• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404021409635
  • منبع : نمایندگی ایلام

یک روانشاسی بالینی:

آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی، نیازمند حمایت‌گر، روانشناس و مددکار اجتماعی هستند

آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی، نیازمند حمایت‌گر، روانشناس و مددکار اجتماعی هستند

ایسنا/ایلام یک روانشناس بالینی گفت: آسیب‌دیدگان ناشی از انفجار بندر شهید رجایی نیازمند حضور فوری حمایت‌گران، روانشناسان و مددکاران اجتماعی هستند تا اسباب آرامش آن‌ها فراهم شود.

دکتر سیده‌مریم نورمحمدی در این خصوص به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: همواره عوامل اجتماعی، درکنار فاکتورهای زیست‌شناختی بر میزان و کیفیت سلامت روان تأثیرگزار هستند افراد گاهی ممکن است در جامعه، شاهد رویدادهای منفی طبیعی یا غیر طبیعی باشند که بعضاً به‌صورت بحران تعریف می‌شوند و این موضوع، با ایجاد استرس و غم فراوان، می‌تواند به شدت بر روحیه آن‌ها اثر سوء به‌جا بگذارد و با ایجاد تغییر، پیچیدگی و عدم پیش‌بینی‌پذیری، باعث به‌هم خوردگی نظم روانشناختی آنان شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از این رویدادها که اخیراً در کشور ما رخ داد، انفجار مهیب در بندر شهید رجایی و متعاقب آن، مجروح شدن و فوت عده‌ای از هم‌وطنان‌مان بود که افراد و خانواده‌های بسیاری متأثر از این موضوع بوده‌اند در چنین موقعیت‌هایی، واکنش‌های افراد به بحران‌ها متفاوت است.

این روانشناس بالینی توضیح داد: ممکن است عده‌ای از افراد اختلالات روانی همانند اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) را تجربه کنند بنابراین لزوم اجرای درمان‌های روانشناختی ضرورت پیدا می‌کند چرا که در غیر این صورت، ممکن است این علائم و اختلالات به‌صورت پایدار باقی مانده و در درازمدت منجر به مشکلات فردی، خانوادگی و اجتماعی پیچیده‌تری شوند.

نورمحمدی تشریح کرد: در مدیریت بحران، رسیدگی و توجه‌کردن همراه با همدلی و شنیدن درد دل‌های افراد بدون قضاوت، اولین و ضروری ترین اقدام به حساب می آید ممکن است سوالات متعددی از جانب افراد بحران دیده پرسیده شود، با ارائه پاسخ‌های صادقانه متناسب با شرایط فرد، در کنار گوش‌دادن فعال می‌توان به آن‌ها کمک شایانی کرد.

وی افزود: در ضمن، باید به آن‌ها یادآوری کرد که در این شرایط، روانشناس و مددکار اجتماعی می‌توانند حمایت‌گرانی معتبر برای آن‌ها باشند که با حمایت‌های صریح و صادقانه خود، اسباب آرامش آنان را فراهم کنند، در چنین شرایطی، حمایت‌های موقعیتی فوری، مانند اعضای خانواده، آشنایان و گروه‌های پشتیبانی، ایجاد و تقویت الگوهای فکری مثبت و منطقی و به دنبال آن، اجراکردن رفتارهای مقتدارانه و مثبت برای رویارویی با واقعیت‌های موجود، با کاهش‌دادن استرس و نگرانی و نیز ارتقاء استقلال و کارآمدی افراد نقش به‌سزایی خواهند داشت؛ چرا که برخی از افراد ممکن است در شرایط استرس به‌‎صورت سوگیرانه و منفی‌تری فکر و عمل کنند که این موضوع به‌خودی خود، مشکلات روانشناختی را بیشتر می‌کند.

روانشناس بالینی گفت: از طرفی، معمولاً تمایل به پیگیری اخبار از منابع مختلف برای کسب اطلاعات بیشتر، خواسته بسیاری از افراد در چنین موقعیتهایی است، تحقیقات فراوان نشان می‌دهد شنیدن یا دیدن محتواهای خبری منفی، تأثیر مستقیمی بر سلامت روان افراد می‌گذارد بنابراین شایسته است افراد و رسانه‌ها به‌منظور امنیت روانی جامعه، با رعایت اصول رسانه‌ای، از انتشار تصاویر دلخراش که منجر به ایجاد غم، یأس و بروز هیجانات کاذب می‌شود، جلوگیری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha