• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404020906270
  • خبرنگار : 50664

۱۰۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش محصولات فناورانه کشاورزی خراسان رضوی

۱۰۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش محصولات فناورانه کشاورزی خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی از سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰ میلیارد ریالی در زمینه ارتقاء تولید شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این مرکز خبر داد. 

مسعود نجفی در گفت وگو با ایسنا گفت: از سال ۱۴۰۱ با تأسیس اولین دهکده فناوری و نوآوری کشور در خراسان نسبت به جذب شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در این مجموعه اقدام شد و هم‌اکنون ۷۰ شرکت فناور و دانش‌بنیان در این مرکز مستقر و نسبت به تولید محصولات فناورانه حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند. 

وی در خصوص حمایت‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان از تولید در این شرکت‌ها گفت: پس از تأسیس دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و جذب شرکت‌های فناور سعی شد از تمام امکانات موجود در مرکز استفاده کنیم تا امکانات اولیه برپایی این شرکت‌ها اعم از محل استقرار و عرصه تولید را در اختیار این شرکت‌ها قرار دهیم، سپس نسبت به آشنایی مسئولان استانی و سرمایه‌گذاران مختلف در قالب نمایشگاه‌های مختلف و رویدادهای متفاوت اقدام کرده و توانستیم نزدیک ۱۰۰۰ میلیارد ریال سرمایه را از طریق بخش خصوصی و حمایت‌های تسهیلاتی وارد این شرکت‌ها کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: ۷۰ شرکت فناور و دانش‌بنیان حوزه کشاورزی و صنایع غذایی مستقر در دهکده فناوری و نوآوری خراسان رضوی، موفق شدند با ۱۰۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای تولید محصولات فناورانه خود، برای ۴۷۰ نفر ایجاد اشتغال کرده و ۳۰۷۰ میلیارد ریال فروش محصول و ارائه خدمت داشته‌اند. 

وی خاطرنشان کرد: از این میزان فروش، ۳۱۰ هزار دلار در قالب صادرات به هفت کشور منطقه و آلمان بوده است؛ ضمن اینکه دهکده فناوری نیز با معرفی واحدهای فناور به صندوق پژوهش و فناوری استان و سایر منابع تأمین مالی، شرایط دریافت ۴۵ میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره را برای شرکت‌های عضو فراهم کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان گفت: امنیت غذایی کشور به‌طور مستقیم به تولیدات بخش کشاورزی وابسته است و هرگونه اختلالی در روند تولید این بخش می‌تواند امنیت غذایی، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشور را تهدید کند؛ همه این موارد می‌تواند ایده راه‌اندازی یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی باشد؛ اما راه‌اندازی یک شرکت دانش‌بنیان تنها به این عوامل بستگی ندارد زیرا برای شروع یک کسب و کار در حوزه کشاورزی نیاز به زیرساخت و حمایت‌های دولتی از قبیل جذب سرمایه و حمایت‌های بخش خصوصی از این شرکت‌ها است و این مرکز در ابتدای فعالیت این شرکت‌ها با همین امکانات دولتی موجود نسبت به تأمین زیرساخت اولیه این شرکت‌ها اقدام و سپس سرمایه‌گذاری در تولید این شرکت‌ها را پیگیری کرده‌ است.

نجفی حوزه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی را شامل حوزه‌های زراعت، باغبانی، دام، طیور، آبزیان، صنایع غذایی، صنایع تکمیلی و تبدیلی عنوان کرد و گفت: دانش‌بنیان‌ها در تمامی زنجیره ارزش کشاورزی و غذا از حلقه تولید نهاده‌های کشاورزی، تولید در مزرعه و کارخانه، سیستم توزیع و لجستیک و بازاریابی، ارائه خدمات فروش و خدمات ICT می‌توانند فعالیت کنند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان خاطرنشان کرد: حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی با توجه به اینکه بیشترین و بهترین سودآوری را برای کشور دارد، باید حمایت‌های همه جانبه‌ای نیز از ارگان‌های دیگر همچون بانک‌ها، وزارت جهاد کشاورزی و پارک‌های علم و فناوری داشته باشد.

وی افزود: برگزاری نشست‌های همه جانبه برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه کشاورزی با مسئولان ذیربط و هموار کردن زمینه تحقق کشاورزی دانش‌بنیان و کمک به افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، افزایش بهره‌وری از طریق رسوخ دانش و فناوری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، ارتقاء توان و تاب‌آوری کشور در تأمین کالاهای اساسی و توسعه زنجیره محصولات فناورانه و بررسی و رفع نیازهای این حوزه با حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی الزامی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha