• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1404022316885
  • خبرنگار : 71451

«برای مادرم» رونمایی شد

«برای مادرم» رونمایی شد

مراسم رونمایی کتاب «برای مادرم» نوشته آذر خزایی سرچشمه در سراب گفت‌وگو سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.


به گزارش ایسنا، در این مراسم آذر خزایی سرچشمه نویسنده کتاب «برای مادرم» با اشاره به روند شکل گیری این داستان بیان کرد: این کتاب زمانی در ذهنم جرقه زد که خاطرات همسران جانبازان را جمع آوری می‌کردم. همچنین دوستی داشتم که در همسایگی آنها جانبازی زندگی می‌کرد که سه سال در  کما به سر می‌بردند و همسرش از او مراقبت می‌کرد.
وی افزود: پس از نگارش «خرده روایت‌هایی از جنگ» این داستان یعنی کتاب «برای مادرم» شکل گرفت که به نقش همسر جانباز پرداخته است.  ما هرچقدر مطلب درباره مادران و همسران جانبازان بنویسیم باز هم جای کار دارد.
سمیه جمالی منتقد و نویسنده در ادامه این نشست در سخنانی گفت: آذر خزایی سالهای بسیاری است که در زمینه دفاع مقدس مستند نگاری می‌کند.  جانبازان و خانواده شهدا موجب شده است تا نویسنده این رمان را بنویسد.
وی گفت: قصه‌ها در ذهن نویسنده انباشته می‌شوند و خاطرات نیازمندی های اولیه نگارش کتاب هستند اما کافی نیست و باید به سمت ادبیات و رمان پیش برویم. از هر نوع قالب نگارشی در حوزه ادبیات پایداری استقبال می‌کنم. اگرچه شعر در این حوزه فراوان داریم اما جای خالی داستان همواره احساس می‌شود.
این نویسنده ادامه داد: کتاب برای مادرم نسبت به سایر رمان‌های ادبیات پایداری متفاوت است. چراکه در همان ابتدا نثر شگفت انگیز و پاکیزه‌اش ما را جذب می‌کند. شبیه رمان‌های مینی‌مال است و مطالب اضافه را حذف کرده است. روایت‌ها به گونه‌ای است که مطالب تکرار ندارد و آغاز این کتاب مانند فرا داستان است.

در ادامه این نشست ناصر پروانی از دیگر نویسندگان و منتقد ادبی  گفت:  قصه کتاب از سنت تشکر آغاز می‌شود. کتاب برای مادرم در حوزه دفاع مقدس است. در این زمینه فضا و امکانات واژه‌ای و داستان‌هایی داریم که هنوز کشف نشده‌اند. عمده نویسندگان ما افراد پس از جنگ هستند. روایت‌ها وقتی به این صورت می‌شود باید مکاشفات هنری را بیشتر کرد تا اثر بدیع خلق شود.
وی ادامه داد: مخاطبان در حال تغییر هستند و اکنون در فضایی هستیم که نویسنده و مخاطب از فضای جنگ دور بوده‌اند و همین کار را سخت می‌کند.‌ اثر را که خواندم متوجه شدم زبان شکسته‌ای دارد و به موضوع جنگ ارتباطات دارد و به زمان حال هم پیوند خورده است. تلفیق زمانی به خوبی انجام شده است.
این نویسنده با اشاره به ملموس بودم احساسات، یادآور شد: نویسنده به خوبی احساس مخاطب را با کتاب درگیر می‌کند. نقش همسران شهدا و جانبازان بسیار پر رنگ است و دین بسیاری نسبت به آنها داریم چراکه آثارشان همچنان تداوم دارد. نوع اسطوره سازی برای این عزیزان بسیار دشوار است. خانم خزایی جرأت و جسارت و مهارت این کار را داشته که به همسران شهدا بپردازد.


پروانی توضیح داد: خاتم خزایی در خراش دادن مطالب اضافه کتاب، این اثر را خلاصه کرده‌اند و به بخش صیقل خورده آن رسیده‌اند. تعداد افرادی که به بلندخوانی اعتقاد دارند کم شده است.صحبت درباره همسران شهدا و جانبازان سخت است.
وی یادآور شد: مفهومی که ما از این کتاب که انتشارات جمکران آن را چاپ کرده‌اند شبیه مینی‌مال است. این کتاب پایان بازی دارد و می‌تواند نسخه دیگری هم داشته باشد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha