• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۷:۱۰
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1404030301448
  • خبرنگار : 71451

نشست علمی «ظرفیت تمدنی دفاع مقدس و مواجهه آن با نظام سلطه» برگزار شد

نشست علمی «ظرفیت تمدنی دفاع مقدس و مواجهه آن با نظام سلطه» برگزار شد

نشست علمی «ظرفیت تمدنی دفاع مقدس و مواجهه آن با نظام سلطه» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سردار هادی مرادپیری، معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در نشست علمی «ظرفیت تمدنی دفاع مقدس و مواجهه آن با نظام سلطه» توضیح داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط منطقه ما به گونه‌ای بود که آمریکایی‌ها از سال ۱۹۴۷ میلادی در منطقه غرب آسیا به طور فیزیکی و دائمی حضور پیدا کردند و کلا این منطقه را به صورت یک پازل تعریف کردند و برای هر کشوری وظیفه‌ای گذاشتند که وظیفه ایران، بحث ژاندارمی بود که کشور ما دادند لذا براساس این وظیفه بود که سلاح و تجهیزات و امکانات به ما تعلق می‌گرفت.  

وی ادامه داد: مقابله با شوروی به عنوان یک تهدید اصلی علیه آمریکا و دیگری موضوع ژاندارمی ایران برای سرکوب کردن مردمی که علیه پادشاهان منطقه شورشی داشته باشند، وظیفه و کاری بود که قرار بود کشور ما در منطقه انجام دهد.  

سردار مرادپیری منافع تمام اقدامات صورت گرفته در غرب آسیا را در راستای سیاست‌های آمریکا و غرب دانست و تاکید کرد: انقلاب اسلامی وقتی به رهبری حضرت امام (ره) به وجود آمد یک فضای جدیدی را در جغرافیای مذهبی و سیاسی منطقه ایجاد کرد؛ این جغرافیا همان‌طوری که در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی آمده است، یک تفکر جدیدی را ایجاد کرد و در شرایطی که دنیا به دو قطب شرق به رهبری شرق و غرب به رهبری آمریکا تقسیم شده بود، انقلاب اسلامی یک قطب و تمدن جدید را به وجود آورد که مبنای آن اسلام ناب محمدی (ص) بود لذا ما بعد از انقلاب اسلامی ایران یک تفکر جدیدی را در صحنه جهانی مشاهد می‌کنیم که یک تمدن نوین را پایه‌گذاری می‌کند.  

وی افزود: در این مقطع، زمانی که انقلاب اسلامی ایران پیروزی شد، آمریکایی‌ها ساکت ننشستند بلکه هرگونه اقدامی را علیه ما انجام دادند و بیشترین بحران‌ها را علیه کشورمان ایجاد کردند و حدود ۷۳ حزب و گروه و سازمان‌های مختلف را در سراسر کشور تا مناطق مرزی به وجود آوردند که تنها یکی از آنها سازمان منافقین بود که حدود ۷۰ هزار نفر کادر و عضو رسمی و حدود ۴۰۰ هزار نفر سمپات داشت که کارهای تبلیغی انجام می‌دادند.  

معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، جنگ تحمیلی را یک اقدام طراحی شده برای جلوگیری از شکل‌گیری یک تمدن اسلامی دانست و تأکید کرد: دشمنان ما با طراحی و تحمیل جنگ هشت ساله قصد داشتند مانع شکل‌گیری یک تمدن بزرگ اسلامی شوند؛ انقلابی که عامل اصلی آن مردم بودند، مردمی که کمک کردند و پایگاه اصلی آنها مسجد بود لذا مسجد جایگاه کلیدی جذب جوانان بود که رزمندگان را آموزش و اعزام به جبهه می‌کرد لذا عنصر اصلی انقلاب مسجد بود که در اختیار مردم بود.  

وی جنگ تحمیلی هشت ساله را یک جنگ کاملا مردمی خواند و تصریح کرد: حدود ۸۵ درصد شهدای ما در دوران دفاع مقدس از مردم است و حدود ۳۶ هزار دانش آموز شهید و ۴ هزار معلم شهید داریم که این آمارها نشان می‌دهد جنگ ما یک جنگ کاملا مردمی بوده است. درست است که ارتش و سپاه در جنگ نقش کلیدی داشته‌اند، اما واقعیت آن است که اگر مردم در جنگ نبودند، شاید ارتش و سپاه این پیروزی‌ها را به دست نمی‌آوردند لذا ما در جنگ به پیروزی رسیدیم، چون اگر دشمنی با یک هدف مشخص به کشوری حمله کند و به اهداف خودش نرسد حتماً او شکست خورده است و این مسئله یک اصل در علوم نظامی است.  

سردار مرادپیری، حزب بعث صدام را در تمام اهداف خود در حمله به ایران شکست خورده دانست و تاکید کرد: ما پیروزی بودیم، چون به تمام اهداف‌مان رسیدیم و با کمک و پشتیبانی مردم که حضرت امام (ره) با معنویت ایجاد کرد، توانستیم دشمن را از کشورمان بیرون کنیم و یک وجب از سرزمین‌مان در اختیار دشمن قرار نگرفت لذا ما با استدلال علمی می‌گویم در جنگ شکست نخوردیم. بعد از جنگ دشمنان ساکت ننشستند و ریگان با طرح دهکده جهانی قصد داشتند کدخدای جهان باشد و دنیای اقتصاد، سیاسیت و علم و فرهنگ و مذهب را تعریف کنند، اما انقلاب اسلامی در مقابل آنها ایستاد و هر اتفاقی در منقطه ما رقم خورد، با چالش روبه‌رو شد. جمهوری اسلامی و فرهنگ ما ایران اسلامی در کشورهای مختلف توسعه پیدا کرده است.  

معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی خاطرنشان کرد: توسعه فرهنگ و گسترش انقلاب اسلامی به عنوان یک تمدن نوین در منطقه با توسعه فرهنگ دفاع مقدس شکل گرفت و این مقاومت با مردم مومن انقلابی و نیروهای مسلح ما شکل گرفت که باید توسعه پیدا کند که خوشبختانه در دوران بعد از جنگ تحمیلی با مبارزه با جریان تکفیری به صورت کامل مشاهده شد. البته باید در ادامه این فرهنگ مقاومت را به گروه‌های مقاومت بشناسانیم و سپس گفتمان مقاومت را در برابر اشغال‌گری توسعه دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha