• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404021409556
  • خبرنگار : 51019

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛

فضیلت زیارت بانوی کرامت در آینه روایات

فضیلت زیارت بانوی کرامت در آینه روایات

ایسنا/قم مدیر آموزش مرکز تخصصی امام شناسی گفت: امام جواد(ع) فرمودند: «مَنْ زارَ قَبْرَ عَمَّتی بِقُمّ فَلَهُ الجَنَّه» کسی که به زیارت عمه من در قم مشرف شود، برای او بهشت است.

سید صادق قماشی، مدیر آموزش مرکز تخصصی امام شناسی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: زیارت سیره رسول الله است، پیامبر اکرم(ص) درباره اهمیت زیارت می‌فرمایند: کسی که مرا در حال حیات و یا بعد از مرگ زیارت کند، در روز قیامت کنار من خواهد بود.

وی با اشاره به حدیث دیگری از پیامبر(ص)، اضافه کرد: کسی که به حج برود و مرا در مدینه زیارت نکند، به من ستم کرده است. در روایتی دیگر حضرت فرمودند: هر کس مرا زیارت کند در روز قیامت شفیع او خواهم بود.

قماشی به جایگاه زیارت نزد اهل سنت اشاره کرد و گفت: ابن حقان محدث اهل سنت در قرن سوم و چهارم بارها به زیارت امام رضا(ع) مشرف شده است. ابن حجر عسقلانی نقل می‌کند که ابوبکر محمد ابن خزیمه، فقیه و مفسر و محدث اهل سنت و ابوعلی ثقفی از عالمان نیشابور به زیارت امام رضا(ع) می‌رفتند. سمعانی تاریخ نگار، محدث و فقیه شافعی قرن ۶ به زیارت قبر امام کاظم(ع) می‌رفته و به این حضرت متوسل می‌شده است.

وی تصریح کرد: حاکم نیشابوری درباره حضرت زهرا(س) در المستدرک نقل می‌کند که روزهای جمعه، حضرت زهرا(س) به قبر حضرت حمزه مشرف می‌شدند و آنجا اقامه نماز می‌کردند. کلینی محدث شیعه در کتاب شریف کافی، بابی را در بحث فضایل و ثواب زیارت اهل بیت آورده است.

قماشی درباره واژه زیارت، عنوان کرد: زیارت یک واژه عربی است و از ریشه (زَوَرَ) است. زَور به معنای میل پیدا کردن و دیدار از روی میل و علاقه است؛ حتی برخی لغت شناسان ذکر کرده‌اند که دیدار به همراه میل و علاقه‌ای که عدول از غیر باشد. زیارت یک نوع تجدید عهدی میان شیعه و امام است، شیعیان علاوه بر زیارت اهل بیت به زیارت فرزندان آن‌ها هم مانند زیارت حضرت معصومه(س) سفارش شدند.  

پژوهشگر بنیاد بین‌المللی امامت تاکید کرد: بر زیارت عارفاً بحقّه تاکید کرد و گفت: عارفاً بحقّه زیارتی است که همراه با شناخت و معرفت باشد؛ این معرفت نسبت به اهل بیت(ع) هر چقدر بیشتر باشد، علاقه ما نیز نسبت به این زیارت بیشتر خواهد شد.

قماشی با بیان اینکه یکی از القاب حضرت معصومه(س) محدثه است، اظهار کرد: محدثه به معنای شخصیتی است که از آن نقل‌ روایات می‌شود؛ اهل بیت(ع) تاکید داشتند که ذهن فرزندان خود را با روایات ما آشنا کنید، این به وضوح در فرزندان اهل بیت(ع) دیده می‌شود لذا می‌بینیم حضرت معصومه(س) محدثه بودند و نقل روایت می‌کردند.

پژوهشگر بنیاد بین‌المللی امامت به احادیث فواطم اشاره کرد و گفت: سلسله مراتب احادیث فواطم، فاطمه بنت موسی بن جعفر است تا به فاطمه بنت رسول الله می‌رسد؛ در این سلسله مراتب بر ولایت امیرالمومنین علی بن ابی طالب تاکید شده است.  

قماشی با اشاره به احادیثی از ائمه اطهار درباره حضرت معصومه(س)، یادآور شد: امام صادق(ع) می‌فرمایند: در قم دختری از فرزند من، موسی بن جعفر مدفون می‌شود که دارای جایگاه و مقامی است و همچنین می‌فرمایند که: «تدخل بشفاعت‌ها شیعتی الجنة باجمعهم» به شفاعت فاطمه بنت جعفر، تمام شیعیان وارد بهشت می‌شوند. امام رضا(ع) فرمودند: «مَنْ زارَها عارِفاً بِحَقِّها  فَلَهُ الْجَنَّةُ» کسی که به زیارت فاطمه معصومه(س) مشرف شود، برای او بهشت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha