• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404021812952
  • خبرنگار : 71263

احتمال همه‌پرسی استان نفت‌خیز برای جدایی از کانادا

احتمال همه‌پرسی استان نفت‌خیز برای جدایی از کانادا

آلبرتا در صورت جمع آوری تعداد لازم امضا از شهروندان، ممکن است سال آینده، همه‌پرسی در مورد جدایی از کانادا برگزار کند.

به گزارش ایسنا، دانیل اسمیت، نخست‌وزیر استان آلبرتا که قلب صنعت نفت کانادا است، هفته جاری، درست پس از پیروزی لیبرال‌ها به رهبری مارک کارنی در انتخابات فدرال کانادا و پیش از دیدار کارنی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید، این موضوع را مطرح کرد.

اسمیت تاکید کرد که خود دولت استانی، به دنبال برگزاری همه‌پرسی درباره جدایی آلبرتا نخواهد بود. وی گفت: از همین ابتدا روشن کنم دولت ما در مورد جدایی از کانادا، در برگه رای همه‌پرسی، رای نمی‌دهد؛ با این حال، اگر یک طومار برای برگزاری همه‌پرسی با تعداد لازم از امضاهای شهروندان جمع آوری شود، چنین سوالی به همه‌پرسی گذشته می‌شود. دولت ما به روند دموکراتیک احترام گذاشته و این سوال را در همه‌پرسی استانی ۲۰۲۶ نیز درج خواهد کرد.

دولت آلبرتا، پنل «آلبرت بعدی» را با هدف محافظت از استان در برابر «هر گونه سیاست‌های خصمانه فعلی یا آینده دولت فدرال»، از جمله تلاش‌ها برای جلوگیری از توسعه منابع آلبرتا، ایجاد خواهد کرد.

نخست‌وزیر آلبرتا گفت: پس از انتخابات فدرال، آلبرتا اقداماتی را برای محافظت از خود در برابر سیاست‌های فدرال انجام خواهد داد و «توافق آلبرتا» جدیدی را در داخل کانادا دنبال خواهد کرد و رضایت آلبرتا در مورد هرگونه محدودیت صادراتی منابع کانادا را ملزم کرده و دسترسی تضمین شده به بندر برای انرژی و منابع آلبرتا را درخواست خواهد کرد.

نخست وزیر آلبرتا بار دیگر تاکید کرد که از جدایی آلبرتا از کانادا حمایت نمی‌کند. اسمیت خاطرنشان کرد: بنابراین من هر کاری که در توانم است انجام خواهم داد تا با نخست‌وزیر جدید بر سر یک معامله عادلانه برای آلبرتا، مذاکره کنم.

آلبرتا سال‌ها، با قوانین فدرال در مورد انتشار گازهای گلخانه‌ای و توسعه منابع مخالف است. این استان نفت‌خیز، با دولت فدرال بر سر طرح محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از تولید نفت و گاز که این استان و صنعت نفت، اساسا آن را سقفی بر تولید می‌دانند، مبارزه کرده است.

تحلیلگران در مورد اینکه آیا شهروندان این استان به اندازه کافی امضا جمع آوری خواهند کرد تا رای گیری در مورد جدایی در همه‌پرسی گنجانده شود، تردید دارند.

ترامپ قبل از دیدار با کارنی، در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال»، نارضایتی خود را از کسری تجاری آمریکا با کانادا ابراز کرد. وی نوشت: ما به خودروهای آنها نیاز نداریم، ما به انرژی آنها نیاز نداریم، ما به چوب آنها نیاز نداریم، ما به هیچ چیز آنها نیاز نداریم، غیر از دوستی آنها که امیدوارم همیشه حفظ کنیم.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اما واقعیت این است که آمریکا به انرژی کانادا، به ویژه نفت خام که در بسیاری از پالایشگاه‌ها در غرب میانه و در گلف کاست، پالایش می‌شود، نیاز دارد. کانادا بزرگترین تامین کننده نفت خام آمریکا است که حدود ۵۰ درصد از واردات نفت آمریکا با حجم بیش از چهار میلیون بشکه در روز را به خود اختصاص می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha