محمد ناصری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه این نمایش در راستای برگزاری دومین کنگره ملی شهید مدرس و ۱۲۲۲ شهید ترشیز کهن، اجرا میشود، افزود: نمایش سروهای سهی برشی تاریخی از منطقه ترشیز است؛ سعی شده هر فردی که برای تماشای این نمایش آمد بتواند با بخشی از تاریخ این منطقه آشنا شود.
وی با بیان اینکه محتوای این نمایش از صدر اسلام آغاز و تا دوران دفاع مقدس و زمان حال و اتفاقاتی که در منطقه ترشیز افتاده است ادامه دارد، خاطرنشان کرد: در نمایش سروهای سهی نگاه ویژه به شهدا و ایثارگریهای رزمندگان شده است.
ناصری با اعلام اینکه نمایش تا ۳۱ اردیبهشت در مجموعه ورزشی امام خامنهای کاشمر برگزار میشود، ادامه داد: در فراخوان اولیه برای این نمایش ۲۸۰ نفر ثبتنام کردند که پس از گرفتن تستهای بازیگری در نهایت۱۱۰ نفر انتخاب شدند که با سایر عوامل پشت صحنه تعداد افراد به ۱۶۵ نفر میرسد.
نویسنده، کارگردان و طراح صحنه این نمایش با بیان اینکه ۵۰ درصد بازیگران نمایش سروهای سهی را خانمها تشکیل میدهند، افزود: برای اینکه نمایش به موقع به روی صحنه برود سه ماه به طور فشرده تمرین داشتیم.
وی در خصوص جایگاه این گونه نمایشها در سطح جامعه گفت: با حضور پرشور مردم متوجه شدیم که واقعاً مردم به چنین نمایشهایی احتیاج دارند و باید بدانند که در محیط فرهنگی، سیاسی و اجتماعی چه اتفاقاتی افتاده است.
ناصری خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت و شرایط کنونی و به دلیل اینکه فضای مجازی موجب شده جوانان از این مسائل غافل شوند، اجرای این گونه نمایشها به خصوص اجرای آئینهایی که از بین رفتهاند تأثیر بسیار مثبتی میتواند داشته باشد.
وی با بیان اینکه برخی از جوانان پس از دیدن نمایش سروهای سهی برای اولین بار است که با تاریخ شهر خودشان آشنا میشوند، بیان کرد: بسیاری از جوانان با دیدن نمایش سروهای سهی با تاریخ منطقه خودشان بسیار بیشتر آشنا شدند و خوشحال هستند.
نویسنده، کارگردان و طراح صحنه نمایش سروهای سهی بازخورد اجرای چنین نمایشهای میدانی که تاریخ را بازگو میکنند بسیار بیشتر از نمایشهای صحنهای دانست و ادامه داد: پژوهش این اثر ۲ و نیم ماه زمان برد و نگارش آن بیش از ۲ ماه به طول انجامید.
وی با اشاره به اینکه مهمترین مسائلی که در تاریخ منطقه اتفاق افتاده بود برای اجرا انتخاب شد، بیان کرد: گرچه در منطقه ترشیز شهدای بسیاری داریم اما به دلیل وقت کمی که در این نمایش داریم از هر شهرستان منطقه ترشیز فقط زندگی یک شهید انتخاب و بازگو میشود.
ناصری استقبال جوانان را از نمایش سروهای سهی بسیار خوب و باشکوه دانست و گفت: گرچه پیشبینی ما برای حضور ۳۰۰۰ نفر بود اما با اینکه بیش از ۸۰۰۰ صندلی چیده شد، بازهم عدهای به صورت ایستاده نمایش را میبینند.
وی در ادامه در خصوص دلایلی که کارگردانان جوان کمتر به سمت این گونه نمایشها میروند، افزود: یکی از مهمترین دلایل آن عدم حمایت است، چنین نمایشهایی هزینه بسیاری نیاز دارد و میطلبد دستگاههای دولتی در کنار کارگردانان باشند؛ قطعاً یک کارگردان به تنهایی نمیتواند وارد چنین عرصههایی شود.
نویسنده، کارگردان و طراح صحنه نمایش سروهای سهی همچنین اظهار کرد: مهمتر اینکه باید به نمایشهای دینی و ارزشی اعتقاد داشت و کارگردان باور داشته باشد که باید چنین قصههایی شنیده شود.
وی تأکید کرد: برای اجرای چنین نمایشهایی نباید اسیر اتفاقات هنری شد، بلکه باید دانست مردم بیشتر به چه نمایشهایی احتیاج دارند.
بزرگترین رویداد صحنهای شرق کشور در قالب نمایش «سرو سهی» همراه با انفجارات و نمایشگاه ادوات سبک و سنگین تا ۳۱ اردیبهشت در مجموعه ورزشی امام خامنهای کاشمر برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات