به گزارش ایسنا، این دستگاه که دور قفسه سینه بسته میشود، از امواج فراصوت استفاده میکند و مشابه یک اسکنر عمل میکند. این دستگاه با همکاری شرکت فناوری لهستانی نتریکس در دانشگاه توسعه یافته است.
به گفته مسئولان دانشگاه، این دستگاه برخلاف سی تی اسکن که تنها یک تصویر ثابت میگیرد، تصاویر متعددی از ریهها، قلب و سایر اندامها را در طول زمان ارائه میدهد. این نظارت مداوم به پزشکان امکان میدهد بدون نیاز به مراجعات مکرر به بخش رادیولوژی یا قرار گرفتن در معرض اشعه یونیزان، از وضعیت بیمار مطلع شوند.
این دستگاه از توموگرافی کامپیوتری فراصوت استفاده میکند تا تصاویر را از طریق آرایه حسگر منطبق با پوست که روی قفسه سینه بیمار قرار میگیرد، تولید کند. این دستگاه برای راحتی بیمار طراحی شده و از مواد نرم مناسب برای استفاده طولانیمدت و انتقال بیسیم دادهها برای یکپارچگی با سیستمهای بیمارستانی بهره میبرد.
کاربرد این دستگاه فراتر از بیمارستان است و میتواند برای نظارت از راه دور در مراقبتهای خانگی، بهویژه برای سالمندان یا افراد مبتلا به بیماریهای مزمن قلبی-ریوی استفاده شود. این دستگاه همچنین میتواند با تشخیص زودهنگام، از بستریهای غیرضروری در بیمارستان جلوگیری کرده و هزینههای مراقبتهای بهداشتی را کاهش دهد.
پروفسور مانوچ سلیمنی، استاد مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه بث، در این باره گفت: «این دستگاه میتواند بهطور اساسی نحوه نظارت بر بیماران در مراقبتهای ویژه یا پس از جراحی را تغییر دهد. کیفیت تصویربرداری این دستگاه میتواند همتراز با اشعه ایکس یا سی تی اسکن باشد، اما بهجای یک تصویر ثابت، میتوانیم رفتار ریهها و قلب را در طول زمان نظارت کنیم.»
آزمایشهای بالینی برای اصلاح بیشتر این راهحل و کسب تأییدیه نظارتی در حال انجام است. به گفته تیم تحقیقاتی، بهبودهای آینده ممکن است شامل افزودن کانالهای فراصوت بیشتر برای افزایش وضوح تصویر و تطبیق طراحی برای تصویربرداری مغز در شرایط اضطراری مانند نظارت بر سکته مغزی در آمبولانسها باشد.
انتهای پیام
نظرات