• جمعه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404022618717
  • خبرنگار : 50378

یک خوشنویس:

فاصله نسل جوان با خوشنویسی نگران‌کننده است

فاصله نسل جوان با خوشنویسی نگران‌کننده است
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی یک خوشنویس با اشاره به کم‌رنگ شدن ارتباط نسل جدید با هنر خوشنویسی نسبت به تضعیف هویت ملی و جایگاه هنر ایرانی هشدار داد و خواستار توجه جدی‌تر به این هنر دیرینه شد.

محمد ملک در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بطور کلی هدف از برگزاری یک نمایشگاه عمومی ایجاد ارتباط با مخاطب از طریق هنر است. از آنجایی که خوشنویسی یکی از هنرهای اصیل و ملی به‌شمار می‌رود، برگزاری نمایشگاه‌های متعدد چه بصورت انفرادی و چه گروهی، با این سبک می‌تواند موجب نزدیک‌تر شدن مخاطب امروز به این هنر و شناخت بهتر آن شود.

وی افزود: با توجه به اینکه در گذشته در فرآیند خلق آثار هنری با محدودیت‌هایی از جمله نبود طیف متنوع رنگ و تعداد اندک رسانه‌های تصویری روبه‌رو بودیم، خوشنویسی همواره وسیله‌ای برای انتقال پیام و معنا از سوی نویسنده به خواننده بوده و این روند اغلب با حس‌آمیزی همراه بوده است. اکنون نیز تلاش ما بر آن است که ضمن حفظ این ویژگی، کارکرد تصویری خط را تقویت کنیم تا نسل جوان که چندان با هنر کلاسیک ارتباط برقرار نمی‌کند، جذب آن شود.

ملک با بیان اینکه در مشهد تعداد محدودی از هنرمندان به صورت فعال در حوزه خوشنویسی مشغولند، گفت: شاید به همین دلیل بهتر باشد که در ادامه مسیر خلاقیت بیشتری به خرج دهیم. بعنوان مثال اگر در گذشته تنها از اشعار کلاسیک و سنتی برای خلق آثار خوش‌نویسی یا نقاشی‌خط استفاده می‌شد، امروزه می‌توان به سراغ اشعار نو و آزاد رفت. مواجهه مخاطب با چنین ترکیبی از ادبیات معاصر و شیوه‌های نوین ارائه‌ فرم، موجب ایجاد چالش ذهنی و در نهایت تعامل بیشتر او با هنر خوش‌نویسی خواهد شد.

این خوشنویس ادامه داد: در سال‌های اخیر با برگزاری مسابقات خوش‌نویسی در کشورهای همسایه، شاهد جذب هنرمندان ایرانی به این فستیوال‌هاییم؛ در حالی که در بسیاری از این رویدادها، خط فارسی بعنوان خط عربی معرفی می‌شود. این موضوع تهدیدی جدی برای این هنر محسوب می‌شود، چراکه خوشنویسی فارسی دارای پیشینه‌ای غنی در کشور ماست. با وجود این متأسفانه در ایران جشنواره‌ای با سطح حرفه‌ای و رقابتی برای هنرمندان این حوزه برگزار نمی‌شود و نبود حمایت‌های دولتی موجب شده است تا بسیاری از فعالان این رشته، فعالیت‌های خود را در خارج از کشور ادامه دهند.

ملک خاطرنشان کرد: خوشنویسی هنری کاملاً زمان‌بر و دیربازده است که در گام نخست به علاقه‌مندی و در ادامه به تداوم و تمرین مستمر نیاز دارد. تفاوت این رشته با بسیاری از هنرهای دیگر در همین زمان‌بر بودن و البته کمبود حمایت‌های دولتی و رسمی است؛ موضوعی که جایگاه این هنر را در بلندمدت با چالش جدی روبه‌رو خواهد کرد.

فاصله نسل جوان با خوشنویسی نگران‌کننده است

نمایشگاه انفرادی آثار سیاه‌مشق با عنوان «اتفاق‌های حین عبور» تا روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ و ۱۷ تا ۲۰ در نگارخانه اشراق حوزه هنری خراسان رضوی پذیرای علاقه‌مندان به هنر و خوشنویسی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha