• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404021813093
  • خبرنگار : 50618

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری مازندران تاکید کرد

لزوم بازشناسی نقش زنان در تاریخ

لزوم بازشناسی نقش زنان در تاریخ

ایسنا/مازندران مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری مازندران بر اهمیت تاریخ و لزوم بازشناسی نقش زنان در آن تاکید کرد و گفت: در مطالعه تاریخ تبرستان زندگی یک بانوی توانمند حائزاهمیت است، «سید ملک‌خاتون» که بانوی مسلمان شیعه از خاندان باوندیان تبرستان و حاکم بوده، زنان از این دست در تاریخ مازندران بسیارند که باید شناسایی و معرفی شوند.

ام‌البنین محمدی پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در افتتاحیه همایش «زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال)» که در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم(ص) دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، با اشاره به حواشی نام خلیج‌فارس اظهار کرد: در تمام تاریخ و اسناد نام خلیج فارس بوده و اینجا اهمیت تاریخ و مطالعه آن بیش از هر زمانی برجسته می‌شود. تاریخ اهمیت دارد و مهم‌تر از همه علوم و دانش است.

وی خاطرنشان کرد: زنان ما تنها در عرصه اقتصاد و کشاورزی حضور فعال نداشتند و در همه حوزه‌ها همواره درخشیدند و اثرگذار بودند.

در ادامه محمدی، پیام مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران به مناسبت آغاز همایش زن در تاریخ محلی را قرائت کرد، در متن این پیام آمده است: نقش زن در گستره تاریخ و فرهنگ این سرزمین، همواره نقشی روشن، اثرگذار و ماندگار بوده است. در پهنه شمال ایران، زنان نه تنها به‌عنوان مادران و حافظان خانواده، بلکه به‌عنوان فعالان اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی، نقشی برجسته در تحولات تاریخی ایفا کرده‌اند.

لزوم بازشناسی نقش زنان در تاریخ

در بخش دیگر پیام یونسی رستمی آمده است: برگزاری همایش «زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال)» فرصت مغتنمی است برای بازشناسی این نقش‌های تاریخی، احیای هویت فرهنگی زنان منطقه و تقویت نگاه علمی به جایگاه زن در تاریخ بومی و محلی. این رویداد ارزشمند، بستری برای گفت‌وگوی میان نسل‌ها، تبادل تجربه‌ها و ارج نهادن به تلاش‌ها و تأثیرگذاری زنان در تاریخ پرفراز و نشیب این دیار است.

در متن پیام استاندار مازندران ذکر شد: از همه برگزارکنندگان، پژوهشگران و فرهیختگان مشارکت‌کننده در این همایش قدردانم، امیدوارم نتایج و دستاوردهای آن گامی مؤثر در اعتلای جایگاه واقعی زن در جامعه و پاسداشت میراث فرهنگی گران‌بهای شمال ایران باشد.

لزوم بازشناسی نقش زنان در تاریخ

برای رشد ارتباطات اجتماعی و بین‌المللی به بن‌مایه‌های فرهنگ بومی خودمان نیاز داریم

فریده یوسفی زیرابی، دیگر مدعو این همایش گفت: در سپیده‌دم حیات، زنان نقش تمدن‌ساز خود را آغاز کردند، پس از خروج از غار و حرکت به سوی نور، زنان بودند که به رشد دانه‌ها توجه داشتند و اساس کشاورزی را بنیان گذاشتند.

پژوهشگر مازندرانی درباره نقش زنان در فرهنگ عامه، اظهار کرد: در همه اقوام زنان راوی میراث فرهنگی ناملموس هستند. در تاریخ زن مازندرانی همواره خردمند و مدیر خانواده بوده و در افسانه‌ها، مهربانی زنان همواره موردتوجه قرار گرفته‌است.

یوسفی زیرایی توجه به ریشه‌ها را راهگشا دانست و افزود: برای رشد ارتباطات اجتماعی و بین‌المللی به بن‌مایه‌های فرهنگ بومی خودمان نیاز داریم.

لزوم بازشناسی نقش زنان در تاریخ

زنان در تمام رسوم اساطیری و انتقال آنها نقش اصلی را داشتند

نجم‌الدین گیلانی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی و شاهنامه‌پژوه نیز گفت: زنان در تمام رسوم اساطیری و انتقال آنها نقش اصلی را داشتند. در تبدیل دشمن به دوست، صلح و سازش و مانند آن رد پای زنان همواره دیده شده‌است.

متخصص تاریخ محلی با اشاره به روشن نگاه داشتن آتش در اساطیر ایران، درباره نقش زنان گفت: در روستای اسک آیین رازآلود زن‌شاهی را داریم که روزی در فروردین، زنان به پادشاهی انتخاب و مردان از روستا خارج می‌شوند، این رویداد تداعی‌گر شهر حروم در شاهنامه است.

لزوم بازشناسی نقش زنان در تاریخ

وی خاطرنشان کرد: زنان شمال؛ با افتخار، سفیران فرهنگی بسیار خوبی بودند و به هر درباری رفتند آنجا را مزین و خردمند کردند. ۱۴۰۰ سال پیش کنیزان تبرستان سواد داشتند و بدیهی است که این زنان به زیبایی، خوی و فرهنگ زبانزد می‌شدند.

وی با تاکید بر لزوم واکاوی نقش زنان در تاریخ تبرستان، اظهار کرد: جای‌جای تاریخ تبرستان را برای کشف اثر زنان واکاوی کنیم، از چنین زنانی قهرمانان و مردان بزرگ زاده شدند. زنان شمال در تمام جنبه‌ها به ویژه انتقال اساطیر نقش داشتند، از خراسان به مازندران آمدم تا بگویم اینجا زادگاه دختران و زنان درخشان، فرهیخته و بزرگ است.

لزوم بازشناسی نقش زنان در تاریخ

پس از سخنرانی مدعوین، شرکت‌کنندگان در پنل همایش به ارائه مقالات پرداختند. در حاشیه این همایش، نمایشگاهی از توانمندی‌های زنان در حال برگزاری است.

به گزارش ایسنا، ۱۹ اردیبهشت از ساعت ۸ تا ۱۱ آیین اختتامیه همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال)  در مجتمع پیامبر اعظم دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha