به گزارش ایسنا، باستانشناسان یونانی یک کارگاه مرمرسازی مربوط به دوره هلنیستی را در جریان کاوش در «پاروس»، یکی از جزایر واقع در دریای اژه کشف کردهاند.
ممکن است نام پاروس برایتان آشنا نباشد اما این جزیره در دوران باستان بهخاطر تأمین بخش زیادی از مرمری که برای ساخت معابد، بناها و تندیسهای مشهور یونان استفاده میشد، مشهور شده بود. معادن این جزیره بهویژه بهدلیل رنگ سفید خالص و نیمهشفاف بودن مرمرش بسیار مورد توجه بود. این نوع مرمر حتی نام مخصوصی داشت؛ «مرمر پاروسی» و در ساخت شاهکارهایی چون «ونوسِ میلو» به کار رفته بود.
پاروس فقط از نظر منابع طبیعی غنی نبود، بلکه مرکز هنری و فرهنگی نیز محسوب میشد. بنا به گزارش وزارت فرهنگ یونان، باستانشناسان با کاوش در محوطه فلوگا (Floga)، واقع در «Parikia» تعداد زیادی تندیس ناتمام مرمری یافتند که شواهدی از تولید سازمانیافته آثار هنری در یک کارگاه مجسمهسازی باستانی است.
نخستین کاوشهای مدرن در این محل در اواسط دهه ۱۹۸۰ انجام شد و حفاریهای بعدی در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ ادامه یافت.
با توجه به کشف قطعاتی از ظروف غذا و نوشیدنی، شواهد نشان میدهد ساکنانی در این محل از اواخر قرن پنجم پیش از میلاد مستقر بودند اما به نظر میرسد ماهیت مسکونی این مکان در اواخر قرن سوم پیش از میلاد به کاربری تولید مجسمهسازی تغییر یافته است.
باستانشناسان تندیسهای مرمر ناتمام زیادی را که عمدتاً به شکل آفرودیت و همچنین سرهای سفالی از پیکرههای زنانه و دیگر قالبها و مُهرها ساخته شده بودند، پیدا کردند. لایهای ضخیم از خردهمرمرها و گرد و غبار نیز وجود داشت که نشاندهنده پسماندهای تراشکاری است.
این یافتهها نشان میدهد که پاروس فقط تأمینکننده مواد خام برای هنر یونان باستان نبود بلکه خود جزیره در شکلدهی به زیباییشناسی که تمدن یونان برای هزاران سال با آن شناخته میشود، نقش ایفا میکرد.
در تازهترین مرحله حفاری، اتاقی با کفپوش سنگریزهای و یک نقاشی دیواری نیز کشف شد.
انتهای پیام
نظرات