• چهارشنبه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۹:۱۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404061207493
  • خبرنگار : 50037

مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد

ساماندهی واحدهای عرضه لبنیات سنتی در همدان

ساماندهی واحدهای عرضه لبنیات سنتی در همدان

ایسنا/همدان مدیر کل دامپزشکی استان همدان با تأکید براینکه واحدهای عرضه لبنیات سنتی فاقد مجوز از دامپزشکی هستند، از ساماندهی این واحدها خبرداد.

امیر حسین نقی‌پور چهارشنبه ۱۲ شهریور در جمع خبرنگاران، از صادرات ۱.۵ تن محصولات دامی این استان به خارج از کشور در چهار ماهه نخست امسال‌ خبر داد و اظهار کرد: در چهار ماهه نخست سال‌جاری ۹۸ مجوز صادرات محصولات دامی توسط دامپزشکی استان برای کشورهای مختلفی چون روسیه، چین، قرقیزستان، عراق، روسیه و ویتنام به میزان ۱.۵ تن صادر شده که گامی ارزشمند در مسیر ارز آوری و حمایت از تولید و توسعه تجارت بین‌المللی است .

وی با بیان اینکه ۱۸ هزار مجوز حمل داخلی و ۱۵ هزار مجوز ورودی به استان توسط دامپزشکی طی چهارماهه نخست در سامانه قرنطینه صادر شده است، تصریح کرد: در چهارماهه نخست سال‌جاری طی ۴۰ هزار بازدید از ۲۸۸۸ مرکز عرضه مواد خام دامی سطح استان، افزون‌بر ۲۵ هزارتن مواد خام دامی غیرقابل مصرف، فاسد و تاریخ مصرف گذشته کشف، ضبط و معدوم‌سازی، ۹ واحد متخلف پلمپ و معرفی ۹۳ پرونده فرو متخلف به مراجع قانونی شده است.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد شیر سنتی استان همدان از روستای لتگاه تولید می‌شود و بیش از ۶۰ درصد تولید شیر استان همدان در واحدهای صنعتی تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: واحدهای لبنیات سنتی هیچگونه مجوزی از ما ندارند و شاید بتوان گفت قانونی نیستند اما نسبت به این واحدها نظارت مستمر را داریم و با توجه تداخل صنفی برخی از واحدها، ساماندهی این واحدها به عنوان یکی از برنامه‌هایی بوده که پیگیر هستیم.

نقی پور گفت: در مسیر توسعه خدمات دامپزشکی و ارتقا بهره‌وری طی مدت فوق ۱۱ قرار داد خرید خدمت به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان منعقد شده است .

وی خاطرنشان کرد: ۱۵۹ واحد مراکز درمانی، آزمایشگاه، شرکت و داروخانه‌های دامپزشکی در استان همدان در حال فعالیت هستند.

نقی پور ادامه داد: ۶ درصد صدور مجوزهای بهداشتی برای مزارع پرورش آبزیان استان افزایش داشته که این امر از نقش موثری در رشد تولید برخوردار خواهد بود.

وی با اشاره به کاهش ۱۲ درصدی کانون‌های بیماری آبزیان در سال‌جاری، گفت: با اقدامات انجام شده دو سال گذشته، ۶۰ درصد آمار بیماری تب مالت در همدان کاهش داشته است.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست خبرنگاران از تعدادی واحد تولید، قطعه‌بندی و بسته‌بندی فرآورده‌های خام دامی تحت نظارت اداره‌کل دامپزشکی همدان بازدید کردند.

افزایش ظرفیت تولید کشتارگاه‌های طیور همدان 

مدیرکل دامپزشکی استان همدان در بازدید خبرنگاران از واحد بسته‌بندی گوشت و نیز واحد کشتارگاه طیور در شهرستان بهار با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی تعداد بازدیدهای بازرسان دامپزشکی از واحدهای عرضه مواد خام دامی، افزود: استان همدان پیش از این دارای چهار کشتارگاه طیور با ظرفیت ۲۰۰۰ قطعه در ساعت بود که دو کشتارگاه به ۶۰۰۰ قطعه در ساعت ارتقا پیدا کرد و یک کشتارگاه نیز بعد از ۱۷ سال مجدد فعال شده و در حال حاضر پنج کشتارگاه موجود سطح استان مجموعا ظرفیت کشتار ۱۴ هزار قطعه در ساعت را دارند.

مدیر کل دامپزشکی استان همدان در ادامه از ۱۳ میلیون و ۲۵۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی جوجه یک روزه در سطح مرغداری‌های این استان در چهار ماهه نخست سال‌جاری خبر داد و افزود: در چهار ماهه نخست سال‌جاری ۱۰ میلیون و ۱۴۰ هزار قطعه طیور صنعتی و بیش از ۵۰ هزار رأس دام سبک و سنگین کشتار شده است.

 نقی‌پور با بیان اینکه استان همدان یکی از جمله معدود استان‌هایی بوده که کشتارگاه سنتی ندارد، خاطر نشان کرد: نبود کشتارگاه سنتی در سطح استان همدان از نقش موثری در پیشگیری از تب کریمه کنگو و سایر بیماری ها برخوردار بوده است.

صادرات ۱.۵ تن محصولات دامی در همدان

وی ادامه داد: استان همدان خوشبختانه همه کشتارگاه‌های دام صنعتی و مجهز به سیستم پیش سرد بوده و گوشت کشتار شده قبل از توزیع به مراکز عرضه و قصابی ها، به مدت ۲۴ تا ۷۲ ساعت در پیش‌سرد نگهداری و پس از جمود نعشی، به مراکز عرضه انتقال داده می‌شود.

نقی پور با اشاره به پنج کشتارگاه طیور با ظرفیت کشتار ۱۴ هزار قطعه طیور در ساعت، افزود: واحدهای قطعه بندی و بسته بندی استان ۳۸ واحد بوده که ۱۴ واحد بسته بندی گوشت مستقل و مابقی مراکز قطعه بندی و بسته بندی مراکز عرضه هستند.

وی ادامه داد: استان همدان از لحاظ بهداشتی و سازمان دامپزشکی در کشور جز معدود استان‌های بوده که کشتارگاه سنتی ندارد و با تلاش هایی که در مجموعه استان انجام شده و جلساتی که در استانداری در رابطه با ارتقا کیفیت مرغ استان صورت گرفته و با کمیته‌های ساماندهی کشتارگاه‌هایی که داشته ، خوشبختانه اقدامات خوب و شاخصی در حوزه ارتقا کشتارگاه های دام و طیور استان و کیفیت مرغ و دام اتفاق افتاده است.

صادرات ۱.۵ تن محصولات دامی در همدان

نقی پور یادآور شد: در استان همدان در حوزه دامپزشکی، بازرسی و نظارت‌ها به صورت روزانه از تمامی واحدهای وابسته به دامپزشکی اعم از میادین دام، انبارهای نگهداری دام، کشتارگاه‌ها، مراکز قطعه بندی، سردخانه، کارخانجات خوراک دام و واحدها و مراکز عرضه دام، قصابی و گوشت فروشی انجام می شود و بازرسی ها به صورت بازدید مشترک با هماهنگی مرکز بهداشت، تعزیرات ، اماکن و ادارات مرتبط انجام می‌شود.

مدیر کل دامپزشکی استان همدان همچنین در بازدید خبرنگاران از واحد بسته بندی تخم مرغ در شهرک صنایع غذایی شهرستان بهار اظهار کرد:در استان همدان هفت واحد بسته بندی مستقل و وابسته در حال فعالیت بوده که بخشی از تولیدات این واحدها به خارج استان ارسال می‌شود.

صادرات ۱.۵ تن محصولات دامی در همدان

نقی‌پور با بیان اینکه مصرف روزانه تخم‌مرغ استان همدان ۵۰ تا ۵۵ تن است، خاطرنشان کرد: ۱۰ تا ۱۵ تن تخم مرغ از خارج از استان به همدان وارد می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت بسته‌بندی، تصریح کرد: بسته‌بندی موجب آن خواهد بود که تاریخ تولید و انقضا مواد خام دامی مورد نظر مشخص و در صورت هر گونه مشکل قابل پیگیری باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha