به گزارش ایسنا، رضا انصاری - رئیس هیأت عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران - در نشست آغاز فرآیند رتبهبندی صنایع کوچک و متوسط، بر اهمیت و ضرورت این حرکت تاکید کرده و آن را گامی ماندگار در توسعه صنعتی کشور دانست.
وی اظهار کرد: بنده فکر میکنم این حرکت که در تلاشیم در تابستان امسال به منصه ظهور و بروز برسانیم، یک حرکت ماندگار در صنایع کوچک و متوسط کشور شود؛ چراکه جای چنین اقدامی واقعاً در کشور خالی بود.
انصاری ضمن اشاره به تحولات سریع و پیچیده در محیط کسبوکار جهانی، این اقدام را راهی برای تقویت توان رقابتی بنگاهها و نظام سیاستگذاری کشور دانست و گفت: ما امروز در دنیایی زندگی میکنیم که متفاوت با چند دهه پیش ماست. دنیایی پر از تغییر و تلاطم که تحلیل و زیست در آن برای کسبوکارها سختتر شده است. در چنین شرایطی، نمیتوان خود را جدا از زنجیره ارزش جهانی دید و انتظار موفقیت داشت.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه رتبهبندی صنایع کوچک و متوسط میتواند در سه سطحِ سیاستگذاران، مدیران بنگاهها و پژوهشگران به کشور کمک کند، تصریح کرد: باید بپذیریم که در دنیای امروز، بدون دیتای واقعی نمیتوان مدیریت یا سیاستگذاری کرد. ما هنوز یک نظام مانیتورینگ و دادهمحور سیستماتیک در کشور نداریم اما این رویداد میتواند گامی مهم در این زمینه باشد.
رئیس هیأت عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ضمن تاکید بر رقابت جهانی در حوزه تکنولوژی و نوآوری، خاطرنشان کرد: امروز دعوای اقتصادی دنیا بر سر تکنولوژی و نوآوری است. کشوری همچون آمریکا در سفرهای سیاسی خود، مدیران کسبوکارهای تکنولوژیک مثل مدیرعامل OpenAI را همراه میبرد. اینها روزی بنگاههای کوچکی بودند که حالا در زنجیره اقتصاد جهانی تأثیرگذارند.
انصاری ضمن اشاره به ضرورت تغییر نگرشها و پارادایمها در کشور گفت: ممکن است در بسیاری از حوزهها متخصص داشته باشیم، اما نگرش مدیریتی و سیاستگذاری ما هنوز با پارادایمهای جدید هماهنگ نشده است. ما باید هم روندهای آینده و هم شرایط خاص کشور را ببینیم. این یک آمیزه فکری میخواهد.
این مدیر صنعتی بر تلفیق نگاه مالی و توسعهای در مدل ارزیابی نیز تاکید کرد و افزود: اگر فقط به شاخصهای مالی تکیه کنیم، گرفتار گذشتهنگری خواهیم شد. توسعه، یعنی توجه به نوآوری، سرمایه انسانی و تکنولوژی، و این رویکرد باعث رشد واقعی میشود.»
وی در ادامه، از راهاندازی مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع کوچک و متوسط خبر داد و اظهار کرد: ما قصد داریم پایلوت این مرکز را در ناحیه نوآوری دانشگاه اصفهان راهاندازی کنیم. برخی شرکتهای صنعتی و معدنی و پتروشیمی بزرگ در آنجا مستقرند و ما هم با هدف نزدیککردن فاصله صنعت با دانشگاه، در آنجا مستقر خواهیم شد. اگر این مدل در اصفهان موفق شود، قابل تعمیم به استانهای صنعتی دیگر است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ابراز امیدواری کرد که این حرکت، نقطه آغاز سلسلهای از تحولات پایدار در ارتقای بنگاههای کوچک و متوسط کشور باشد.
گفتنی است، صبح امروز (دوشنبه) مراسم آغاز به کار فرآیند رتبهبندی و سنجش ظرفیتها و توانمندیهای صنایع کوچک و متوسط کشور با عنوان SME۱۰۰، با امضای سند همکاری مشترک میان رضا انصاری (مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت) و اصغر مصاحب (مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی)، در محل سازمان مدیریت صنعتی برگزار و این فرآیند بهطور رسمی آغاز شد.
فرآیند رتبهبندی و سنجش توانمندیهای صنایع کوچک و متوسط کشور (SME۱۰۰) برای نخستین بار با هدف ارتقای شفافیت، افزایش رقابتپذیری و جلب اعتماد سرمایهگذاران داخلی و خارجی آغاز شد؛ این طرح با الگوبرداری از مدلهای بینالمللی نظیر Fortune ۵۰۰ و با تکیه بر تجربه ۲۰ ساله سازمان مدیریت صنعتی در رتبهبندی بنگاهها، به اجرا درمیآید.
انتهای پیام
نظرات