• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۰:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404022518417
  • خبرنگار : 50549

استاندار خراسان رضوی:

شاهنامه؛ متنی برای تمام شهروندان جهان با وجدانی بیدار است

شاهنامه؛ متنی برای تمام شهروندان جهان با وجدانی بیدار است
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی گفت: فردوسی نیکی به دیگران را راه رستگاری می‌داند و در دنیای پرآشوب امروز، پیام‌های شاهنامه می‌تواند راهگشای همه انسان‌هایی باشد که از وجدانی بیدار برخوردارند؛ شاهنامه دیگر تنها متعلق به فارسی‌زبانان نیست، بلکه متنی برای تمام شهروندان جهان است.

غلامحسین مظفری امروز ۲۵ اردیبهشت‌ماه، در آیین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی که در آرامگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: روزهای ملی، حلقه‌هایی برای یادآوری رویدادهایی هستند که زمینه همگرایی و پایداری ایران و ایرانیان را فراهم می‌آورند؛ اما نباید این روزها را به یک روز خاص محدود کرد. 

وی اضافه کرد: رفتار شایسته آن است که مقدمات لازم فراهم شود تا در طول سال، ذهن و زبان شهروندان با این مناسبت‌ها آمیخته شده و امکان تجلی نمادین آن‌ها در روزی خاص و رویدادی ویژه فراهم شود.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه این استان از چندین روز ملی برخوردار است و گرامیداشت آن‌ها چیزی جز فرهنگ‌سازی نیست، افزود: فروردین و اردیبهشت را می‌توان برجسته‌ترین ماه‌های فرهنگی خراسان دانست؛ چرا که یادبود روزهای عطار، خیام و فردوسی در این ۲ ماه واقع شده‌اند.

مظفری در خصوص کارویژه روزهای ملی عنوان کرد: چنانچه رویدادهای مربوط به این روزها صرفاً به انجام مناسک اداری محدود شوند که برای ساعاتی محدود، شهروندان معدودی را به خود مشغول کنند، نمی‌توان مدعی شد که به هدف تأسیس این روزها دست یافته‌ایم. روزهای ملی بهانه‌ای هستند برای  یادآوری اینکه در کدام نقطه از فرهنگ بوده‌ایم، به کجا رسیده‌ایم و رهسپار چه مقصدی هستیم.

وی با بیان اینکه در این بازبینی‌ها است که مجال توسعه نیز فراهم می‌شود، چرا که راه توسعه از واکاوی منتقدانه‌ی خود می‌گذرد، گفت: از سوی دیگر باید کوشید تا از اندوخته‌های شخصیت‌هایی که روز ملی به نام آن‌ها ثبت شده، توشه‌ای برای زندگی بهتر برگرفت.

استاندار خراسان رضوی افزود: بیست و پنجم فروردین (روز عطار)، بیست و پنجم اردیبهشت (روز فردوسی) و بیست و هشتم اردیبهشت (روز خیام) باید پیشران راه فرهنگی باشند که طی سال به آن پرداخته شده است.  این روزها باید به مجالی برای نتیجه‌گیری از آنچه در طی یک سال از سر گذرانده‌ایم، تبدیل شوند.

مظفری درخصوص شعار امسال تصریح کرد: امسال  سال سرمایه‌گذاری برای تولید، نام‌گذاری شده و خطا است اگر مفهوم گسترده‌ سرمایه‌گذاری و تولید را صرفاً به امور صنعتی فروکاهیم؛ بنابراین باید با ارائه تفسیری جامع و روشن‌بینانه، حق علوم انسانی، فرهنگ و هنر را نیز در این مقوله ادا کنیم.

وی اضافه کرد: روزهای ملی می‌تواند به میادینی برای یادآوری این نکته و طرح‌ریزی در این راستا تبدیل شوند.  یک کشور چقدر باید هزینه کند تا بتواند نمادهایی هم‌چون فردوسی و خیام خلق کند و از آن رهگذر امکان بهره‌برداری را بیابد؟ ما اکنون از ثروتی خدادادی در این راستا بهره‌مندیم و باید قدر این اندوخته‌ تاریخی را بدانیم و به واسطه‌ آن، چراغ فرهنگ را شعله‌ورتر سازیم.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه حکیم طوس به ما آموخت که می‌توان میان دین و دانش پیوندی مبارک ایجاد کرد، افزود: او به ما آموخت که شیر خدا و رستم دستان ۲ نشانه‌ امکان همنشینی و ۲ کلان فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند. از دیگر آموزه‌های مهم و بنیادین فردوسی این است که گفت «به نیکی گرای و مَیازار کس».

مظفری ادامه داد: او نیکی‌کاری و نیکی به دیگران را راه رستگاری می‌داند و بنگرید در جهان پرآشوب امروز این آموزه تا چه اندازه می‌تواند راهگشا و الهام‌بخش باشد. امروز شاهنامه نه متنی برای شهروندان فارسی‌زبان، بلکه متنی برای یکایک شهروندان جهان است که از وجدانی بیدار و جانی آگاه بهره‌مند هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha