• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404030301154
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان:

ظرفیت‌های آبی سیستان و بلوچستان با تغییر الگوی کشت قابل بهره‌برداری است

ظرفیت‌های آبی سیستان و بلوچستان با تغییر الگوی کشت قابل بهره‌برداری است

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان با بیان اینکه مهار سیلاب‌ها، راهکار مقابله با کم‌آبی و جایگزینی حق‌آبه‌های از دست رفته است، گفت: ظرفیت‌های آبی استان با تغییر الگوی کشت قابل بهره‌برداری بهتر است.

آیت‌الله مصطفی محامی امروز شنبه در دیدار رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود خشکسالی در کشور و استان، اما به گفته کارشناسان همچنان ظرفیت‌های آبی مناسبی در مناطق جنوبی و حتی شمالی استان وجود دارد که می‌توان با تغییر الگوی کشت، از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری مطلوب‌تری داشت.

وی با تأکید بر لزوم استفاده بهینه از آب‌های موجود در سیستان و بلوچستان، بیان کرد: در جنوب استان همواره بارندگی‌هایی وجود داشته و سیلاب‌هایی که ایجاد می‌شود، در صورت مهار، می‌تواند جایگزینی برای آب‌های انتقالی از دریا یا حتی حق‌آبه باشد؛ به طوری که میزان این آب‌ها چند برابر حق‌آبه‌ای است که از افغانستان مطالبه می‌شود ولی دریافت نمی‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: این آب‌های روان به‌راحتی به سمت پاکستان رفته و یا به دریا می‌ریزند؛ در حالی که با مهار و تصفیه معمولی می‌توانند به مناطق مرکزی و شمالی استان منتقل و در کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند.

وی یکی از نکات مهم و امیدوارکننده در سخنان رئیس کمیسیون کشاورزی را تلاش برای اصلاح قوانین دانست و گفت: متأسفانه در برخی حوزه‌ها، همچنان گرفتار قوانین قدیمی و ناکارآمد هستیم برای مثال، با وجود اینکه در طرف مقابل، یعنی پاکستان، بدون هیچ قاعده‌ای اقدام به حفر چاه و استفاده از منابع آبی می‌شود، ما در داخل کشور به استناد قانون، کشاورزان را از چنین اقداماتی بازمی‌داریم، در حالی که عقل اقتضا می‌کند بازنگری در این قوانین صورت گیرد.

آیت‌الله محامی با تأکید بر اینکه قانون در صورتی مفید است که طرف مقابل نیز به آن ملتزم باشد، تصریح کرد: گاهی چاره‌ای جز این نیست که بر اساس مصلحت، تغییراتی موقت و راه‌گشا در قوانین ایجاد شود.

وی از کمیسیون کشاورزی مجلس خواست تا با جدیت بیشتری به این اصلاحات ورود کنند و در صورت طولانی بودن فرآیند اصلاح رسمی قوانین، از ظرفیت‌های موقتی و مجوزهای ویژه استفاده شود.

امام جمعه زاهدان همچنین به موضوع انتخاب استاندار اشاره کرد و با تأکید بر اینکه در این زمینه دخالتی ندارد، اظهار کرد: باید فردی توانمند و مورد اعتماد دولت به‌عنوان استاندار انتخاب شود؛ فردی که در میدان حضور یابد، از نزدیک کارشناسی کند، تصمیم بگیرد و اجرا کند؛ نه اینکه صرفاً در جلسات اداری و کارشناسی تهران معطل بماند.

وی به وضعیت امنیتی سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: رشد اقتصادی و علمی، زمینه‌ساز امنیت پایدار است و اگر در حوزه کشاورزی و سایر زمینه‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری شود، هم امنیت غذایی و هم امنیت عمومی تقویت می‌شود و بسیاری از افرادی که جذب گروهک‌ها می‌شوند یا به‌دلیل جهل و بی‌سوادی است یا به‌خاطر فقر مادی؛بنابراین اگر بتوان بسترهای اشتغال، رشد فرهنگی و علمی را در استان فراهم کرد، امنیت پایدار به شکل بهتری تأمین خواهد شد.

آیت الله محامی تأکید کرد: در جلسات مختلف با مسوولان نظامی تأکید کرده‌ام که اگر بخشی از بودجه‌های نظامی و امنیتی در جهت رشد علمی، فرهنگی و اقتصادی استان هزینه شود، از همان منظر امنیتی نیز نتایج پایدارتری حاصل خواهد شد.

وی با اشاره به چند بُعدی بودن فعالیت‌های حوزه کشاورزی در سیستان و بلوچستان، گفت: این گونه اقدامات در بردارنده آثار مثبتی در حوزه اشتغال، امنیت غذایی، کمک به استان و حتی تقویت امنیت است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر ظرفیت‌های ویژه سیستان و بلوچستان، گفت: ظرفیت‌های خوبی در این استان وجود دارد اما متأسفانه گاهی به جای پرداختن به مسائل اصلی، به حاشیه‌ها پرداخته می‌شود.

محمد جواد عسکری افزود: به همین دلیل، هم‌افزایی میان مسوولان استانی و نمایندگان مجلس به‌ویژه در حوزه استفاده از ظرفیت کمیسیون‌های تخصصی از جمله کمیسیون کشاورزی مورد تأکید قرار گرفت، چرا که تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌های اصلی در این کمیسیون‌ها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان ضمن برخورداری از ظرفیت‌های فراوان، با چالش‌هایی نیز مواجه است و از همین رو از نمایندگان و اعضای کمیسیون کشاورزی دعوت شد که از نزدیک در جریان مسائل قرار گیرند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در جریان بازدیدهای صورت‌گرفته، تقسیم‌کار مناسبی میان اعضای کمیسیون انجام شد و جمع‌بندی خوبی از مسائل استان به دست آمد و بر این اساس، تصمیماتی نیز در راستای رفع مشکلات با پشتوانه مسوولان استانی، شورای راهبردی و سایر ارکان اجرایی اتخاذ شده است.

وی تصریح کرد: برای پیشبرد این تصمیمات، نیاز به حمایت دستگاه‌های اجرایی، وزارتخانه‌ها و گاهی اصلاحات قانونی یا آیین‌نامه‌ای داریم که مورد پذیرش نمایندگان قرار گرفته؛ همچنین جلسه‌ای برای جمع‌بندی نهایی به صورت تخصصی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha