• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404020905900
  • خبرنگار : 50037

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری مطرح کرد

امکان استفاده از منابع آب غیرمتعارف برای تامین نیازهای خاص

امکان استفاده از منابع آب غیرمتعارف برای تامین نیازهای خاص

ایسنا/همدان دانشیار گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری گفت: استفاده از آب غیرمتعارف مانند آب باران و آب دریا می‌تواند به عنوان راهکارهای موثر برای تامین نیازهای آبی در شرایط کمبود آب یا نیازهای خاص مورد استفاده قرار بگیرد.

حافظ مهدنژاد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این منابع با استفاده از فناوری‌ها و روش‌های مناسب قابلیت تبدیل به آب قابل استفاده برای مصارف مختلف از جمله شرب کشاورزی و صنعت را دارند.

وی با اشاره به بررسی هر یک از این منابع، تصریح کرد: آب باران یکی از منابع طبیعی و پاک بوده که می‌تواند به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم جمع‌آوری و مورد استفاده قرار بگیرد.

مهدنژاد با بیان اینکه این روش به‌ویژه در مناطقی با بارش کافی و توزیع مناسب باران بسیار مناسب است، افزود: ضمن کاهش فشار بر منابع آب زیرزمینی و سطحی، جمع‌آوری آب باران می‌تواند به حفظ منابع آب طبیعی کمک کرده و معمولا نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه کمتری دارد.

وی در ادامه با اشاره به دیگر مزایای استفاده از آب باران، خاطرنشان کرد: آب باران می‌تواند برای آبیاری، شستشو و حتی تغذیه مجدد آبخوان‌ها استفاده شود.

رئیس کانون بسیج اساتید دانشگاه سیدجمال‌الدین اسدآبادی در ادامه یادآور شد: آب باران ممکن است آلودگی‌هایی از جمله ذرات گرد و غبار، آلاینده‌های هوا و مواد آلی داشته باشد که در این موارد نیاز به تصفیه خواهد داشت.

مهدنژاد گفت: با توجه به وابستگی به شرایط جغرافیایی و اقلیمی در مناطق خشک و یا نیمه‌خشک، بارش کافی برای جمع‌آوری آب باران وجود ندارد که در این موارد نیاز سیستم‌های جمع‌آوری و ذخیره آب باران مانند مخازن باید طراحی و نگهداری شود.

وی در ادامه با اشاره به آب باران به عنوان یکی دیگر از جمله منابع آب‌های غیرمتعارف برای شرایط خاص و در مواقع و شرایط  کمبود آب، افزود: آب دریا به عنوان یک منبع بزرگ و تقریبا بی پایان آب می‌تواند با استفاده از فناوری‌های تصفیه مانند اسمز معکوس یا تبخیر و تقطیر به آب شیرین تبدیل شود.

مهدنژاد با بیان اینکه منبع بی‌نهایت آب دریا به دلیل حجم عظیم آن می‌تواند به عنوان یک منبع پایدار آب در نظر گرفته شود، گفت: کاهش وابستگی به آب‌های شیرین، کاهش فشار بر منابع آب شیرین از مزایای استفاده از آب دریا می‌تواند محسوب شود ضمن اینکه تنوع مصارف آب شیرین شده از دریا می‌تواند برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعت مورد استفاده قرار بگیرد.

وی با اشاره به چالش‌ها و ملاحظات استفاده از آب دریا در شرایط خاص، تصریح کرد: فرایندهای تصفیه آب دریا مانند اسمز معکوس انرژی زیادی مصرف می‌کنند و هزینه‌های عملیاتی و نگهداری بالایی دارند علاوه بر آن تخلیه آب شور دریا می‌تواند بر اکوسیستم‌های دریایی تاثیر منفی بگذارد.

مهدنژاد با بیان اینکه استفاده از آب دریا نیازمند سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و فناوری‌های پیشرفته است، اظهار کرد: در بسیاری از مواقع استفاده ترکیبی از منابع آب غیرمتعارف و متعارف می‌تواند بهینه‌ترین راهکار برای استفاده از آب‌های غیر متعارف در شرایط خاص باشد.

وی یادآور شد: جمع‌آوری آب باران برای مصارف غیرشرب و کشاورزی، تصفیه آب دریا برای تامین نیازهای شرب و صنعت در مناطق ساحلی، بازیافت فاضلاب و استفاده از آن برای آبیاری با تغذیه مجدد آبخوان‌ها را از جمله این موارد می‌توان برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha