• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404021712208
  • خبرنگار : 50212

طلایی تیره، رنگ سلامت

طلایی تیره، رنگ سلامت

ایسنا/مرکزی مدیر کل غله استان مرکزی یکی از دستاوردهای طرح نان کامل را، تغییر نگرش مردم نسبت به نان دانست و گفت: در گذشته، رنگ تیره نان، نشانه‌ای از کیفیت پایین تلقی می‌شد و با اعتراض مصرف‌کنندگان همراه بود، اما با تلاش‌های گسترده در حوزه فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مردم اکنون نان کامل با رنگ طلایی تیره را به‌ عنوان نمادی از سلامت و کیفیت مطالبه می‌کنند.

غلامرضا ملکی، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه که نهضت نان کامل به‌ عنوان یکی از اقدامات کلیدی و تحولی، در سال ۱۴۰۱ در استان مرکزی کلید خورد، افزود: این طرح با همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با محوریت اداره کل غله به‌ عنوان دبیر نهضت، به دنبال بازگرداندن ارزش غذایی و کیفیت سنتی نان به سفره‌های مردم است.  

وی با بیان اینکه نان به‌ عنوان یکی از پرمصرف‌ترین اقلام غذایی، همواره مورد توجه و انتقاد مردم بوده است، اظهار کرد: مقایسه نان امروزی با نان‌های گذشته که به اعتقاد مردم از بو، طعم و کیفیت بهتری برخوردار بودند، انگیزه‌ای برای شکل‌گیری این نهضت شد. نان کامل، با حفظ تمامی ترکیبات دانه گندم، می‌تواند بسیاری از نیازهای تغذیه‌ای سلول‌های بدن را تأمین کند. برخلاف نان‌های معمولی که در فرآیند تولید، بخش‌هایی از عناصر مغذی گندم حذف می‌شود، نان کامل تمامی خواص گندم را به مصرف‌کننده منتقل می‌کند.  

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی به پیشگام تولید و عرضه نان کامل در کشور تبدیل شده است، گفت: نهضت نان کامل با هدف حفظ خواص کامل گندم و ارتقای کیفیت نان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اقلام سبد غذایی مردم، در این استان اجرا می‌شود و نه‌تنها نگرش مردم را به نان تغییر داده، بلکه به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه برای تحقق این هدف، یک کارخانه تولید آرد کامل در استان مرکزی راه‌اندازی شد، گفت: این کارخانه با بهره‌گیری از فناوری‌های مدرن، گندم را بدون حذف سبوس و سایر عناصر مغذی به آرد تبدیل می‌کند.

ملکی تاکید کرد که این آرد نه‌ تنها نیاز نانوایی‌های استان را تامین می‌کند، بلکه به تعدادی از استان‌های دیگر نیز ارسال می‌شود، که نشان‌دهنده ظرفیت بالای تولید در این منطقه است.  

پخت نان کامل در ۹۰ نانوایی استان

ملکی تصریح کرد: در کنار تامین آرد، یکی از اقدامات مهم این نهضت، ساماندهی زنجیره تولید و عرضه نان کامل بود. شناسایی نانوایان توانمند و علاقمند و آموزش آنها برای پخت نان کامل، نقش کلیدی در موفقیت این طرح داشته است. در حال حاضر، حدود ۹۰ واحد نانوایی در استان مرکزی اقدام به عرضه نان کامل می‌کنند و برنامه‌ریزی برای افزایش تعداد این واحدها در دستور کار قرار دارد.  

وی تصریح کرد: استان مرکزی به‌عنوان قطب تولید نان کامل در کشور شناخته می‌شود و این نهضت توانسته گفتمان نان کامل را به یک موضوع عمومی در سطح ملی تبدیل کند. امروزه تمام افرادی که به‌صورت اداری، صنفی یا حتی شخصی با نان سروکار دارند، با خواص نان کامل آشنا شده‌اند و بسیاری از آنها به دنبال مصرف این نوع نان هستند. در واقع تغییر نگرشی نسبت به نان در استان اتفاق افتاده که یک قوت قلب برای مسئولان بوده و نتیجه اراده جمعی و همکاری بین دستگاه‌های مختلف است.  

چالش ها کدامند؟

وی با بیان اینکه علیرغم این موفقیت‌ها، توسعه عرضه نان کامل با چالش‌هایی مواجه است، به موانعی مانند کمبود زیرساخت‌های تولید آرد کامل، نیاز به گسترش کارخانه‌های تولید این نوع آرد و ضرورت آموزش و مهارت‌آموزی بیشتر به نانوایان اشاره و بر اهمیت اقتصاد نان کامل تاکید کرد و گفت: برای پایداری این طرح، باید اقتصاد نان کامل برای نانوایان و تولیدکنندگان جذاب باشد تا انگیزه لازم برای مشارکت در این طرح حفظ شود.

ملکی خاطر نشان کرد: فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی به‌عنوان محوری‌ترین اقدام برای گسترش مصرف نان کامل است که در ابتدای اجرای طرح، حجم اطلاع‌رسانی بسیار بالا بود و این روند باید با مشارکت رسانه‌ها، نهادهای فرهنگی و حتی ظرفیت‌های رسانه‌ای ملی ادامه یابد چرا که آگاهی‌بخشی به مردم، کلید اصلی پذیرش و توسعه نان کامل است.  

وی افزود: اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی، علاوه بر تامین مواد اولیه و مدیریت زنجیره تولید، نقش فعالی در فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای برای ترویج مصرف نان کامل ایفا می‌کند. با این حال، مشارکت بیشتر نهادهای فرهنگی و دستگاه‌های مرتبط با حوزه نان ضروری است تا بار اطلاع‌رسانی تنها بر دوش این اداره نباشد.

ایجاد گفتمان ملی درخصوص نان کامل

وی افزود: استان مرکزی با این اقدامات نه‌تنها به الگویی برای سایر استان‌ها تبدیل شده، بلکه با ایجاد یک گفتمان ملی در زمینه نان کامل، گامی بزرگ در جهت ارتقای سلامت عمومی و بهبود فرهنگ غذایی کشور برداشته است. امیدواریم با رفع موانع و تقویت همکاری‌ها، نان کامل به‌زودی در تمامی نانوایی‌های کشور عرضه و به بخش جدایی‌ناپذیری از سفره ایرانیان تبدیل شود.

نان کامل، که از آرد سبوس‌دار و بدون حذف عناصر مغذی گندم تهیه می‌شود، منبعی غنی از فیبر، ویتامین‌های گروه B، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم و روی، و آنتی‌اکسیدان‌هاست. مصرف این نان به بهبود سلامت گوارش، کاهش خطر بیماری‌های قلبی، کنترل قند خون و پیشگیری از چاقی کمک می‌کند.

برخلاف نان‌های سفید که بخش زیادی از ارزش غذایی خود را در فرآیند تصفیه از دست می‌دهند، نان کامل با حفظ تمامی اجزای دانه گندم، انرژی پایداری به بدن می‌رساند و احساس سیری طولانی‌مدت ایجاد می‌کند. علاوه بر این، طعم و بوی خاص نان کامل، تجربه‌ای سنتی و دلپذیر از مصرف نان را به ارمغان می‌آورد و به ارتقای سلامت عمومی جامعه کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha