• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404022316682
  • خبرنگار : 50663

مدیرکل امور زنان استانداری خراسان رضوی:

یکی از راه‌های برون‌رفت جامعه از شرایط فعلی، توسعه مدیریت زنان است

یکی از راه‌های برون‌رفت جامعه از شرایط فعلی، توسعه مدیریت زنان است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: دولت به این نتیجه رسیده‌ که یکی از راه‌های برون‌رفت جامعه از شرایط فعلی، توسعه مدیریت زنانه و مادرانه بانوان است.

فاطمه حامد ابریشم‌تاب با حضور در تحریریه ایسنا، با اشاره به نوع دیدگاه دولت چهاردهم و دکتر پزشکیان نسبت به مسائل بانوان، اظهار کرد: از نظر من نگاه آقای پزشکیان به حوزه زنان برای همه ما مشهود است؛ اینکه سرسختانه برای یک وزارتخانه وزیر زن قرار می‌دهند، سخنگوی دولت خانم است، در حال حاضر در هیات دولت چهار خانم حضور دارند و ۱۳ خانم معاون وزیر و رئیس‌جمهور، ۱۱۰ مدیرکل، ۱۶ فرماندار و ۱۷ بخشدار تاکنون مشغول به فعالیت شده‌اند، نشان از اهمیت و جایگاه والای زنان در دولت چهاردهم دارد. دکتر پزشکیان به این نتیجه رسیده‌ که یکی از راه‌های برون‌رفت جامعه از شرایط فعلی، توسعه مدیریت زنانه و مادرانه بانوان است. شاید اگر خانم‌ها به عنوان مدیر در حوزه‌های مختلف کاری مشغول شوند، بسیاری از مشکلات ما حل شود.
 
وی با اشاره به انتصابات انجام شده در حوزه بانوان، بیان کرد: در خراسان رضوی برای اولین بار فرماندار خانم منصوب شد که خیلی برای این امر مقاومت شد. شرایط استان‌های دیگر مقداری با خراسان رضوی فرق می‌کند و در استان ما انتصاب فرماندار خانم کار بسیار سختی بود، اما اولین خانم منصوب شد و من مطمئن هستم برای آینده تعداد زیادی فرماندار خانم منصوب خواهند شد. به علاوه استاندار تاکید دارد که بخشداران بخش‌های مرکزی نیز باید از بانوان باشند، اما شاید خانم‌ها در استان ما خودشان نیز کمتر به سمت و سوی پذیرفتن مسئولیت‌های مدیریتی حرکت کرده‌ باشند.
 
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه دولت چهاردهم نگاه بسیار مثبتی به حوزه بانوان دارد، عنوان کرد: اکنون بانوان در عرصه‌های سیاسی مختلف در حال نقش‌آفرینی هستند. شاید زمانی فرماندار خانم آرزوی زنان وزارت کشوری بود و ما واقعا مقام بالاتر از کارشناس خانم در وزارت کشور نداشتیم، اما اکنون کافی است خانمی شایسته بخواهد و اراده کند تا پست سیاسی و مدیریتی را به دست گیرد. ضمن اینکه در سازمان‌های دیگر نیز شاهد پست و مقام زنان در جایگاه‌های مختلف هستیم؛ کما اینکه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران و سرپرست اداره ورزش و جوانان استان نیز خانم هستند که همگی نشان از رویکرد مثبت دولت چهاردهم به نقش زنان دارد.
 
حامد با بیان اینکه اولویت دولت چهاردهم شایسته‌سالاری است، افزود: ما در خراسان رضوی نیز همین نگاه را در انتصابات خود داریم، اما به نظر من قرار دادن زنان در مناصب مدیریتی نیز مهم است. مگر کم داشتیم مردانی که مدیر شدند و ضعیف بودند؟ اما زمانی که بحث انتصابات بانوان مطرح می‌شود، هزاران فیلتر قرار می‌دهند که ما باید از آن‌ها عبور کنیم. استاندار خراسان رضوی در انتصاب فرماندار خانم با موانع پیش‌رو بسیار جنگید. خیلی اما و اگر در فرمانداری خانم وجود دارد، مگر هنگامی که یک مرد فرماندار می‌شود از تمام این فیلترها عبور می‌کند؟ چرا برای یک خانم این موانع وجود دارد؟

وی ادامه داد: گاهی برای مدیریت زن در یک سازمان مقاومت فراوانی وجود دارد و اعتقاد بنده این است باید به هر نحو که شده خانمی در آن پست قرار دهیم تا این مقاومت شکسته شود. برای مدیریت زنان گاهی به قدری اما و اگر وجود دارد که مجبور می‌شوید حتی به یک خانم ضعیف راضی شوید. یکی از موانع این است که مجلس نهاد عالی تصمیم‌گیر کشور است، اما آیا زنانی که در مجلس حضور دارند نماینده تفکرات و عقاید مختلف هستند؟ لازم است زنانی در مجلس حضور پیدا کنند که نماینده تمام افکار جامعه باشند. زمانی که فیلترها جناحی می‌شود، نهاد قانون‌گذار هم از حضور زنان با تفکرات مختلف خالی می‌شود.
 
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی بیان کرد: ما خانم توانمند در حوزه‌های مختلف زیاد داریم، اما اجازه حضور به آنان داده نمی‌شود و مجبور هستیم فردی حتی ضعیف در این جایگاه‌ها قرار دهیم تا این قبح شکسته شود و سپس خانمی که شایسته این جایگاه هست را منصوب کنیم. حضور زنان در پست‌های مدیریت اتفاق خوبی است که باید ادامه یابد. در جامعه‌ ما که مخالفان زیادی برای حضور زنان وجود دارد و به نظرم فرآیندی که اکنون برای حضور و نقش‌آفرینی زنان در پست‌های مدیریت در حال طی شدن است، از اتفاقات بسیار خوب در آینده نوید می‌دهد.

یکی از راه‌های برون‌رفت جامعه از شرایط فعلی، توسعه مدیریت زنان است

 
حامد افزود: البته افزایش فعالیت زنان و رسیدن به نقطه آرمانی نیاز به زمان دارد، اما اکنون در حوزه زنان به خوبی فعالیت انجام می‌شود. استاندار خراسان رضوی اعلام کرده که تمام بخشداران بخش‌های مرکزی باید خانم باشند تا عزت نفس و اعتماد به نفس خانم‌ها ارتقا پیدا کرده و خود نامزد حضور در جایگاه‌های مختلف شوند، زیرا گاهی خود خانم‌ها در خراسان رضوی با ملاحظه بیشتری به سمت گرفتن پست حرکت کرده‌اند. به طور کلی من رویکرد دولت را بسیار مثبت می‌بینم، چراکه در دولت قبل هیچ مدیر زنی در استان نداشتیم، اما اکنون سه مدیرکل، یک سرپرست و یک فرماندار حضور دارند و معتقدم در آینده تعداد بخشداران و مدیرکل‌های خانم افزایش پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: حضور زنان با موانع بسیاری روبه‌رو است اما این امر نافی این نیست که خود بانوان باید در این موضوع سدشکن باشند. خیلی از مواقع مانع ساختاری وجود ندارد و به لحاظ قانونی، منعی برای ورود و حضور زنان نیست، اما موانع فرهنگی و ساخته ذهن افراد وجود دارد که مانع حضور زنان می‌شود. زنان باید این موانع را از بین ببرند.
 
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی با اشاره به موضوع حضور زنان در ورزشگاه، بیان کرد: از نظر بنده حضور زنان هیچ منعی ندارد، کافی است بانوان نشان دهند که می‌توانند در ورزشگاه حضور پیدا کرده و بعد از اتمام بازی، ورزشگاه را ترک کرده، بدون اینکه مشکل خاصی به وجود آید تا این موضوع هم برای جامعه جا بیفتد که زنان بدون ایجاد مشکل می‌توانند در ورزشگاه حضور داشته باشند. حضور در ورزشگاه خواسته جامعه بانوان است و باید به خواسته همه افراد احترام گذاشته شود. دختران ما می‌توانند در کمال آرامش و رعایت اصول اخلاقی در شان یک بانوی ایرانی مسلمان در ورزشگاه حاضر شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha