• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۰:۴۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404021410119
  • خبرنگار : 50471

معاون وزیر و راه و شهرسازی:

۹ میلیون نفر از جمعیت کشور در سازه‌های ناپایدار زندگی می‌کنند

۹ میلیون نفر از جمعیت کشور در سازه‌های ناپایدار زندگی می‌کنند

ایسنا/همدان معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه حدود دو میلیون‌ و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور در بافت‌های فرسوده قرار دارند، گفت: حدود هشت تا ۹ میلیون نفر از جمعیت کشور در سازه‌های ناپایدار زندگی می‌کنند.

عبدالرضا گلپایگانی یکشنبه ۱۴ اردیبهشت در جلسه ستاد بازآفرینی بافت فرسوده شهر نهاوند که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: سالانه باید در کشور ۱۰۰هزار واحد مسکونی ساخته شود که برش استانی آن به استان‌ها اعلام می‌شود تا سهم هر شهرستان هم مشخص شود.

گلپایگانی ادامه داد: شهر نهاوند به عنوان یکی از شهرهای تاریخی‌ ایران بوده و قلعه تاریخی این شهر که آثار به جا مانده از روزگاران بسیار دیرپای ایران است متأسفانه از بین رفته است.

وی تصریح کرد: بازسازی این قلعه برای اینکه هویت و تاریخ شهر نهاوند را آشکار کند و بتواند برای آیندگان از گذشتگان روایت کند، ضروری است که این کار سنگین بر عهده میراث‌فرهنگی قرار دارد. 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد: در پیرامون قلعه نهاوند محدوده‌های بافت فرسوده شهر نهاوند قرار دارد که یکی از اهداف شرکت بازآفرینی شهری ایران کمک به مدیریت شهری برای حل مشکلات بافت‌های فرسوده است.

گلپایگانی یادآور شد: برای حل مشکلات بافت‌های فرسوده به یک کار مشترک نیاز داریم و این کار مشترک باید با کمک نهادهایی که وظایفه آبادانی و عمران شهر را دارند انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: برای اینکه ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده شهرها رونق بگیرد باید کمک کنیم که فضای زندگی در این محدوده‌ها آبرومندانه شود و این مهم با ساختن پارک‌ها و فضای سبز در این محدوده‌ها محقق می‌شود.

معاون وزیر راه وشهرسازی در ادامه با اشاره به بازار قدیمی شهر نهاوند، گفت: ویژگی خاص دیگری که شهر نهاوند دارد بازار نهاوند است که اگر با کمک شهرداری و خود کسبه، بازار را بهسازی کنیم باعث رونق کسب و کار در این بازار می‌شود.

گلپایگانی اضافه کرد: طول بازار نهاوند هزارو ۸۰۰ متراست که برای بازسازی این بازار یک اعتبار ۳۰ الی ۴۰ میلیاردی نیاز هست که به زودی پیمانکارش مشخص و کار این پروژه آغاز می‌شود.

وی تاکید کرد: خیلی از کوچه‌ها به‌ویژه در بافت فرسوده آسفالت نیستند یا آسفالتشان از بین رفته که شهرداری نهاوند هرچه ظرفیت استفاده از قیر رایگان را داشته باشد ما در اختیارش قرار می‌دهیم تا یک نهضت آسفالت را در بافت‌های فرسوده شهر آغاز کند و کوچه خاکی در این محدوه‌ها باقی‌نماند که البته این پروژه حدود دو سال طول می‌کشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور، افزود: میدان قیصریه و میدان پای‌قلعه هم یکی از هسته‌های اصلی شهر نهاوند است که باید سرو سامان بگیرد و بدنه‌سازی این میدان‌ها هم باید انجام شود.

گلپایگانی تصریح کرد: بافت فرسوده باید توسط مردم ساخته شود و ما باید به آنها کمک کنیم و کمک ما این است که سرانه خدماتی این بافت‌ها مثل پارک‌ها و فضای سبز را تأمین می‌کنیم و تسهیلات در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم. 

وی ادامه داد: در حال حاضر برای بازسازی واحدهای مسکونی در بافت فرسوده حدود ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهیم که امیدواریم امسال بتوانیم این رقم را افزایش بدهیم و غیر از این وام هم یک وام دیگر که در اختیار استانداران قرار دارد و وام اشتغال است که ما با استاندار همدان صحبت می‌کنیم که بخشی از این تسهیلات را در اختیار نوسازی در بافت فرسوده شهر نهاوند قرار بدهد چون ساخت‌وساز هم یک نوع ایجاد اشتغال است.

معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: امکان ساخت و ساز در بافت فرسوده را افزایش داده‌ایم که با توجه به تراکنش و سطحی که این بافت‌ها اشغال می‌کند در هر شهر فرق دارد.

گلپایگانی تصریح کرد: در این راستا یک بسته تشویقی که به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسیده مخصوص شهر نهاوند است که مدیرکل راه‌وشهرسازی استان همدان در جریان جزئیات این بسته‌ها هستند که این بسته‌ها امکان ساخت‌وساز و سودآوری را برای سازنده افزایش خواهد داد و کمک دیگر اینکه شهرداری هم عوارض صدور پروانه را از متقاضیان در بافت فرسوده دریافت نمی‌کند و نهاوند نیز از این امر مستثنی نیست.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور اضافه کرد: هر شهری ستاد بازآفرینی دارد که ریاستش برعهده فرماندار و دبیرش شهردار است که کار ستاد این است که بیاید و برای هر شهری یک‌سری پروژه تعریف کند و وظایف هر کدام از دستگاه‌ها را اعلام کند و بنیاد مسکن هم می‌تواند ورود پیدا کند و تسهیلات با سود پنج درصد در اختیار نهادهای حمایتی قرار دهد.

وی درباره هم‌پوشانی قسمتی از بافت فرسوده نهاوند با بافت تاریخی، گفت: در محدوده‌ای که در بافت تاریخی قرار دارد ابتدا باید میراث فرهنگی محدوه را مشخص کند و ما طبق آن بتوانیم برای نوسازی بافت فرسوده نهاوند برنامه‌ریزی کنیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha