• پنجشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404020402601
  • خبرنگار : 71658

پنج عامل شایع بروز بیماری قلبی که طول عمر را کاهش می‌دهند

پنج عامل شایع بروز بیماری قلبی که طول عمر را کاهش می‌دهند

اگر در آستانه ۵۰ سالگی‌ هستید و فکر می‌کنید برای تغییر عادت‌ها دیر شده است، پژوهشی جدید خلاف این را می‌گوید و در عین حال در مورد مشکلات سلامتی هشدار می‌دهد که می‌توانند عمرتان را کوتاه کنند.

به گزارش ایسنا، یافته‌های پژوهش جدیدی که در نشریه پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، نشان می‌دهد پنج عامل شایع بروز بیماری قلبی می‌توانند بیش از یک دهه از طول عمرتان بکاهند.

این عوامل عبارت‌اند از فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی، دیابت و سیگار کشیدن.

دکتر «کریستینا مگنوسن»، معاون بخش قلب در مرکز پزشکی دانشگاهی هامبورگ-اپندورف آلمان، می‌گوید این پنج عامل تقریبا در ۵۰ درصد از موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی دخیل‌اند.

او در ادامه می‌افزاید: سوال اصلی ما این بود که در صورت حذف یا اصلاح این عوامل در میانسالی، چند سال ممکن است به عمر افزوده شود؟

نتایج تحقیق آن‌ها که بر اساس داده‌های بیش از دو میلیون نفر در ۳۹ کشور به‌دست آمد، تکان‌دهنده است: مردان و زنانی که هر پنج عامل خطر را داشتند به‌ترتیب ۱۲ سال و ۱۴.۵ سال کمتر از افراد فاقد این عوامل خطرزا عمر می‌کردند.

در نبود این پنج عامل خطر، احتمال مرگ مردان پیش از ۹۰ سالگی ۶۸ درصد بود، اما در صورت وجود هر پنج عامل، این احتمال به ۹۴ درصد می‌رسید. برای زنان، این عدد از ۵۳ درصد به ۸۸ درصد افزایش پیدا می‌کرد.

اما خبر خوب این است که متخصصان دریافتند حتی اگر در اواسط دهه ۵۰ سالگی تغییر سبک زندگی را آغاز کنید، کنترل این پنج عامل می‌تواند پنج سال به عمرتان بیفزاید.

همان‌طور که پژوهش‌های پیشین نیز نشان داده‌اند، سیگار و فشار خون بالا خطرناک‌ترین عوامل دخیل در بروز بیماری قلبی‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، یافته‌های این پژوهش نشان داد که ترک سیگار در حدود سن ۵۵ سالگی ۲.۱ سال به عمر زنان و ۲.۴ سال به عمر مردان اضافه می‌کند. به همین ترتیب، کاهش فشار خون در این سن شروع بیماری قلبی را در زنان ۲.۴ سال و در مردان ۱.۲ سال به تاخیر می‌اندازد.

این پژوهش نشان می‌دهد که افراد حتی در دهه ۵۰ سالگی نیز می‌توانند تغییرات اساسی در سبک زندگی یا راهبردهای پیشگیری از بیماری ایجاد کنند تا تاثیر چشمگیری بر طول عمرشان داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha