• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404012815511
  • خبرنگار : 50664

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

۲۸هزار هکتار، سهمیه امسال خراسان رضوی برای کشت گیاهان دارویی

۲۸هزار هکتار، سهمیه امسال خراسان رضوی برای کشت گیاهان دارویی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از کشت گیاهان دارویی در سطح بیش از ۲۸ هزار هکتار سهمیه استان برای امسال خبر داد.

محمد رجب زاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در قالب جهش تولید، در دیمزارها امکانات خوبی برای کشت گیاهان دارویی در نظر گرفته شده است که از امسال کشت گیاه دارویی زیره سبز با ریزدانه کار انجام می‌شود. در گذشته، بذرپاشی این گیاه با دست انجام می‌شد، اما کاشت گیاه با این دستگاه کمک زیادی به سرسبزی مزرعه می‌کند و از سوی دیگر میزان بذر کمتری مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه در این استان ۴۴ نوع گیاه دارویی تولید می‌شود، تصریح کرد: تولید گیاهان دارویی در این استان در عرصه‌های منابع طبیعی و در مزارع صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: خراسان رضوی در مجموع رتبه اول گیاهان دارویی در سطح و رتبه چهارم تولید گیاهان دارویی را دارد این در حالی است که این استان در تولید زعفران و زیره سبز رتبه اول را دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۷۰ درصد زیره سبز کشور در این استان تولید می‌شود و در مجموع حدود ۱۸ هزار نفر بهره‌بردار گیاه دارویی به غیر از زعفران در این استان حضور دارند. همچنین ۳۷۰ هزار هکتار عرصه طبیعی زیر پوشش گیاهان دارویی باریجه، کتیرا، زرشک، آنغوزه، گون و ... است و در ۲۸ هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع استان نیز گیاه دارویی با تولید حدود ۵۲ هزار تن  کشت می‌شود.

رجب‌زاده با اشاره به اینکه به دنبال آن هستیم تا زنجیره تولید گیاهان دارویی را در استان تکمیل کنیم، افزود: تولید نشاء و بذر گیاهان دارویی، مراکز خرید زعفران، واحدهای تبدیلی و تکمیلی زعفران و تعدادی از گیاهان دارویی در استان ایجاد شده است.

وی مهم‌ترین  راهکارها و پیشنهادات جهت رفع مشکلات و چالش‌های پیش روی تولید گیاهان دارویی را برنامه‌ریزی و هماهنگی منسجم همه سازمان‌های دست‌اندرکار جهت رفع موانع صادرات و افزایش صادرات این محصولات عنوان کرد.

وی عدم پوشش بیمه‌ای داروهای گیاهی را یکی از مشکلات پیش روی تولید این محصول دانست و افزود: راه اندازی باراندازهای گیاهان دارویی، تثبیت و مشخص بودن قیمت برای تولیدکننده و توسعه صنایع فرآوری بخصوص صنایع داروسازی با منشاء گیاهی به رفع مشکلات حوزه تولید گیاهان دارویی کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha