• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404022215915
  • خبرنگار : 71282

معاون وزیر کار خبر داد

صدور بیش از ۲ میلیون مجوز مشاغل خانگی/ زنان ۸۰ درصد نیروی کار خانگی ایران

صدور بیش از ۲ میلیون مجوز مشاغل خانگی/ زنان ۸۰ درصد نیروی کار خانگی ایران

معاون وزیر کار از صدور بیش از دو میلیون مجوز مشاغل خانگی در کشور خبر داد و با بیان اینکه ۲۰ درصد اشتغال کشور را مشاغل خانگی تشکیل می‌دهند، گفت: ۴۷ درصد مشاغل خانگی کشور در بخش صنعت و ۴۳ درصد در بخش خدمات فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، ‌ سید مالک حسینی در نخستین رویداد ملی مشاغل خانگی ایران که با شعار از خانه برای ایران و با حضور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، ‌ مشاغل خانگی را از جمله راهکارهای نوین اشتغالزایی معرفی کرد که نه تنها در کاهش نرخ بیکاری موثر است بلکه با بهره‌گیری از فناوری‌ها، تحول بزرگی در تولید و عرضه خدمات ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه زیربنای اقتصاد کشور در مشاغل خانگی شکل می‌گیرد، افزود: مشاغل خانگی یک فرصت بی نظیر برای کسانی است که امکان کار در بیرون از خانه را ندارند. امروز مشاغل خانگی در ایران از دار قالی بافی مادری در جنوبی‌ترین نقطه ایران تا فعالیت آزادکاری در حوزه تکنولوژی در قلب پایتخت و تهران را شامل می‌شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار با اشاره به اهمیت نقش مشاغل خانگی در بازار کار و اشتغال کشور، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰ درصد اشتغال کشور را مشاغل خانگی تشکیل می‌دهند و ما شاهد هستیم که تاکنون ۹ میلیون نفر در ایران تسهیلات اشتغال دریافت کردند که صدها هزار نفر از آنها را شاغلان حوزه مشاغل خانگی به خود اختصاص دادند.

حسینی تصریح کرد: مشاغل خانگی در کشور مظلوم هستند و باید تلاش کنیم تا قدر این بخش بزرگ اقتصاد ایران را که متشکل از تلاش‌های شاغلان خانگی هستند بدانیم و ورود جدی‌تری به این حوزه داشته باشیم.

وی از صدور دو میلیون و ۱۱۲ هزار و ۶۴ مجوز مشاغل خانگی خبر داد و گفت: تاکنون ۹۴۱ هزار نفر طی ۱۴ سال گذشته از تسهیلات اشتغال خانگی استفاده کرده‌اند.

به گفته معاون اشتغال وزیر کار، ۴۷ درصد مشاغل خانگی کشور در بخش صنعت، ۴۳ درصد در بخش خدمات و ۱۰ درصد در حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند.

حسینی افزود: بانوان با سهمی معادل ۸۰ درصد، بخش عمده‌ای از نیروی کار خانگی ایران را تشکیل می‌دهند و این آمار به مراتب بالاتر از میانگین نرم جهانی یعنی ۵۷ درصد است.

وی در عین حال انعطاف‌پذیری ساعات کاری، حذف هزینه‌های اجاره و رفت‌وآمد و امکان استفاده از نیروی کار اعضای خانواده را از ویژگی‌های مشاغل خاگی برشمرد و گفت: این مولفه‌ها باعث شده تا مشاغل خانگی امروز به گزینه‌ای جذاب برای درآمدزایی و اشتغالزایی افراد تبدیل شود.

به گفته حسینی، مشاغل خانگی سهم قابل توجهی در اقتصاد خانوار دارند و وزارت کار درصدد است از فعالیت‌های آنها حمایت کند تا مشاغل خانگی به جایگاه واقعی خود دست یابند و سهم شایسته‌تری از بازار کار را به خود اختصاص بدهند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار در ادامه با یادآوری گوشه‌ای از زندگی خود در منطقه جنوب ایران و تجربه آشنایی با مشاغل خانگی و سنتی اظهار کرد:نخستین تصویر من از مشاغل خانگی در کنار نخلستان های جنوب و خلیج همیشه فارس در روستای دشستان استان بوشهر است. جایی در کار دار قالی مادرم که با نخل وسایل کاربردی تولید می‌کرد و آن زمان چیزی به اسم مشاغل خانگی به شکل امروزی نبود ولی از آن فضا به یک دنیای مدرن رسیده‌ایم که افراد به راحتی در درون خانه برنامه‌نویسی می‌کنند و محتوای دیجیتال تولید می‌کنند و کسب درآمد می‌کنند.

وی با بیان اینکه نباید مشاغل خانگی را جزو مشاغل کوچک و کم اهمیت به شمار آورد، افزود: درحال حاضر فناوری اطلاعات و ارتباطات، امکان کار در محیط منزل را فراهم کرده و افراد می‌توانند تنها با داشتن رایانه و اتصال به اینترنت، کسب‌وکارهای متنوعی برای خود ایجاد کنند. مشاغل خانگی از خدمات دیجیتال تا فروش آنلاین و صنایع دستی را شامل می‌شود و به عنوان یک راهکار استراتژیک برای اقتصاد کشور می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

حسینی در پایان گفت: هم اکنون بیش از ۲۵ درصد بازار کار کشور به‌طور رسمی و غیررسمی به مشاغل خانگی اختصاص دارد؛ هرچند که نقش این بخش از اقتصاد هنوز به درستی تعریف نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha