• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021611324
  • خبرنگار : 30147

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد

بهبود زیرساخت‌های جاده‌ای؛ کلید توسعه پایدار

بهبود زیرساخت‌های جاده‌ای؛ کلید توسعه پایدار

ایسنا/خراسان رضوی نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی گفت: زیرساخت‌های جاده‌ای به عنوان شریان‌های حیاتی هر منطقه، نقش بسزایی در تسهیل دسترسی به خدمات، رونق اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان ایفا می‌کنند.

حسین محمدزاده، در حاشیه سفر مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی به درگز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با اجرای پروژه‌های زیرساختی مناسب و تأمین اعتبارات لازم، می‌توان علاوه بر کاهش ترافیک و افزایش ایمنی، زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاری و رونق گردشگری فراهم کرد.

وی با اشاره به اهمیت زیرساخت‌های حمل و نقل، به پیگیری پروژه‌های نیمه‌تمام اشاره و اظهار کرد: در این سفر دو موضوع مورد پیگیری قرار گرفت که یکی مربوط به کارهای نیمه تمام سال گذشته بود که به امسال انتقال پیدا کرده‌اند و دیگری برنامه‌های اجرایی ۱۴۰۴ در حوزه راه‌های فرعی و روستایی شهرستان بود.

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی همچنین برنامه‌های اجرایی سال ۱۴۰۴ در حوزه راه‌های فرعی و روستایی را مورد بررسی قرار داد و تأکید کرد که این اقدامات می‌تواند به بهبود دسترسی و توسعه مناطق روستایی و فرعی کمک کند.

وی در ادامه به بحث درباره جاده لطف‌آباد و پایانه مرزی اشاره و اظهار کرد: اتصال دهستان میان کوه به امام قلی یک پروژه مهم برای شهرستان است که سال‌هاست در حال انجام است.

محمدزاده ابراز امیدواری کرد با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان خرداد شاهد به سرانجام رسیدن این پروژه باشیم؛ این پروژه‌ نه تنها به بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل کمک می‌کنند، بلکه می‌تواند تأثیر مثبتی بر زندگی روزمره مردم و توسعه اقتصادی منطقه داشته باشد.

وی با اشاره به جزئیات پروژه گفت: در این پروژه دو پل آبرو با عرض قابل ملاحظه و مقدار زیادی عملیات خاکی و حدود سه کیلومتر آسفالت باید اجرا شود.

بهبود زیرساخت‌های جاده‌ای؛ کلید توسعه پایدار

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی همچنین به پروژه روکش آسفالت و آسفالت مسیر دهشت به حصار اشاره و اظهار کرد: این پروژه در دستور کار قرار گرفته است؛ با توجه به تأمین قیر مورد نیاز و تعیین پیمانکار، انتظار می‌رود که این پروژه نیز طی دو تا سه ماه آینده در حوزه راه‌های روستایی به مرحله اجرا درآید.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه چند قطعه راه روستایی شامل ۳.۵ کیلومتر در روستای جقال و ۱.۱۰۰ کیلومتر در مسیر دربندی داریم و همچنین با توجه به قیری که از محل تهاتر تأمین شده و صورتجلسه لازم را دارد، مقرر شد در اسرع وقت ادامه عملیات نیز آغاز شود.

محمدزاده با بیان اینکه دو پروژه راه روستایی قلجق و تکمیل راه روستایی شورکال مورد تأکید و تقاضای شهرستان بوده است، تصریح کرد: مقرر شده که راه روستایی قلجق و قسمت اعظم راه روستایی شورکال حتی‌الامکان امسال نیز به بهره‌برداری برسد.

تخصیص ۶۰ درصد اعتبارات به راه‌های روستایی

 وی همچنین به بودجه سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: در این بودجه مبالغی وجود دارد که تصمیم‌گیری برای توزیع آن‌ها در اختیار استان و نمایندگان در حوزه روستایی است.

این نماینده مجلس از تخصیص ۶۰ درصد اعتبارات روستایی شهرستان درگز به راه‌های روستایی خبر داد و افزود: امیدواریم با توجه به مشارکتی که شهرستان در تأمین منابع مالی داشته، مسائل راه‌های روستایی در همان مدتی که اعلام شده به نتیجه برسند و مردم و روستاییان عزیز از حلاوت این نعمت برخوردار شوند.

وی با اشاره به اینکه مسئولان برای بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل در مناطق روستایی و تسهیل دسترسی به خدمات و امکانات برای ساکنان این مناطق عزم جدی دارند، گفت: امید است این تلاش‌ها به بهبود کیفیت زندگی روستاییان منجر شود.

جاده درگز به لطف‌آباد از اساس و بنیاد خوبی برخوردار نیست

محمدزاده با اشاره به وضعیت جاده درگز به لطف‌آباد بیان کرد: این جاده از اساس و بنیاد خوبی برخوردار نیست و تحت تأثیر حجم بار سنگین ترافیک قرار دارد.

 وی افزود: علاوه بر اینکه روزانه بالغ‌بر ۶۰۰ کامیون و تریلی از این جاده تردد دارند و حجم بار بسیار سنگینی را به جاده وارد می‌کند، بالغ‌بر دو تا سه هزار خودروی سبک نیز در این مسیر تردد می‌کنند؛ این وضعیت نشان ‌دهنده نیاز فوری به بهبود و نوسازی زیرساخت‌های جاده‌ای در این منطقه است تا علاوه بر افزایش ایمنی، بتواند پاسخگوی حجم بالای تردد باشد.

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی گفت: گرچه هرزگاهی بر روی این جاده اصلاحاتی انجام شده و روکش آسفالت می‌شود، اما هر دو تا سه سال دوباره شرایط کیفیت خود را از دست می‌دهد و ناایمن می‌شود.

 وی افزود: برای این جاده اکنون ۳.۵ کیلومتر در دست تعریض قرار گرفته است و عرض جاده دو برابر می‌شود؛ انتظار می‌رود با اجرای این طرح‌ها، مشکلات مربوط به ترافیک و ناایمنی کاهش یابد و شرایط تردد برای کاربران این جاده بهبود یابد.

محمدزاده با بیان اینکه حداکثر تا انتهای خردادماه این ۳.۵ کیلومتر جاده جدید از بعد تونل گل خندان به سمت لطف‌آباد احداث می‌شود، خاطرنشان کرد: امیدواریم قطعه اول این ۳.۵ کیلومتر پروژه تعریض و چهار بانده شدن جاده لطف‌آباد در پایان خرداد آسفالت و زیر بار ترافیک برود.

داخل گمرک لطف‌آباد ساماندهی می‌شود

وی همچنین در خصوص وضعیت داخل پایانه و گمرک لطف‌آباد و یک منطقه الحاقی به گمرک گفت: دو مشاور ذیصلاح در حال ساماندهی شرایط داخل گمرک لطف‌آباد هستند که پیشرفت فیزیکی طرح و مطالعاتشان مورد بررسی قرار گرفت.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه ساماندهی و بهبود زیرساخت‌های گمرکی و پایانه‌ای در منطقه می‌تواند به تسهیل فرآیندهای تجاری و افزایش کارایی گمرک کمک کند، بیان کرد: امیدواریم با همکاری مشاوران و اجرای طرح‌ها، وضعیت گمرک لطف‌آباد بهبود یابد و از این طریق به رونق اقتصادی منطقه کمک شود.

بهبود زیرساخت‌های جاده‌ای؛ کلید توسعه پایدار

وی گفت: همچنین قوسی در نقطه صفر مرزی وجود دارد که کامیون‌ها برای خروج از آن مجبور هستند قوس ۹۰ درجه‌ای را طی کنند که مقرر شده با مشارکت کشور ترکمنستان کار اجرایی اصلاح قوس آغاز شود.

 محمدزاده افزود: طبیعتاً بیرون محوطه ورود گمرک لطف‌آباد از شرایط ترافیکی مناسبی برخوردار نیست و حرکت کامیون‌ها با زحمت بسیاری انجام می‌شود که مقرر شده همان مشاوران طرح، طرح ترافیکی محوطه بیرونی و ورودی گمرک لطف‌آباد را تهیه و برای تصویب ارائه دهند.

ضرورت تأمین روشنایی نقاط حادثه‌خیز

وی در ادامه از وجود چند نقطه حادثه‌خیز خبر داد و افزود: با توجه به تصادفات بسیاری که در این نقاط داشته‌ایم و بعضاً منجر به فوت شده‌اند، تأمین روشنایی این سه یا چهار نقطه و اصلاح نقاط هندسی آن‌ها بسیار حائز اهمیت است.

 نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی از اخذ دستورات لازم در این خصوص خبر داد و گفت: نسبت به ایمنی ترافیک در این نقاط و تلاش برای کاهش تصادفات و حوادث جاده‌ای باید بیش از این تلاش شود.

اعتباراتی که هیچ عوایدی برای مردم منطقه نداشته است

وی در ادامه به سهم شهرستان از اعتبارات ملی اشاره کرد و گفت: گرچه در سال‌های گذشته اعتبارات ملی بسیاری به دو پروژه سد ۳۰ میلیون مترمکعبی درونگر و ۵۰ میلیون مترمکعبی آبیورد اختصاص یافته، اما متأسفانه هزینه این اعتبارات در جغرافیای شهرستان درگز هیچ عوایدی برای مردم منطقه نداشته است.

محمدزاده با اشاره به عدم بهره‌مندی مناسب مردم از منابع مالی و پروژه‌های ملی اظهار کرد: نیاز به بازنگری در نحوه تخصیص و استفاده از اعتبارات به منظور توسعه و بهبود شرایط زندگی در شهرستان است.

وی با بیان اینکه امیدواریم اقدامات لازم برای بهره‌برداری بهینه از اعتبارات ملی و تحقق منافع برای ساکنان منطقه انجام شود، گفت: تاکنون این دو پروژه‌ یا به بهره‌برداری نرسیده و یا شکل و ساختار و کاربری مناسبی ندارند.

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر پروژه ملی کریدور لطف‌آباد تا بازرگان در حال اجراست؛ این کریدور از لطف‌آباد به درگز تا میانکوه، به دوغایی و چکنه تا سلطان‌آباد سبزوار ادامه دارد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون پروژه در حال اجراست و با توجه به منابعی که نیاز دارد، اعتبار ملی در اختیار، جوابگوی آن نیست؛ اما با این وجود باز هم پیگیر هستیم.

محمدزاده با اشاره به اینکه برای پیشبرد پروژه‌های زیرساختی و حل مشکلات موجود عزم جدی وجود دارد، اظهار کرد: هرچند که کمبود اعتبارات ملی چالشی جدی در این مسیر به شمار می‌آید اما امیدواریم با پیگیری‌های مستمر، مشکلات مالی حل شده و پروژه‌ها به بهره‌برداری برسند.

وی افزود: سال گذشته بالغ‌بر ۳۰۰ درصد اعتبارات و تخصیص اعتبارات به این پروژه ملی افزایش داشته و ان‌شاءالله امسال هم همین روند افزایشی استمرار داشته باشد؛ ضمن اینکه این پروژه فقط اختصاص به درگز ندارد و مردم بسیاری از آن بهره‌مند خواهند شد.

تأثیر راه‌های استاندارد بر جذب سرمایه‌گذار و رونق گردشگری

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه راه‌های استاندارد تأثیر بسیاری بر جذب سرمایه‌گذار و رونق گردشگری دارند، گفت: با توجه به اینکه راه شریان حیاتی و زیربنای خدمات‌رسانی است، نقش بسیار حائز اهمیتی برای بخش‌های مختلفی دارند.

 وی ادامه داد: هرچه راه‌ها بر اساس مشخصات فنی لازم و با توجه به کاربری محل، مکان و بهره‌برداری پروژه تناسب داشته باشند، قطعاً اولین فاکتور در توسعه محلی، مکانی و منطقه‌ای خواهند بود.

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی افزود: کشور می‌تواند از مسیر حمل و نقل و راه‌های احداثی و موجود، منابع مناسبی را برای توسعه خود کسب کند.

 وی خاطرنشان کرد: بهبود کیفیت و استانداردهای راه‌ها می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری، افزایش توریسم و در نهایت رشد و رونق اقتصادی منجر شود.

شهرستان کوهستانی و مرزی درگز با ۷۵ هزار نفر جمعیت در ۲۵۴ کیلومتری شمال مشهد و در جوار مرز ایران و ترکمنستان واقع است، این شهرستان علاوه بر چهار شهر درگز، لطف‌آباد، نوخندان و «چاپشلو»، ۱۳۶ روستا دارد که از این تعداد ۱۱۰ روستا جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha