• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404013016886
  • خبرنگار : 80001

واکنش بازار مسکن به کاهش ۲۲ هزار تومانی قیمت دلار

واکنش بازار مسکن به کاهش ۲۲ هزار تومانی قیمت دلار

بازار مسکن فعلا تاثیر خاصی از کاهش ۲۲ هزار تومانی قیمت ارز نگرفته و به گفته فعالان این بازار، خرید و فروش چندانی صورت نمی‌گیرد؛ در چشم‌انداز این بخش نیز رشد سنگین قیمت‌ها دیده نمی‌شود و در فروردین امسال قیمت‌های اعلامی آپارتمان برخلاف سال‌های گذشته رشد نداشته است.

به گزارش ایسنا، افت حدود ۱۹ درصدی قیمت ارز در بازار آزاد در یک مقطع کوتاه که از کاهش ریسک‌های سیستماتیک نشأت گرفت، منجر به ایجاد فضای امیدواری و بهبود چشم‌انداز اقتصادی کشور شد. دلار که تحت تاثیر تنش‌های منطقه‌ای تا محدود ۱۰۷ هزار تومان بالا رفته بود، پس از ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ که اولین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان انجام شد تا حدود ۲۲ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و هم‌اکنون در بازار آزاد حدود ۸۵ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

این در حالی است که اسکناس آمریکایی از حدود ۸۰ هزار تومان در بهمن سال گذشته به حدود ۱۰۷ هزار تومان در اواسط فروردین امسال رسیده بود.

در حال حاضر اغلب دلالان بازار ارز، فروشنده هستند و کاهش تقاضا به افت قیمت ارز منجر شده است. برداشت طبیعی فعالان اقتصادی این است که در این شرایط نگهداری دارایی‌های غیرمولد مثل ارز و طلا صرفه اقتصادی ندارد.

حسن محتشم: این‌که قیمت دلار حدود ۲۲ هزار تومان پایین آمده و ثابت مانده یعنی همه چیز در حالت سکون قرار گرفته است.

نرخ‌ها در بازار ملک خریدار ندارد

یکی از بازارهایی که سرنوشت آن در شرایط فعلی برای مردم اهمیت دارد، بازار مسکن است. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که نوسانات کاهشی قیمت ارز، رکود معاملات بازار ملک را عمیق‌تر کرده است. طی حدود سه ماه گذشته نیز که بازار ارز افزایشی بود تغییری در بازار مسکن ایجاد نشد. البته تعداد اندکی از فروشندگان آپارتمان در تهران و پردیس، نرخ‌های اعلامی را حدود ۱۰ درصد افزایش دادند که تاثیری در بازار ایجاد نکرد و به گفته واسطه‌های ملکی، هیچ‌گونه خریدی با قیمت‌های جدید انجام نمی‌شود.

تحلیل دو تن از فعالان بازار مسکن آن است که این بازار به دلیل نبود تقاضای موثر، ظرفیت رشد ندارد.

گودرزی: قیمت نهاده‌های ساختمانی کاهش نیافته است

کیانوش گودرزی - رییس اتحادیه مشاوران املاک - در این‌باره به ایسنا گفت: با گفت‌وگوهای غیرمستقیم که از هفته گذشته بین ایران و آمریکا آغاز شده شرایط سیاسی و اجتماعی در کشور به گونه‌ای شکل گرفته که قیمت‌ها در بازارهای سکه و ارز به شدت کاهش یافت. اما بازار مسکن به نوعی جواب نه به این هیجانات مقطعی داد.

وی افزود: بازار ملک معمولا به تحولات اقتصادی دیر واکنش نشان می‌دهد. البته نباید فراموش کرد که قیمت تمام شده ساخت مسکن از حدود متری ۱۵ میلیون تومان به ۲۰ میلیون و در مواردی به رقم‌های بالاتر رسیده و انتظار افت قیمت، بیش از آن‌که به تحولات فوری مربوط شود باید بر مبنای فضای واقعی اقتصاد باشد. در ماه‌های اخیر شاهد رشد قیمت نهاده‌های ساختمانی ناشی از افزایش قیمت ارز بودیم. این در حالی است که مصالح ساختمانی مثل سیمان، فولاد، ‌در و پنجره و غیره تولیدات داخلی است. بنابراین وقتی کارخانجات و واسطه‌های فروش محصولات ساختمانی،  قیمت این کالاها را به دلیل رشد قیمت دلار بالا می‌برند پس از افت قیمت ارز باید آن را کاهش دهند اما این اتفاق معمولا نمی‌افتد.

واکنش بازار مسکن به کاهش ۲۲ هزار تومانی قیمت دلار

رییس اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: تصورم این است که قیمت نهاده‌های ساختمانی کاهش نمی‌یابد؛ بنابراین کاهش قیمت مسکن نیز بعید به نظر می‌رسد. افزایش قیمت هم دور از ذهن است. مسکن طی یک سال گذشته از بازارهای موازی جا مانده و تورم آن تقریبا نصف تورم عمومی بوده است. یعنی با وجود افزایش قیمت اسمی، قیمت واقعی مسکن کاهش یافته است. علت آن هم به کاهش توان متقاضیان مربوط می‌شود. در شرایط فعلی نیز ممکن است رکود کاری باشد ولی نمی‌توان به افت شدید قیمت مسکن امید بست. فعلا قیمت‌ها ثابت مانده و معاملات نیز کساد است.

وی درباره وضعیت فعلی بازار ملک گفت: در حال حاضر تعداد فروشندگان بیش از تعداد خریداران است و متقاضیان بالقوه مسکن منتظر تحولات بعدی هستند. در بخش عرضه هم ابتدای امسال و برخلاف سال‌های گذشته افزایشی را در نرخ‌های اعلامی فروش آپارتمان که به شکل سنتی ایجاد می‌شود شاهد نبودیم. یکی از دلایلش مذاکرات و دلیل دیگر کاهش توان خرید متقاضیان مصرفی است.

به گفته گودرزی، باید منتظر ماند، اگر قیمت ارز ثابت بماند و تورم سنگینی از بابت نهاده‌های ساختمانی، زمین، دستمزد و غیره نداشته باشیم می‌توان به ثبات بازار مسکن امیدوار بود.

محتشم: بازار مسکن بلاتکلیف است

حسن محتشم ـ عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران نیز با اشاره به اثر احتمالی افت قیمت ارز بر بازار مسکن گفت: مسکن معمولا مقداری با تامل خودش را بازارهای دیگر هماهنگ می‌کند. سرعت عملی که بازارهای دیگر از خود نشان می‌دهند در بازار ملک شکل نمی‌گیرد. البته شنیده می‌شود که در بازارهای طلا و ارز هم خریداری وجود ندارد. دلیلش این است که شرایط تثبیت شده نیست و شاهد یک حالت بلاتکلیفی هستیم.

وی بیان کرد: انتظارات روانی پیش آمده ناشی از توافقی است که اغلب فعالان اقتصادی به انجام آن امیدوارند. این‌که قیمت دلار حدود ۲۲ هزار تومان پایین آمده و ثابت مانده یعنی همه چیز در حالت سکون قرار گرفته است. بنابراین بازار مسکن نیز مثل بسیاری دیگر از بازارها نمی‌تواند فعلا واکنشی داشته باشد. صبر می‌کند تا بازارهای موازی و به تبع آن اقتصاد کشور در یک جایگاهی تثبیت شود. به این موضوع که تقاضای مصرفی ملک فعال شود نیز خوش‌بین نیستم. بازار مصرفی به قدرت خرید افراد متوسط و کم‌درآمد وابسته است که فعلا تحول چندانی در قدرت خرید ایجاد نشده و به زودی هم نخواهد شد.

واکنش بازار مسکن به کاهش ۲۲ هزار تومانی قیمت دلار

این کارشناس بازار مسکن با بیان این‌که طرف تقاضای مصرفی مسکن یکدفعه به درآمد نمی‌رسد، تصریح کرد: علاوه بر تقاضای مصرفی، تقاضای سرمایه‌ای هم در بازار مسکن ورود پیدا نمی‌کند؛ زیرا سرمایه زمانی می‌آید که در بازارهای دیگر احساس بازده نداشته باشد. اتفاقا اگر سرمایه‌ها به بخش مسکن بیاید خوب است؛ زیرا این حوزه هم پیشران هم رونق اقتصادی ایجاد می‌کند و هم به افزایش عرضه کمک می‌کند. افزایش عرضه نیز به ثبات یا کاهش قیمت مسکن می‌انجامد. بخش مسکن با توجه به شعار امسال مبنی بر سرمایه‌گذاری برای تولید می‌تواند یک حوزه مهم و اثرگذار برای رشد تولید کارخانجات و صنایع باشد.

محتشم با انتقاد از بروکراسی پیچیده اداری در بخش ساخت و ساز گفت: طبق آمار رسمی حدود هفت میلیون مسکن در کشور کم داریم اما این حوزه با مسائلی مثل طولانی بودن فرآیند صدور پروانه، کاهش بازده سرمایه و دیگر مشکلات در بخش ساخت و ساز مواجه است.

وی درباره دورنمای بازار مسکن در میان‌مدت بیان کرد: باید ببینیم توافقی که بین ایرانی و آمریکا انجام می‌شود چگونه است. اگر این توافق مثبت پیش برود و امکان موفقیت آن باشد طبیعتا ریزش قیمت ارز و طلا و تقویت ارزش پول ملی را در پی دارد. در بخش مسکن هم به صورت رونق تولید و کاهش قیمت‌ها خود را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۱۷:۱۴

قیمت‌ها بی رویه گران شده و نجومی قدرت خرید در حد صفر

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۱۷:۳۹

سلام پول دارید حتما خونه سر پناه بخرید علی یارتان حق نگهدارتان

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۱۹:۳۷

دلار بشه ۲۰ هزار تومن آیا میتونید لوبیا چیتی را برگردونید به قیمت ۵۰تومن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۲۳

آیا با ارزان شدن دلار دولت نرخ حمل ونقل عمومی وعوارض وارز اق عمومی وسایر اقلام خوراکی ومایحتاج را ارزان می‌کند؟؟

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۲۴

مگه دلار 110 شد مسکن واکنشششش نشان داد که الان بیاد پایین

avatar
دیروز ۱۴:۱۶

مهم ثابت شدن دلاره

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۲۱:۱۹

من راننده کامیون هستم مزد می یک ملیون در روز است ..درشهرقم یه نهار خوردم 600هزارتومان یه دست چلو کوبیده خدا چیکارکنیم چی زیاد کنیم برای خانواده

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۲۲:۲۹

قیمت مسکن بر اساس دلار ۵۰ هزار تومانی هست

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۲۲:۵۲

یعنی چی ؟ قیمت زمین مگه با دلار نیست ؟

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۲۳:۱۶

الان اگه ادامس هم بخوایم بخریم میگن دلار رفته بالا دلار بیاد پایین بازهم اون مغازه دار جنس گرون میده چرا چون میگه من با دلار گرون خریدم

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۱ ۱۲:۱۵

با عرض پوزش با تحلیلتان مخالفم،توجه کنید که جذابیت بازار ارز و طلا سرمایه رو به طرف خودش جذب کرده درصورتی که با کم شدن این جذابیت،سرمایه ب طرف بازارهای موازی چون بورس و مسکن هم هدایت میشود،بازار ملک رشد ۱۵۰درصدی داشته و منتظر بورس باشید....

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۱ ۱۳:۳۸

بازار ملک هیچ رشدی نخواهد کرد چون دلیلی برای اینکار نیست وقتی قیمت نهاده ساخت با قیمت دلار است ودلار ارزان شود باید قیمت ملک کاهشی شود

avatar
دیروز ۰۶:۱۵

قیمت ملک و آپارتمان طی سالهای گذشته بیش از ظرفیت و قدرت خرید مردم بالا رفته و عامل آن هم نخست نظارت ضعیف در این بخش و شناسایی خانه های خالی و صاحبان آنها وسپس دلال بازی اغلب مشاورین املاک و زد وبند با سازندگان مناطق مختلف بوده

avatar
دیروز ۱۰:۰۳

کی میگه از پارسال قیمت خونه افزایش پیدا نکرده پارسال صابخونه من متری ۷۵ تومن میداد امسال کرده متری ۱۰۵ تومن

avatar
دیروز ۱۱:۳۴

امیدوارم کم شدن قیمت دلار برای مستاجرها قابل لمس باشه و بتوانند در این شرایط اقتصادی صاحب ملک شوند.