• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404021007179
  • خبرنگار : 71263

سرگیجه بورس‌های جهان

سرگیجه بورس‌های جهان

بازارهای سهام جهان در معاملات روز چهارشنبه، در تلاش برای جهت‌گیری بودند و قیمت نفت تحت تاثیر دورنمای تیره اقتصادی ناشی از جنگ تعرفه‌ای آمریکا، کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، معاملات نزدک در زمان فعالیت بازار آسیا، ۰.۶۷ درصد کاهش یافت، در حالیکه معاملات اس اند پی ۵۰۰، کاهش ۰.۵ درصدی را شاهد بود. معاملات یورو استاکس ۵۰ نیز ۰.۰۶ درصد کاهش یافت.

در چین، داده‌ها نشان داد فعالیت کارخانه‌ای در آوریل، با سریع‌ترین روند در ۱۶ ماه گذشته، کوچک شده و تعرفه‌های سنگین آمریکا، روند احیای دو ماهه را متوقف کرده و درخواست‌ها از پکن برای اقدامات محرک مالی بیشتر را تقویت کرده است.

زیچون هوانگ، اقتصاددان چینی  موسسه کپیتال اکونومیکس، گفت: آسیب ناشی از تعرفه‌های سرسام‌آور آمریکا، به معنای آن است که شاخص سفارش‌های صادراتی جدید، بدون در نظر گرفتن اختلالات دوران شیوع کرونا، به پایین‌ترین حد خود از اوت سال ۲۰۱۲ نزول کرده است. کاهش شدید شاخص‌های مدیران خرید، احتمالا به دلیل اثرات منفی احساسات، تاثیر تعرفه‌ها را بیش از حد نشان می‌دهد، اما همچنان نشان می‌دهد که اقتصاد چین با کاهش تقاضای خارجی، تحت فشار قرار گرفته است.

این داده‌های ناامیدکننده، مانع رشد سهام چین شد، به طوری که شاخص سی‌اس‌آی ۳۰۰، رشد اولیه را معکوس کرد و ۰.۰۷ درصد کاهش یافت. شاخص هانگ‌سِنگ هنگ‌کنگ، ۰.۱ درصد رشد کرد.

با وجود اقدام ترامپ برای ملایم کردن آسیب تعرفه‌های خودرو و نشانه‌هایی از پیشرفت در مذاکرات تجاری گسترده‌تر، جزئیات همچنان اندک است و فقط هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، گفته است که با یک قدرت خارجی به یک توافق رسیده است.

علاوه بر اضطراب تعرفه‌ای، سرمایه‌گذاران همچنین با داده‌های رو به وخامت آمریکا، دست و پنجه نرم می‌کنند، زیرا تعرفه‌های سنگین ترامپ بر کسب و کارها و مصرف‌کنندگان داخلی تاثیر گذاشته است. دیوید کوهل، اقتصاددان ارشد شرکت مالی جولیوس بائر، گفت: ما احتمال رکود اقتصادی طولانی مدت در ماه‌های آینده را به ۵۰ درصد افزایش می‌دهیم.

افزایش احتمال رکود اقتصادی در آمریکا، کاملا به دلیل نیروهای برون‌زا از یک سیاست اقتصادی نامنظم و محدودکننده با تعرفه‌های خودسرانه، اختلال در هزینه‌های عمومی، تغییر مشوق‌ها و یک موضع مالی ناپایدار است.

قیمت نفت به دلیل نگرانی‌ها در مورد رشد جهانی و تاثیر آن بر تقاضا، به کاهش شدید روز گذشته خود ادامه داد. قیمت نفت برنت با ۱.۱۷ درصد کاهش، به ۶۳ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه رسید که نسبت به شب گذشته، ۲.۴ درصد کاهش داشت نفت آمریکا نیز با ۱.۳۶ درصد کاهش، به ۵۹ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید.

داده‌های روز سه‌شنبه نشان داد کسری تجاری آمریکا در کالاها، در مارس که شرکت‌ها در آستانه اعمال تعرفه‌های ترامپ، به انبارسازی پرداختند، رکورد بالایی را به ثبت رساند. نخستین آمار از تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه اول، روز جاری منتشر خواهد شد. همچنین، اعتماد مصرف‌کننده آمریکایی در آوریل، به پایین‌ترین حد در حدود پنج سال اخیر رسید.

وضعیت حساس دورنمای اقتصاد جهانی به خصوص در آمریکا، باعث شد معاملات وال استریت در شب گذشته، به سختی رشدشان را حفظ کنند.

شاخص ام‌اس‌سی‌آی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن، ۰.۶ درصد رشد کرد. شاخص نیکی ژاپن، ۰.۳۲ درصد افزایش یافت.

با تصمیم شرکت پستی «یونایتد پارسل سرویس» برای اخراج ۲۰ هزار نفر و تصمیم جنرال موتور برای معلق کردن دورنمای مالی و کنفرانس با سرمایه‌گذاران، پیامد جنگ تجاری ترامپ در دنیای تجاری، انعکاس بیشتری یافت.

علاوه بر آمار تولید ناخالص داخلی، شاخص قیمت مصرف‌کننده نیز منتشر خواهد شد که شاخص محبوب فدرال رزرو برای ارزیابی تورم است. همچنین روز جمعه، گزارش اشتغال ماهانه آمریکا اعلام خواهد شد. انتظار می‌رود آمار نشان دهد اقتصاد آمریکا، ۱۳۰ هزار شغل در ماه گذشته ایجاد کرده و تورم کاهش یافته است اما عدم اطمینان بیشتری نسبت به رشد تولید ناخالص داخلی وجود دارد.

بازارها اکنون احتمال می‌دهند نرخ بهره فدرال رزرو تا دسامبر، ۹۷ واحد کاهش یابد که بالاتر از حدود ۸۰ واحد در اوایل هفته گذشته است. این انتظارات، بازده اوراق خزانه آمریکا را پایین برد. بازده اوراق خزانه دو ساله، به ۳.۶۴۰۰ درصد کاهش یافت و بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله، به ۴.۱۵۸۰ درصد رسید.

در بازار مبادلات ارزی، دلار با ۴.۷ درصد کاهش، در آستانه ثبت بدترین عملکرد ماهانه از نوامبر سال ۲۰۲۲ قرار دارد. سیاست‌ای تجاری متغیر آمریکا تحت دولت ترامپ، این ارز را آسیب‌پذیر نگه داشته است.

از سوی دیگر، ین که از تقاضا برای دارایی امن برخوردار است، با رشد ماهانه بیش از پنج درصدی در آوریل روبروست که بزرگترین رشد ماهانه ارز ژاپن از ژوییه سال ۲۰۲۴ است. همچنین یورو نیز در مسیر ثبت بزرگترین رشد ماهانه در بیش از دو سال گذشته قرار دارد و آخرین بار، ۱.۱۳۸۰ دلار معامله شد.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت اونس طلا، ۰.۱۵ درصد کاهش یافت و به ۳۳۱۰ دلار و ۵۵ سنت رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha