• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404022014438
  • خبرنگار : 71498

تولید ۷۲۵ میلیون متر مکعب گاز برای سال جاری تکلیف شد 

تولید ۷۲۵ میلیون متر مکعب گاز برای سال جاری تکلیف شد 

مدیر عامل نفت و گاز پارس گفت: وزارت نفت برای سال جاری تولید گاز تا سقف تولید ۷۲۵ میلیون متر مکعب را تکلیف کرده است و و این سقف فراورشی عسلویه است که در واحدهای عملیاتی محقق می شود.

به گزارش ایسنا، تورج دهقانی امروز در حاشیه نمایشگاه نفت، در نشستی خبری با اشاره به تعمیرات اساسی تصریح کرد: عملیات تعمیرات اساسی فاز ۱۴، اظهار کرد: به عنوان جدیدترین فاز شروع شده و ظرف ۴ روز آینده تکمیل می شود و وارد پروژه تعمیرات فاز ۱۲ خواهیم شد.

وی افزود: برنامه‌ریزی همه جانبه برای تعمیرات انجام شده برخی تنگناها و قراردادهای عملیاتی و بهره برداری باید حل می شد که طی جلسات فشرده زیرساخت لازم فراهم شده است.

دهقانی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه تکلیف‌های مشخصی برای افزایش برداشت گاز در برنامه تعریف شده است و امیدواریم با تلاش‌های انجام‌شده، امسال افزایش ۲۵ تا ۳۰ میلیون مترمکعبی در برداشت گاز شرکت نفت و گاز پارس محقق شود، اظهار کرد: بخشی از این افزایش، برای جبران افت تولید و بخشی نیز برای افزایش ظرفیت کشور خواهد بود.

وی با بیان اینکه در حوزه توسعه، آغاز پروژه‌های مرتبط با میدان‌های گازی کیش، پارس شمالی، بلال، فرزاد و دیگر میدان‌ها در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: طبق برنامه، شرکت نفت و گاز پارس باید در پنج سال آینده برداشت گاز را ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب افزایش دهد.

وی با بیان اینکه میدان پارس جنوبی به نیمه دوم عمر خود رسیده است و می‌بایست از سال‌ها پیش درباره نگهداشت و ازدیاد برداشت اقدام می‌کردیم، اما این اقدام‌ها به تأخیر افتاده است، گفت: اواخر پارسال قراردادهای فشارافزایی نهایی و در هفته گذشته در نامه‌ای رسمی، مدیریت راهبری این طرح به شرکت نفت و گاز پارس تحویل شد.

وی افزود: جبران عقب‌ماندگی برای فشارافزایی پارس جنوبی باید آغاز شود و برای سرعت‌بخشی به شروع پروژه‌های فشارافزایی، باید هر هاب با زمان‌بندی مشخص و بودجه ۲.۴ میلیارد دلاری به نتیجه برسد تا پروژه موفقی تلقی شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه مدیریت راهبری طرح فشارافزایی پارس جنوبی هفته گذشته در نامه‌ای رسمی به این شرکت تحویل داده شد، اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، سقف برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به ۷۲۲ میلیون مترمکعب در روز برای زمستان ۱۴۰۴ می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۳، به دلایل مختلف سال ویژه‌ای برای صنعت گاز کشور بود و اقدام‌های لازم برای عبور از شرایط بحرانی صورت گرفت، گفت: هم‌زمان با استقرار دولت جدید، سرمای زودرس و بی‌سابقه‌ای آغاز شد. در چنین شرایطی، شرکت نفت و گاز پارس بخش قابل‌ توجهی از نیاز گازی کشور را تأمین کرد.

وی افزود: ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور، ۵۰ درصد خوراک پتروشیمی‌ها و ۷۰ درصد گاز موردنیاز نیروگاه‌ها از محل تولیدات این شرکت تأمین می‌شود و میعانات گازی تولیدی در پارس جنوبی، نقش کلیدی در تولید بنزین و خوراک پالایشگاه‌ها دارد.

** ایران چهارمین مصرف‌کننده گاز در جهان

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه پارسال، رکورد برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی با رقم ۷۱۶ میلیون مترمکعب ثبت شد که نسبت به رکورد ۷۰۶ میلیون مترمکعبی سال ۱۴۰۲، حدود ۱۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است، اظهار کرد: با وجود اینکه ایران دارنده دومین ذخایر گازی جهان و سومین تولیدکننده گاز است، اما چهارمین مصرف‌کننده آن نیز هست و این مسئله ناترازی را به چالش جدی کشور تبدیل کرده است. به همین دلیل، باید سیاست‌گذاری مؤثری در سطح کلان کشور درباره مصرف انرژی صورت گیرد.

وی با اشاره به توسعه میدان گازی کیش و با بیان اینکه با توجه به چاه‌های حفاری‌شده، در حال حاضر ظرفیت تولید ۲۸ میلیون مترمکعب گاز از این میدان فراهم است، گفت: همچنین احداث پالایشگاه در بندر آفتاب برای بهره‌برداری از فاز اول توسعه این میدان در دستور کار قرار دارد.

** امسال، سال میدان کیش است

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه میدان کیش  ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز ظرفیت دارد، افزود: امسال باید سال میدان کیش باشد و تحولات مهمی در آن رخ دهد و برداشت از این میدان، سه تا چهار سال آینده آغاز خواهد شد.

دهقانی به وضعیت میدان پارس شمالی اشاره کرد و گفت:  این میدان نیز مانند کیش ظرفیت بالایی دارد و مصوبات مربوط به آن در ماه‌های پایانی پارسال اخذ و منابع مالی تأمین شده و مناقصات آن در حال برگزاری است، بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، در سه سال آینده از این میدان نیز تولید خواهیم داشت.

وی میدان گازی بلال را از دیگر میدان‌های در حال توسعه این شرکت معرفی کرد و ادامه داد: جکت این میدان نصب شده است و عملیات حفاری از یک ماه آینده آغاز می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس یکی از کمبودهای مهم کشور را دکل حفاری دریایی عنوان کرد و گفت: برای رسیدن به اهداف افزایش تولید گاز، تأمین دکل از الزامات است. در این زمینه، شرکت ملی نفت ایران مشوق‌هایی در نظر گرفته و بازار اجاره تضمینی ۱۰ ساله با قیمت مناسب برای دکل‌ها تعریف کرده است.

** در برخی بلوک‌ها افت فشار آغاز شده است

دهقانی همچنین با اشاره به نگرانی‌ها درباره افت فشار در پارس جنوبی، افزود: در برخی بلوک‌ها افت فشار آغاز شده و این مسئله هشداردهنده است.

وی پایانه نفتی جاسک را از دستاوردهای بزرگ مدیریت پروژه در صنعت نفت کشور دانست و تصریح کرد: طرح انتقال نفت از گوره به جاسک ازجمله پروژه‌های راهبردی است و اکنون امکان صادرات نفت از این پایانه فراهم است. با این حال، به دلیل ناتمام ماندن یکی از پروژه‌های کوچک چند ده میلیون دلاری، هنوز صادرات پایدار نفت ممکن نیست.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: این پایانه در پایان دولت دوازدهم حدود ۸۰ درصد پیشرفت داشت، اما در سه سال گذشته تکمیل نشد. امسال، پایانه جاسک تکمیل و تا پایان سال به‌طور کامل راه‌اندازی خواهد شد. در این پروژه، ۱.۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است.

دهقانی، همچنین به سقف تولید تعیین‌شده برای امسال اشاره کرد و گفت: طبق برنامه، سقف تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی ۷۲۲ میلیون مترمکعب در روز تعیین شده که معادل ظرفیت فرآورشی پارس جنوبی است.

وی از آغاز تعمیرات اساسی سکوهای پارس جنوبی برای آمادگی در زمستان سال ۱۴۰۴ خبر داد و با بیان اینکه تعمیرات اساسی فاز ۱۴، به‌عنوان نخستین فاز، چند روز آینده به پایان می‌رسد و پس از آن، فاز ۱۲ نیز وارد فرآیند تعمیرات می‌شود، تأکید کرد: برنامه‌ریزی جامعی برای تعمیرات اساسی امسال انجام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha