• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404022518053
  • خبرنگار : 50212

فردا؛

پایان یک هفته نمایش هویت و فرهنگ « دلیگون »

پایان یک هفته نمایش هویت و فرهنگ « دلیگون »

ایسنا/مرکزی فرماندار شهرستان دلیجان گفت: دومین هفته فرهنگی این شهرستان با هدف معرفی و تقویت ظرفیت‌های صنعتی، فرهنگی، هنری، ورزشی و اجتماعی این شهرستان، فردا به کار خود پایان می دهد.

ابوالفضل قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این رویداد که به دلیل حجم بالای برنامه‌ها دو روز زودتر از تاریخ اعلام‌شده (۲۰ اردیبهشت) کلید خورد، با بیش از ۱۰۰ برنامه متنوع، فرصتی بی‌نظیر برای نمایش تاریخ، هویت و توانمندی‌های دلیجان فراهم کرد. محوریت این هفته فرهنگی، پاسداشت زبان راجی دلیگونی، تقویت نشاط اجتماعی و تجلیل از فرهنگیان است.

وی با بیان اینکه هفته فرهنگی دلیجان با اهداف چندگانه‌ای طراحی شده است، افزود: دلیجان شهری با پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی است. هدف اصلی این رویداد، معرفی ظرفیت‌های متنوع این شهرستان، تقویت هویت محلی و ایجاد نشاط اجتماعی در میان اقشار مختلف مردم است.

وی گفت: یکی از اهداف کلیدی این هفته، معرفی میراث فرهنگی و تاریخی دلیجان به‌ویژه زبان راجی دلیگونی بود. برنامه‌هایی مانند بزرگداشت زبان پارسی، تجلیل از فاضلین نراقی و رونمایی از آثار فرهنگی نظیر کتاب‌های «تیم ثارالله» اثر حجت‌الاسلام محمد رحیمی و «دل و جان» اثر محمد مختاری، با هدف حفظ و ترویج فرهنگ و ادبیات محلی برگزار شد. زبان دلیگونی بخشی از هویت ماست و این برنامه‌ها به نسل جوان کمک می‌کند تا با ریشه‌های فرهنگی خود بیشتر آشنا شوند که بر این اساس مراسم بزرگداشت زبان راجی دلیگونی در ۲۱ اردیبهشت برگزار شد.

فرماندار دلیجان، ایجاد نشاط اجتماعی را از دیگر اهداف محوری این رویداد بیان کرد و گفت: جشنواره‌های بومی مانند پنجمین جشنواره ریواس در روستای راوه، جشنواره گل محمدی و گلاب در دهستان جوشق مشهد اردهال و جشنواره میراث کهن خوشه‌های طلایی گندم در دهستان دودهک با اجرای بازی‌های محلی، موسیقی سنتی و برنامه‌های خانوادگی، فضایی شاد و پویا برای مردم ایجاد کرد. این برنامه‌ها با مشارکت گسترده روستاییان و شهرنشینان، حس همبستگی و شادی جمعی را تقویت نمود. جشنواره طبخ غذا، پیاده‌روی خانوادگی و بزرگداشت فاضلین نراقی نیز به تقویت حس هویت و مشارکت مردمی کمک کرد.

وی به نمایش توانمندی‌های صنعتی و اقتصادی دلیجان در این هفته اشاره کرد و گفت: همایش تولید، صنعت و اشتغال و تجلیل از ۱۴ صادرکننده برتر استانی، با هدف معرفی توانمندی‌های صنعتی دلیجان و نقش آن در اقتصاد منطقه برگزار شد. دلیجان یکی از قطب‌های صنعتی استان است و این هفته فرصتی بود تا با تجلیل از صنعتگران و صادرکنندگان، نقش آنها در توسعه اقتصادی و مسئولیت‌های اجتماعی به نمایش گذاشته شود.

قاسمی گفت: برگزاری میز خدمت اعضای شورای اداری در نمازجمعه دلیجان و نراق و اجرای اردوهای جهادی در روستای قالهر با تمرکز بر مرمت مدارس و اقدامات عمرانی، از دیگر اهداف این رویداد بود. این برنامه‌ها با هدف نزدیک‌تر کردن مسئولان به مردم و رفع مشکلات مناطق محروم طراحی شد. ارتباط مستقیم با مردم و خدمت‌رسانی به آنها، اعتماد عمومی را تقویت می‌کند.

وی در ادامه گفت: هفته فرهنگی با ادای احترام به شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی آغاز شد و با برنامه‌هایی مانند بزرگداشت آیت‌الله نویسی، امام جمعه فقید دلیجان و تجلیل از روحانیان پیشکسوت نراق ادامه یافت. این برنامه‌ها با هدف ترویج ارزش‌های دینی و انقلابی و گرامیداشت یاد شهدا و چهره‌های مذهبی منطقه برگزار شد.

وی افزود: اختتامیه طرح پیشگیری از معلولیت‌ها و بیماری‌های سالمندان و تجلیل از پیشکسوتان و امدادگران هلال احمر، نشان‌دهنده توجه ویژه این رویداد به مسائل اجتماعی بود. این برنامه‌ها با هدف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و ترویج فرهنگ پیشگیری و سلامت در جامعه اجرا شد.

فرماندار دلیجان بیان کرد: هفته فرهنگی دلیجان با برنامه‌های متنوعی همراه بود که هر یک به تحقق اهداف یادشده کمک کرد. کلنگ‌زنی چایخانه رضوی در بوستان فجر، برگزاری مسابقات قرآنی، فرهنگی و ورزشی و جشنواره‌های بومی مانند ریواس، گل و گلاب و خوشه‌های طلایی گندم، از جمله این برنامه‌ها بود. همچنین، همزمانی با هفته بسیج سازندگی، فرصت اجرای اردوهای جهادی در روستای قالهر را فراهم کرد که شامل مرمت مدارس و اقدامات عمرانی بود.

وی در خصوص دستاوردهای این رویداد گفت: هفته فرهنگی دلیجان نه‌تنها ظرفیت‌های این شهرستان را به نمایش گذاشت، بلکه با تمرکز بر زبان و فرهنگ دلیگونی، حس غرور و هویت محلی را تقویت کرد. تنوع برنامه‌ها و مشارکت گسترده اقشار مختلف، این رویداد را به یکی از موفق‌ترین برنامه‌های فرهنگی سال تبدیل کرده است.

وی تصریح کرد: دومین هفته فرهنگی دلیجان با ترکیبی از برنامه‌های بومی، مذهبی، اجتماعی و صنعتی، تصویری جامع از توانمندی‌ها و هویت این شهرستان ارائه داد و با اجرای برنامه‌های متنوع دیگر ادامه خواهد یافت. این رویداد نه‌تنها به تقویت همبستگی اجتماعی کمک کرد، بلکه دلیجان را به‌عنوان مقصدی فرهنگی و تاریخی در مرکز ایران برجسته‌تر ساخت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha