محمد وجدانی ۲۴ اردیبهشت، در نشست خبری اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت خراسان رضوی با دارا بودن بیشترین جمعیت بیمه شده در کشور (حدود ۴ میلیون نفر) و همکاری با بیش از ۶۴۰۰ موسسه درمانی، گامهای بلندی در راستای ارائه خدمات با کیفیتتر و کاهش هزینههای درمانی برداشته است.
مدیر کل سازمان بیمه سلامت خراسان رضوی خراسان رضوی با اشاره به تمرکز بر پیشگیری عنوان کرد : یکی از دستاوردهای مهم، ورود بیمه سلامت به حوزه پیشگیری است؛ با اختصاص نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد تومان در ماه به هزینههای درمانی در استان، مشخص شد بخش قابلتوجهی از این هزینهها (حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان) صرف دیالیز میشود.
وجدانی ادامه داد: این امر نشان میدهد که پیشگیری از بیماریهایی مانند دیابت، که میتوانند منجر به دیالیز شوند، از اهمیت ویژهای برخوردار است. با گنجاندن برنامههای پیشگیرانه در برنامه هفتم توسعه و با کمک نمایندگان مجلس، بیمه سلامت موظف به اختصاص ۵ درصد از هزینههای درمان به پیشگیری شده است.
وی عنوان کرد: برنامه ۱۰۰۰ روز طلایی (نه ماه بارداری و دو سال اول زندگی کودک) به عنوان یک برنامه کلیدی در پیشگیری از ناهنجاریهای مادرزادی و بیماریهای دوران کودکی معرفی شده است، این برنامه با هدف کاهش هزینههای درمان آتی و ارتقاء سلامت کودکان اجرا میشود.
وجدانی به پیشگیری سطح چهار اشاره کرد و افزود: علاوه بر پیشگیریهای سطح یک تا سه، پیشگیری سطح چهار نیز در خراسان رضوی اجرا میشود که شامل کاهش هزینههای القایی (هزینههایی که به دلیل مسائل فرهنگی و غیر فرهنگی ایجاد میشوند، مانند انجام سی تی اسکنهای غیرضروری) است. این امر با فرهنگسازی و آموزش به پزشکان و موسسات درمانی دنبال میشود.
مدیر کل سازمان بیمه سلامت خراسان رضوی خراسان رضوی گفت : سازمان بیمه سلامت در حال استفاده از هوش مصنوعی برای پیشبینی بیماریها و انجام غربالگری هوشمند است، به عنوان مثال، این فناوری در تشخیص زودهنگام سرطان پستان در زنان استفاده خواهد شد.
وی در خصوص درمان ناباروری اظهار کرد: پوشش بیمهای برای آزمایشهای تشخیصی ژنتیکی، سقط مکرر، حفظ قدرت تولید مثل در بیماران سرطانی و بسیاری از داروها و خدمات مرتبط با ناباروری افزایش یافته است.
وجدانی در خصوص طرحهای آتی بیان کرد: سازمان بیمه سلامت خراسان رضوی در حال اجرای طرحهایی برای گسترش پیشگیری و درمان ناباروری در سطح کل کشور است و استفاده از هوش مصنوعی در این حوزه نقش کلیدی خواهد داشت.
تمام شهروندان ایرانی با داشتن کد ملی، تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار میگیرند
وی افزود: استان خراسان رضوی خدمات درمانی گستردهای در حوزههای مختلف، بهویژه ناباروری، ارائه میدهد. این خدمات با هدف افزایش پوشش و دسترسی آسانتر مردم به خدمات با کیفیت ارائه میشوند، در این راستا زوجها میتوانند بدون محدودیت تعداد سیکلهای درمان ناباروری را انجام دهند، مگر در مواردی که از نظر پزشکی امکانپذیر نباشد؛ هزینههای درمان ناباروری تا حد زیادی پوشش داده میشود، حتی در مواردی که خارج از پروتکلهای معمول باشد، از طریق صندوقی اختصاصی تامین اعتبار میشود.
مدیرکل سازمان بیمه سلامت خراسان رضوی تصریح کرد: این پوشش گسترده در مقایسه با سایر سیستمهای درمانی دنیا کمنظیر است و شامل خدمات دولتی و خصوصی میشود.
وی در خصوص درصد پوشش بیمهای برای افراد تحت پوشش بیمه سلامت گفت: تمام شهروندان ایرانی با داشتن کد ملی، تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار میگیرند. برای پنج دهک اول جامعه حدود ۷۰-۷۵درصد جمعیت استان، شامل روستاییان و زوجهای جوان این خدمات بهصورت رایگان ارائه میشود.
وجدانی بیان کرد: برنامههای فرهنگسازی برای پیشگیری از سقط جنین انجام میشود تا با کاهش تعداد سقطها، به افزایش نرخ باروری کمک شود ضمن اینکه تشخیص زودهنگام مشکلات باروری و اقدام درمانی مناسب میتواند از بسیاری از سقطها جلوگیری کند. برنامههای آموزش خود مراقبتی برای افزایش آگاهی مردم و ارتقای سلامت اجرا میشود و تشخیص زودهنگام بیماریها با معاینات ساده از این موارد است.
وی در خصوص حوزه توانبخشی گفت: تفاهمنامه با سازمان بهزیستی برای ارائه خدمات توانبخشی به افراد دارای اختلالات جسمی، حرکتی، بینایی، شنوایی، روانی، کمتوان ذهنی و اوتیسم منعقد شده است و حدود ۷۰درصد هزینههای توانبخشی این افراد توسط بیمه پرداخت میشود.
وی افزود : ۱۲۹ بیماری صعبالعلاج تحت پوشش کامل بیمه قرار دارند، این تعداد در حال افزایش به ۲۵۰ بیماری است. هزینههای درمان در مراکز دولتی و خصوصی (با تعرفه دولتی) بهطور کامل پرداخت میشود در این راستا صندوقی با اعتبار قابلتوجه ۶۴۰میلیارد تومان تا کنون برای حمایت مالی از بیماران صعبالعلاج ایجاد شده است.
اجرای کامل طرح پزشک خانواده بسیاری از مشکلات حوزه سلامت را حل میکند
وی ادامه داد: ما با ۴۰۰ پزشک عمومی و متخصص قرارداد بستیم و مردم شهر را با رضایت خودشان به هر یک از این پزشکان ارجاع دادیم. مراجعه به پزشک خانواده با هزینه ۲۷ هزار تومان انجام میشود و شامل کلیه خدمات تشخیصی اولیه است. در صورت نیاز به خدمات تخصصیتر، ارجاع به مراکز بالاتر توسط پزشک خانواده انجام میشود.
مدیرکل سازمان بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: این طرح مزیتهای زیادی دارد، از جمله نشانگذاری بیماریهای صعب العلاج مانند دیابت، بیماریهای پوستی و نازایی در اولین مراجعه به پزشک؛ همچنین هزینههای مراجعات به متخصصین، بر اساس تایید خانواده بیمار تعیین میشود. در شهرها، با انتخاب پزشک خانواده، نیاز به کد ارجاع از بین میرود. اما در روستاها، برای مراجعه به متخصص در شهر، کد ارجاع لازم است.
وجدانی گفت: مشکل اصلی در هماهنگی ارجاع بیماران روستایی به مراکز شهری است. ما در حال حاضر، در شهرها، مردم را به پزشکان خانواده اختصاص دادهایم و در صورت نیاز به ارجاع، این کار توسط پزشک خانواده انجام میشود. این طرح در سطح ملی دارای نواقصی است که در حال رفع آنها هستیم. اجرای کامل طرح پزشک خانواده بسیاری از مشکلات حوزه سلامت را حل میکند. ما این طرح را در تهران و برخی روستاها، با همکاری دانشگاهها، اجرا میکنیم و در تلاش برای گسترش آن در سراسر کشور هستیم.
مدیرکل سازمان بیمه سلامت خراسان رضوی عنوان کرد: این طرح همچنین شامل پوشش بیمهای برای افراد مجهولالهویه است که حدود ۳۲۰ نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی را شامل میشود.
پرونده الکترونیک سلامت، از پروژههای بزرگ حوزه بیمه
وی افزود: یکی دیگر از طرحهای مهم، پیادهسازی پرونده الکترونیک سلامت است. در حال حاضر، پروندههای سرپایی الکترونیکی شدهاند اما پروندههای بیمارستانی هنوز به صورت کاغذی نگهداری میشوند که مشکلات زیادی را ایجاد میکند. ما پروژه پایلوت حذف پروندههای کاغذی را در بیمارستانهای امام حسین(ع) و رضوی با همکاری دانشگاهها آغاز کردهایم. هدف، حذف کامل پروندههای کاغذی و ارائه خدمات الکترونیکی در بیمارستانها است، به طوری که بیمار پس از ترخیص، به جای دریافت سیدی، فقط یک کد پیامکی برای دسترسی به پرونده الکترونیکی سلامت خود دریافت کند.
وجدانی گفت: دسترسی به اطلاعات پرونده سلامت، بر اساس پروتکلهای کشوری، محدود خواهد بود. این طرح در دو بیمارستان بزرگ خصوصی و دولتی در خراسان در حال اجرا است و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد پیشرفت داشته است. این طرح یکی از پروژههای بزرگ حوزه بیمه است.
انتهای پیام
نظرات