• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1404023122739
  • خبرنگار : 71368

تشکیل جلسه قرارگاه اجتماعی کلانشهر تهران در منطقه ۱۰

قرارگاه اجتماعی کلانشهر تهران به میزبانی منطقه ۱۰ برگزار شد.

به گزارش ایسنا، قرارگاه اجتماعی کلانشهر تهران به میزبانی شهرداری منطقه ۱۰ با حضور مهدی اخ‌الصنایع، شهردار منطقه، محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستان کل کشور، عسگر جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری، ولیالله مهبودی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عبدالمجید رحمانی، دبیر مرکز رصد و پایش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی کلانشهر تهران و جمعی دیگر از مدیران ارشد شهری و دستگاه‎های متولی حوزه آسیب‌های اجتماعی برگزار شد.

کاهش ۸۹.۵ درصدی آمارکودکان کار در منطقه ۱۰

در این نشست نخست، اخالصنایع به روند مقابله با آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۱۰ پرداخت و گفت: در سال گذشته، هفت طرح ویژه برای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه اجرا شده و با عزم جدی که در حوزه مقابله با آسیب‌های  اجتماعی در منطقه شکل گرفت، موفق شدیم شمار کودکان کار در منطقه را طی سه سال اخیر از ۲۰۰ نفر به ۲۱ نفر برسانیم؛ به تعبیر دیگر با اقدامات حمایتی انجام شده در این حوزه شمار کودکان کار در منطقه ۱۰ کاهش ۸۹.۵ درصدی داشته است.

ارتباط مستقیم نوسازی بافت فرسوده با کاهش آسیب‌های اجتماعی

اخ‌الصنایع با تأکید بر نقش نوسازی بافت فرسوده در کاهش آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: نوسازی بافت فرسوده با کاهش آسیب‌های اجتماعی در آن محل ارتباط مستقیم دارد، هر جا بافت فرسوده را نوسازی کرده‌ایم، حواشی اجتماعی نیز کاهش یافته‌اند.

شهردار منطقه ۱۰ در ادامه تأکید کرد: در سال گذشته، ۱۵ مورد، سازه غیرمجاز شناسایی و تخریب شد. اگرچه مسؤولیت حقوقی برخی از این سازه‌ها با شهرداری نیست، اما به دلیل تبعات اجتماعی و ایمنی، نیازمند اختیارات ویژه‌ای برای مدیریت این فضاها هستیم.

وی همچنین از برگزاری ۳۵۰ کارگاه در این زمینه خبر داد و گفت: در کنار اقدامات میدانی انجام شده برای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه، با همکاری نهادهای مختلف و خیرین، این کارگاهها در حوزه‌های مختلف در منطقه برگزار شده و امیدواریم در سال جاری نیز با تکیه بر شعار سرمایه‌گذاری و تحول شهری، اقدامات مؤثرتری در حوزه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان انجام شود.

اخ‌الصنایع با اشاره به استمرار تلاش‌های میدانی مدیریت شهری برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در منطقه گفت: در سال گذشته، بیش از ۲۶۱ مورد جمع‌آوری و ساماندهی افراد آسیب‌دیده اجتماعی در سطح منطقه انجام شد که بخشی از آنها افراد زیر ۱۸ سال بودند.

شهردار منطقه ۱۰ با تأکید بر خدمات زیرساختی ارائه شده در مراکز اجتماعی منطقه افزود: در مراکز حمایتی، خدماتی در حوزه آموزش کودکان، مشاوره اجتماعی و حمایت از خانواده‌های آسیب دیده ارائه شده؛ همچنین در همکاری با مرکز آستانه مهر، پرونده‌سازی‌های خاصی از سال گذشته آغاز شده که نتایج مثبتی به همراه داشته است.

وی از طراحی پروژه‌ای برای ایجاد مرکز جامعه‌پذیری در زمینی به مساحت ۶۰۰ مترمربع خبر داد و گفت: این زمین به‌ محض انعقاد قرارداد، بازسازی، عملیاتی خواهد شد. این مرکز بخشی از برنامه صیانت پس از خروج از چرخه آسیب است که دغدغه جدی ما و سایر نهادهای همکار بوده است.

شهردار منطقه ۱۰ درباره اقدامات مدیریت پسماند در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی گفت: در قالب طرح ساماندهی زباله‌گردی غیرمجاز که از ابتدای سال ۱۴۰۳ در منطقه آغاز شد، تنها در فروردین‌ ماه، ۱۰۸ تُن پسماند خشک از نواحی مختلف جمع‌آوری شد. ناحیه یک ۲۹ تن، ناحیه دو ۴۱ تن، و ناحیه سه ۳۶ تن سهم داشتند. زباله‌ها به سکوی زنجان منتقل و حدود ۳۶ خودرو متخلف نیز توقیف شدند.

وی افزود: در همین طرح، ۱۴ تبعه بیگانه که بدون مجوز در فرایند جمع‌آوری پسماند فعالیت داشتند، شناسایی و به مجتمع فوریتی خدمات اجتماعی شهرداری تهران تحویل داده شدند.

اخ‌الصنایع با تأکید بر اینکه این طرح ادامه‌دار است و محدود به سال گذشته نبوده است، ادامه داد: در حوزه ساماندهی پسماند، با اقدامات انجام شده، حدود ۱۱۰ تن زباله از مراکز غیرمجاز جمعآوری شده و اکنون ۳۰ تا ۳۵ نفر به صورت فعال در این زمینه فعالیت می‌کنند. ۴۳ غرفه رسمی برای تحویل پسماند نیز در سطح منطقه داریم که با نظارت کامل اداره می‌شوند.

به گفته وی، گشت ویژه جمع‌آوری آسیب‌دیدگان در فصول سرد سال و ارائه خدمات اولیه به آنها به همراه پاکسازی ملک‌های مخروبه از حضور آسیب‌دیدگان از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه بوده است.

ظرفیت ویژه قرارگاه اجتماعی برای حل ریشه‌ای معضلات کلانشهر تهران

براساس گزارش روابط عمومب شهرداری منطقه ۱۰، رحمانی، دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: این جلسه با هدف اجرای بندهای اصل ۱۲۷ قانون اساسی و پیرو ابلاغ شهردار تهران، درباره بهره‌مندی از اختیارات ویژه هیأت وزیران برای حل معضلات اجتماعی کلانشهر تهران برگزار شد. تاکنون ۱۵ جلسه در سطح مناطق مختلف شهر تهران برگزار شده و این بار منطقه ۱۰، میزبان اعضای کمیته قضایی و مسؤولان قرارگاه اجتماعی بوده است.

وی ادامه داد: رویکرد ما بازدید میدانی، بررسی دقیق مسائل و سپس طرح آن در جلسات تصمیم‌گیری با حضور مقامات قضایی و اجرایی است. این روند باعث تصویب مصوبات دقیق و اجرایی می‌شود که مستقیم از دل میدان و با شناخت واقعی از مشکلات شهر به‌دست آمده‌اند.

دبیر مرکز رصد آسیب‌های اجتماعی با تأکید بر لزوم پیگیری و اجرای مصوبات گفت: در جلسات اخیر، تصمیمات مؤثری در مورد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی از جمله کودکان کار، ترنس‌ها، افراد بی‌سرپناه و دیگر گروه‌های در معرض آسیب گرفته شده که اجرای این مصوبات با کمک دستگاه‌های مربوط از جمله سازمان بهزیستی در دستور کار قرار دارد.

آسیب اجتماعی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، مداوم و پایدار است

مهبودی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران نیز در ادامه این نشست با قدردانی از اقدامات صورت‌گرفته در منطقه ۱۰ به پیچیدگی‌ها و ماهیت مستمر آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: آسیب اجتماعی، امری لحظه‌ای و زودگذر نیست که با یک تصمیم یا در یک مقطع زمانی کوتاه برطرف شود. این حوزه نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، مداوم و پایدار است.

معاون دادسرای تهران با انتقاد از نبود ساختار منسجم مدیریتی در گذشته گفت: تا پیش از این، نبود مدیریت واحد شهری در برخی موضوعات، کلان‌شهر تهران را دچار چالش‌های جدی کرده بود. خوشبختانه در حوزه آسیب‌های اجتماعی این خلأ جبران شده و امروز شاهد ایجاد مدیریت یکپارچه هستیم که باید تمامی دستگاه‌ها زیر نظر آن با هم‌افزایی کامل عمل کنند.

وی از عملکرد میدانی شهردار منطقه ۱۰ تقدیر کرد و گفت: شهردار منطقه ۱۰ در میدان کار است و حضور مؤثر دارد. اینکه توانسته آمار آسیب‌های اجتماعی منطقه را کاهش دهد، نشان از عزم جدی و عملکرد مثبت مجموعه مدیریت شهری در این محدوده دارد.

نقش مؤثر منطقه ۱۰ در کاهش آسیب‌های  اجتماعی در نقاط پیرامونی

نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اهمیت راه‌اندازی مراکز جامعه‌پذیری و مراکز صیانت پس از خروج از چرخه آسیب، گفت: منطقه ۱۰ یکی از مناطقی بود که در گذشته از مراکز بسیار مؤثر برخوردار بود. خوشبختانه هم‌اکنون نیز فرایند تکمیل مرکز جدید در این منطقه در حال انجام است که پس از راه‌اندازی می‌تواند به طور مستقیم به کاهش آسیب‌های اجتماعی در نقاط پیرامونی کمک کند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با اشاره به آمار ساماندهی‌ها در سال جاری گفت: از ابتدای امسال، بیش از ۵۴ مورد ساماندهی در منطقه ۱۰ انجام شده است. بخش زیادی از این افراد پس از دریافت خدمات اولیه، با تعهد به خانواده بازگشته‌اند؛ همچنین حدود ۱۵ نفر از اتباع بیگانه نیز از مسیرهای قانونی به کشور خود بازگردانده شده‌اند.

مدیریت آسیب‌های اجتماعی شهر تهران الگوسازی شود

در ادامه نشست، جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری با تأکید بر ضرورت الگوسازی تهران در حوزه مقابله با آسیب‌های اجتماعی برای سایر نقاط کشور ادامه داد: در عین حال، باید بپذیریم که برخی استان‌ها از تهران جلوترند. امروز در کشور، استان‌هایی داریم که معضل زباله‌گردی را پشت سر گذاشته‌اند.

وی در پایان با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته از سوی شهرداری تهران در حوزه مقابله با آسیب‌های  اجتماعی گفت: اقدامات خوبی انجام شده و نتایج مطلوبی حاصل شده است.

تهران نیازمند بانک جامع اطلاعاتی از آسیب‌های اجتماعی در سطح مناطق مختلف است

صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستان کل کشور نیز طی سخنانی بر اهمیت اطلاع‌رسانی عمومی تأکید کرد و گفت: یکی از شیوه‌های هوشمندانه برای افزایش آگاهی مردم، بهره‌گیری از ابزار رسانه و روایتگری است. آثار نمایشی همچون سریال‌های اجتماعی از جمله سریال یزدان می‌توانند پیام‌های پشت‌پرده آسیب‌های اجتماعی را به‌درستی منتقل کرده و افکار عمومی را نسبت به این مسائل حساس کنند.

او با اشاره به نیاز شهر تهران به ابزارهای دقیق مدیریتی یادآور شد: تهران نیازمند بانک جامع اطلاعاتی از آسیب‌های اجتماعی در سطح مناطق مختلف است. بدون داده‌محوری، امکان تصمیم‌گیری هدفمند وجود ندارد.

صادقی همچنین پیشنهاد ایجاد چارچوب رتبه‌بندی مناطق از حیث آسیب‌های اجتماعی را طرح کرد و افزود: تدوین چنین مدلی به شهرداری کمک می‌کند تا با اولویت‌بندی و دقت بیشتری وارد عمل شود و مداخلات مؤثر و هدفمندتری صورت دهد.

گفتنی است پیش از آغاز نشست، جمع حاضر با همراهی شهردار منطقه و جمعی از مدیرانش، از شش نقطه آسیب‌خیز منطقه بازدید میدانی کردند؛ بازدید ۴ ساعته‌ای که شامل حضور میدانی در نقاط بی‌دفاع شهری شمال به جنوب کنارگذر نواب، گاراژ خیابان قزوین، نرسیده به سه‌راه آزادی، ایستگاه بازیافت شهرداری منطقه ۱۰ واقع در خیابان آذری بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha