به گزارش ایسنا، هر سه شاخص بزرگ بازار سهام آمریکا، در معاملات روز جمعه، بیش از یک درصد صعود کردند و سهام بخشهای مالی، حمل و نقل و ریزتراشهها که حساسیت اقتصادی بیشتری دارند، عملکرد بهتری نسبت به کل بازار داشتند. هر سه شاخص همچنین رشد هفتگی داشتند.
شاخص اس اند پی ۵۰۰، برای نهمین روز متوالی صعود کرد که طولانیترین روند رشد آن در بیش از دو دهه گذشته بود.
آمار روز جمعه وزارت کار آمریکا که نشان داد اقتصاد این کشور، ماه گذشته، بیش از آنچه پیشبینی شده بود، شغل جدید ایجاد کرده است و تورم دستمزد کمتر از حد انتظار شد، باعث شد بازده اوراق خزانه جهش پیدا کند.
پاول نولت، مشاور ارشد ثروت و استراتژیست بازار در مورفی و سیلوست در المهرست ایلینوی، گفت: واقعا هیچ نکته منفی در مورد دادههای اشتغال وجود نداشت؛ این نشان میدهد که اقتصاد به خوبی عمل میکند. هنوز بحثهایی در مورد تاثیر تعرفهها وجود دارد، اما حداقل تاکنون، این دادهها در بسیاری از آمار و ارقام نشان داده نشدهاند.
وزارت بازرگانی چین، روز جمعه، اعلام کرد که پکن در حال ارزیابی پیشنهاد واشنگتن برای برگزاری مذاکرات در مورد تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا است که نشاندهنده کاهش احتمالی تنش در جنگ تجاری است که عامل اصلی تلاطم بازارهای مالی بوده است.
جد الربروک، مدیر پرتفوی در شرکت مدیریت سرمایه آرجنت در سنت لوئیس، گفت: چین و آمریکا، هر دو گامهای آهسته اما پیوسته را به سمت مذاکره و آشتی برمیدارند. به نظر میرسد مرحله خارج از کنترل به پایان رسیده است. وی افزود: بازار باور ندارد که نرخهای تعرفه فعلی برای مدت طولانی ادامه یابد.
جدیدترین دور از گزارشهای درآمد سه ماهه شرکتهای آمریکایی نشان داده است که عدم شفافیت در مورد عوارض تجاری آمریکا و چین، به وخامت قابل توجه چشماندازهای بلندمدت کسب و کارهای آمریکایی منجر شده است. اپل و آمازون پنجشنبه گذشته، گزارش درآمد سه ماهه خود را با پیشبینیهای ناامیدکنندهای منتشر کردند که شامل برآورد اپل از هزینههای ۹۰۰ میلیون دلاری تعرفهها برای این شرکت بود. جنرال موتورز، نسبت به آسیب دیدن چهار تا پنج میلیارد دلار درآمدش هشدار داد و امریکن ایرلاینز، پیشبینیهای سود خود را حذف کرد.
شاخص داوجونز اینداستریال اوریج، ۵۶۴.۴۷ واحد معادل ۱.۳۹ درصد افزایش یافت و به ۴۱۳۱۷.۴۳ واحد رسید. شاخص اس اند پی ۵۰۰، با ۱.۴۷ درصد افزایش، به ۵۶۸۶.۶۳ واحد رسید و نزدک کامپوزیت با ۱.۵۱ درصد افزایش، به ۱۷۹۷۷.۷۳ واحد رسید.
سهام اروپایی نیز هفته شلوغ گزارشهای درآمد را با رشد به پایان برد. شاخص اساسسیآی بورسهای جهان با ۱.۵۸ درصد افزایش، به ۸۴۸.۳۸ واحد صعود کرد.
شاخص استاکس ۶۰۰ اروپایی، ۱.۶۷ درصد و شاخص افتیاس یوروفرست ۳۰۰، به میزان ۱.۷۵ درصد افزایش یافت.
سهام بازار نوظهور، ۲۳.۸۳ واحد معادل ۲.۱۴ درصد رشد کرد و در ۱۱۳۵.۸۰ واحد ایستاد. شاخص اماسسیآی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن، با ۲.۴۴ درصد افزایش، در ۵۹۵.۰۸ واحد بسته شد. شاخص نیکی ژاپن هم ۱.۰۴ درصد افزایش یافت.
بازده اوراق خزانه افزایش یافت، زیرا گزارش مطلوب اشتغال باعث شد سرمایه گذاران احتمال کمتری دهند که نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ژوئن کاهش پیدا کند.
بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله، از ۴.۲۳۱ درصد در پنجشنبه، به ۴.۳۰۸ درصد در معاملات روز جمعه افزایش یافت. بازده اوراق خزانه ۳۰ ساله، به ۴.۷۸۸۹ درصد افزایش یافت. بازده اوراق خزانه دو ساله، ۱۲.۵ واحد افزایش یافت و به ۳.۸۲۶ درصد رسید.
دلار پس از انتشار گزارش مطلوب اشتغال، کاهش یافت. شاخص دلار که ارز آمریکا را در برابر سبدی از ارزهای بزرگ از جمله ین و یورو نشان میدهد، ۰.۱۴ درصد کاهش یافت و به ۱۰۰ واحد رسید. نرخ برابری یورو در برابر دلار، ۰.۱۲ درصد افزایش یافت و به ۱.۱۳۰۴ دلار رسید. ین ژاپن ۰.۳ درصد در برابر دلار کاهش یافت و ۱۴۴.۹۹ ین معامله شد.
بر اساس گزارش رویترز، طلا روند افزایشی را معکوس کرد و با کاهش هفتگی روبرو شد. اونس طلا در بازار معاملات نقدی، ۰.۲۴ درصد کاهش یافت و به ۳۲۳۲ دلار و ۶۰ سنت رسید. بهای طلا در بازار معاملاتی آتی آمریکا، ۰.۴۷ درصد افزایش یافت و در ۳۲۲۵ دلار ایستاد.
انتهای پیام
نظرات