صالح محمدی دوشنبه هشتم اردیبهشت در جمع خبرنگاران، با اشاره به آغاز رسمی نشای مکانیزه برنج در شالیزارهای استان گیلان، اظهار کرد: فرهنگ تقویم زراعی طی سه سال گذشته در بین کشاورزان شالیکار استان نهادینه شده و بالغ بر ۸۵ درصد فعالیت ها منطبق بر تقویم زراعی بوده است.
وی ناوگان مکانیزاسیون استان در بخش برنج را شامل بیش از ۸۷ هزار دستگاه انواع ادوات کشاورزی از جمله کمباین های تراکتوری و نشاکار و تیلرهای شخم و کمباین برداشت و وجینکنها دانست و افزود: کاهش منابع آبی یکی از چالش های مهم در دنیا بوده و لذا رعایت تقویم زراعی هم به دلیل مدیریت منابع آبی و هم همزمانی شخم، کاشت، داشت و برداشت مکانیزه، حائز اهمیت ویژه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه به «قانون رفع تداخلات اراضی ملی و کشاورزی» اشاره کرد و گفت: این قانون از سال ۹۴ با هدف ساماندهی بسترهای تولید و صدور اسناد کشاورزی اجرایی شده است. رفع تداخل پیش نیاز صدور اسناد کشاورزی است و تعهد رفع تداخل استان ۳۲۰ هزار هکتار بود که جلوتر از تعهدیم.
وی اراضی حاشیه تالاب بین المللی انزلی را حساس ترین منطقه برای رفع تداخل دانست و اظهار کرد: گیلان میراثدار یک زیست بوم تالابی ارزشمند است که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است. مساحت محدوده اکولوژیک تالاب انزلی ۱۹ هزار و ۴۸۵ هکتار داست و نگاه دولت در قانون رفع تداخل، کمک به تولیدکنندگان و کشاورزان و مالکین اراضی است تا اختلافات مردم با مردم و مردم با دولت حل شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تغییرات رخ داده در ارتفاع آب و رژیم حقوقی تالاب انزلی ناشی از پیش روی ها و پس روی های دریای خزر، اظهار کرد: تصاویر ماهواره ای سال های گذشته، حاکی از وجود اراضی کشاورزی مردم در داخل محدوده اکولوژیک است و لذا این موضوع را در کمیسیون رفع تداخل استان مطرح کردیم و پس از بررسی های فنی و کارشناسی و میدانی محدوده تالاب در شهرستان های رشت، خمام، بندرانزلی و صومعه سرا، موفق به تکمیل رفع داخل اراضی حاشیه تالاب در ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۳ شدیم.
محمدی با اشاره به انجام رفع تداخل تالاب انزلی گفت: از مساحت ۲۳ هزار و ۷۳۴ هکتاری تالاب به محدوده اکولوژیک رسیدیم که جهت اصلاح سند به ادارات ثبت اسناد و منابع طبیعی ابلاغ شد تا با صدور سند در اختیار مردم قرار گیرد. مالکیت اراضی مستثنیات در محدوده تالاب به نفع مردم تثبیت شد و به مرحله صدور سند رسید. این کار بزرگ با مشارکت استاندار و همکاری دستگاه قضایی و هماهنگی دستگاه ها انجام شد. قطعا با اصلاح نقشه ها و اسناد مذکور، تکمیل بانک اطلاعاتی دستگاه های ذی ربط را نیز خواهیم داشت.
وی کلیه فعالیت ها در اراضی حاشیه تالاب انزلی را مبتنی بر محیط زیست دانست و بیان کرد: فعالیت ها باید در راستای کشاورزی و آبزی پروری و شیلات و... باشد و لذا به فعالیت های غیر همسو با محیط زیست تالاب، مجوز داده نخواهد شد.
محمدی با اشاره به تفاهم نامه همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان و اداره کل حفاظت محیط زیست برای صیانت از سلامت تالاب انزلی، ادامه داد: فعالیت روستاهای حاشیه تالاب باید مبتنی بر استانداردهای زیست محیطی باشد تا موجب آلودگی این زیست بوم نشود.
وی از رفع تداخل ۳۸۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان و صدور اسناد مالکیت برای ۱۹۵ هزار هکتار خبر داد و تأکید کرد: کشاورزان با استفاده از این سندها می توانند از اراضی خود بعنوان سرمایه در نظام مالی استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین از غیر ملی شناختن بالغ بر هفت هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد که شائبه ملی بودن داشت و تصریح کرد: با هدف رفع اختلاف مالکین با دولت، این اراضی را به نفع مردم بعنوان غیر ملی ثبت کردیم.
محمدی با اشاره به حمایت های شورای حفظ حقوق بیت المال و دادگستری و دادستانی و بازرسی استان از کمیسیون رفع تداخل، اظهار کرد: به دنبال بازگرداندن حق مردم به آنان و کاهش تعداد پرونده ها در محاکم قضایی هستیم.
وی با بیان اینکه اجرای قانون رفع تداخل در شهرستان های پهناور استان همچون تالش، رودبار و رودسر ادامه دارد، یادآور شد: رفع تداخل در گیلان به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی و طبیعی، بسیار سخت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شناسایی هزار و ۵۱۴ پلاک دارای تداخل در سطح استان خبر داد و اضافه کرد: اراضی رفع تداخل شده در سامانه جامع امور اراضی کشور بارگذاری شده است.
وی گیلان را یکی از استان های مهم و تاثیرگذار کشور در حوزه امنیت غذایی دانست و بیان کرد: جزو استان های شاخص در تولید محصولات کشاورزی هستیم؛ با توسعه حملونقل دریایی و تحقق اقتصاد دریامحور و رونق ترانزیت کالا، شاهد افزایش صادرات محصولات کشاورزی گیلان نیز خواهیم بود.
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود، از برگزاری جشنواره های فرهنگی - کشاورزی در استان با محوریت محصولات شاخص و باارزش خبر داد و اظهار کرد: به دنبال معرفی ظرفیت های گیلان در بخش های کشاورزی، سرمایه گذاری و اشتغالیم تا تولید ناخالص داخلی استان را افزایش دهیم.
انتهای پیام
نظرات