• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404022719093
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

اشتباهات رایج در اندازه‌گیری فشار خون را بهتر بشناسیم

اشتباهات رایج در اندازه‌گیری فشار خون را بهتر بشناسیم

ایسنا/سیستان و بلوچستان کارشناس بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت میرجاوه گفت: اندازه‌گیری فشارخون با روشهای نادرست، استفاده از دستگاه‌های غیراستاندارد و بی توجهی به شرایط محیطی، منجر به نتایج اشتباه و تشخیص نادرست پرفشاری خون می‌شود.

رحیمه سرگلزایی در گفت وگو با ایسنا، افزود: کنترل دقیق فشارخون نیازمند رعایت اصولی مانند انتخاب دستگاه مناسب، فاصله گذاری بین اندازه گیری ها و مدیریت اضطراب است.

وی اظهار کرد: پرفشاری خون یکی از بیماری‌های مزمن و شایع است که بی‌توجهی به آن می‌تواند عوارض جدی برای سلامت قلب و عروق به همراه داشته باشد.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به پرفشاری خون باید به‌طور منظم فشارخون خود را اندازه‌گیری کرده و داروهای تجویزی را به‌صورت دقیق مصرف نمایند، داشتن یک دستگاه فشارسنج خانگی برای این بیماران ضروری است، چرا که به آن‌ها کمک می‌کند رژیم غذایی و سبک زندگی خود را بهتر مدیریت کنند.

وی گفت: امروزه استفاده از فشارسنج‌های جیوه‌ای و عقربه‌ای به‌دلیل پیچیدگی و دشواری استفاده کمتر شده و فشارسنج‌های دیجیتال بازویی یا مچی جایگزین آن‌ها شده‌اند، با این حال، دقت فشارسنج‌های بازویی نسبت به انواع مچی و انگشتی بالاتر است و برای استفاده در منزل توصیه می‌شود.

سرگلزایی درباره خطاهای رایج در اندازه‌گیری فشارخون هشدار داد: اندازه‌گیری پشت سر هم بدون فاصله زمانی یکی از خطاهای رایج است، این کار ممکن است باعث اسپاسم عروق و ارائه نتایج نادرست شود و بهتر است بین اندازه‌گیری‌ها حداقل ۱۵ تا ۳۰ دقیقه فاصله وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: پیش از اندازه‌گیری از مصرف کافئین، سیگار، غذاهای چرب یا فعالیت بدنی خودداری کنید، همچنین تخلیه مثانه و نشستن در محیطی آرام با پشتی مناسب و قرار دادن پاها روی زمین، شرایط ایده‌آلی برای اندازه‌گیری دقیق ایجاد می‌کند.

وی افزود: اضطراب و نگرانی از نتیجه نیز ممکن است منجر به افزایش موقت فشارخون شود و اندازه‌گیری در منزل، همراه با ۵ دقیقه استراحت پیش از آن، می‌تواند دقت نتایج را افزایش دهد. این موضوع برای افرادی که دچار افت فشارخون هستند نیز صدق می‌کند.

به گفته سرگلزایی، بالا بودن فشارخون در یک نوبت به تنهایی به معنای ابتلا به پرفشاری نیست، برای تشخیص این بیماری، حداقل باید در دو نوبت مختلف در روزهای جداگانه، اندازه‌گیری انجام شود.

وی در پایان بر اهمیت پیگیری مداوم و بدون وسواس تاکید کرد و گفت: اندازه‌گیری فشارخون در منزل بسیار مهم است، اما وسواس بیش از حد در این زمینه می‌تواند منجر به اضطراب شود و سبک زندگی سالم، رژیم غذایی کم‌نمک، ورزش منظم و مدیریت استرس از ارکان اصلی کنترل فشارخون هستند. ثبت نتایج و ارائه آن به پزشک در مراجعات، به تشخیص بهتر و درمان دقیق‌تر کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha