• پنجشنبه / ۱۳ شهریور ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404061307591
  • خبرنگار : 50471

رئیس میراث‌فرهنگی خبرداد

تدوین اطلس باستان‌شناسی نهاوند

تدوین اطلس باستان‌شناسی نهاوند

ایسنا/همدان رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نهاوند با بیان اینکه در حال تدوین «اطلس باستان‌شناسی نهاوند» هستیم، گفت: این اطلس گنجینه‌ای از اطلاعات جامع آثار و داشته‌های تاریخی شهرستان نهاوند خواهد بود.

محسن جانجان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال تدوین «اطلس باستان‌شناسی نهاوند» هستیم این اطلس گنجینه‌ای از اطلاعات جامع، آثار و داشته‌های تاریخی نهاوند خواهد بود که به عنوان یک منبع پایه و مرجع مطمئن در خدمت پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ شهرستان قرار خواهد گرفت و این خبری مهم برای جامعه علمی و پژوهشی کشور است.

وی همچنین از تدوین «اطلس زبان‌شناسی نهاوند» برای نخستین بار در استان با پژوهشگری متخصصان زبان و گویش خبر داد و افزود: این اقدام گامی بی‌سابقه در حفظ و معرفی گویش‌های محلی نهاوند است.

جانجان محور توسعه شهرستان را گردشگری دانست و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های بالقوه نهاوند می‌توان گام‌های بزرگی در مسیر توسعه برداشت و امروز مدیریت ارشد شهرستان، نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی، اصحاب رسانه و اداره میراث فرهنگی با همدلی و هم‌افزایی بی‌نظیری به دنبال اعتلای نام نهاوند هستند.

جانجان به ظرفیت‌های بی‌نظیر تاریخی و طبیعی نهاوند اشاره کرد و گفت: نهاوند دارای ۳۲۲ اثر تاریخی است که ۱۲۶ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است که علاوه بر این ۹ اثر ناملموس همچون کلوا و آش بادمجان و آش کشکک نیز ثبت جهانی شده‌اند.

وی ادامه داد: این شهرستان با ۱۱ سراب فعال نگین گردشگری غرب کشور است که ۶ سراب آن ثبت ملی شده و چهار سراب دیگر شامل ورازانه، بنفشه، گنبدکبود و فاماسب در حال ثبت هستند.

رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نهاوند یادآور شد: نهاوند در حوزه میراث فرهنگی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد و با توجه به آثار تاریخی مهمی که در این شهرستان وجود دارد احیای این بناهای تاریخی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اختصاص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به نهاوند از محل سفر وزیر میراث‌فرهنگی 

به گفته جانجان؛ در سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی به استان همدان ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافت که با پیگیری‌های مستمر نیمی از این بودجه به نهاوند تعلق گرفته است و این اعتبار صرف پروژه‌های حیاتی مرمتی خواهد شد.

جانجان در ادامه به جزئیات پروژه‌های در دست اقدام اشاره کرد و افزود: از این اعتبار ۴۰۰ میلیون تومان برای ساماندهی تپه گیان در نظر گرفته شده و فاز سوم مرمت کاروانسرای سعادت به‌زودی آغاز می‌شود و ۳۰۰ میلیون تومان برای خانه تاریخی شجاعی و ۳۸۰ میلیون تومان برای مرمت حمام حاج‌آقا تراب اعتبار تخصیص یافته است.

وی همچنین از آغاز مرمت کاروانسرای گلشن برای اولین بار خبر داد و گفت: همچنین سه‌میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای ساماندهی بافت فرسوده در میدان قیصریه و بازار قدیمی نهاوند در نظر گرفته شده که وارد فاز اجرایی شده و علاوه بر این پنج‌میلیارد تومان هم برای تملک خانه صمصام اختصاص یافته است.

جانجان با اشاره به اقدامات قاطع یگان حفاظت میراث فرهنگی، بیان کرد: در راستای صیانت از میراث ارزشمند شهرستان ۱۷ نفر از متخلفان حفاری‌های غیرمجاز دستگیر و ۱۱۷ قلم اشیای تاریخی قاچاق به همراه هشت دستگاه گنج‌یاب کشف و ضبط شده است.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان نهاوند چشم‌انداز آینده گردشگری نهاوند را بسیار روشن دانست و بیان کرد: پرونده ثبت جهانی سلسله سراب‌های سه استان لرستان، کرمانشاه و همدان با محوریت نهاوند در ماه‌های آینده به یونسکو ارسال خواهد شد و امیدواریم مسئولین و اصحاب رسانه مطالبه‌گر این مهم باشند و همچنین ثبت روستای دهفول به عنوان روستای ملی مبل و منبت در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: نهاوند «فرش قرمز» خود را برای استقبال از سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری پهن کرده است و با ارائه تسهیلات ویژه آماده جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری است.

جانجان تاکید کرد: برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای گردشگری به صورت ثابت و ثبت آن‌ها در تقویم تأثیر بسزایی در توسعه شهرستان خواهد داشت و همچنین بازسازی قلعه نهاوند در مکان اصلی با همکاری شهرداری در دستور کار قرار دارد.

معبد لائودیسه و تپه نقاره‌چی از اماکن تاریخی شاخص نهاوند

وی به اماکن تاریخی شاخص شهرستان نیز اشاره و اظهار کرد: معبد لائودیسه از یادگارهای دوران سلوکیان است که تاکنون ۶ مرحله کاوش در آن انجام شده است و تپه نقاره‌چی با دو دوره کاوش نمونه‌ای بی‌نظیر در کشور است که باید از ظرفیت‌های آن برای توسعه شهرستان استفاده کنیم.

جانجان به پویایی حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سه هزارو ۲۰۰ صنعتگر در دو هزارو ۶۰۰ کارگاه صنایع دستی در نهاوند فعالیت می‌کنند و از ابتدای سال تاکنون ۱۶۰ مجوز صنایع دستی صادر شده است و همچنین بیش از یک میلیارد تومان اعتبار به این حوزه اختصاص یافته است.

به گفته رئیس میراث‌فرهنگی شهرستان؛ نهاوند شهری با ایده‌های بزرگ، ظرفیت‌های فراوان و شرایط بالقوه است که تنها با پیگیری، همراهی و همدلی تمامی مسئولین و مردم می‌توان این مسیر توسعه را با سرعت و قدرت پیش برد.

وی همچنین تاکید کرد: نهاوند با آثار تاریخی ثبت‌ شده جاذبه‌های طبیعی و صنایع دستی متنوع قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری استان همدان را دارد و ما باید بر مدیریت صحیح سراب‌ها و سایر ظرفیت‌ها تمرکز کنیم تا نهاوند را به جایگاه واقعی خود برسانیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha