• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404030603759
  • خبرنگار : 71498

تعامل دولت و مجلس، کلید رفع ناترازی انرژی

تعامل دولت و مجلس، کلید رفع ناترازی انرژی

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی با تأکید بر تعامل دولت و مجلس برای تحقق اهداف راهبردی برنامه هفتم توسعه در رفع ناترازی انرژی کشور گفت: اگر روند ناترازی انرژی ادامه پیدا کند نه تنها بر توسعه و پیشرفت کشور تأثیر می‌گذارد بلکه سامانه‌های انرژی، اقتصادی و امنیتی کشور را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، محمدصادق جوکار امروز در نشست تخصصی «چالش‌های تدوین و نظارت بر مقررات اصلاح الگوی مصرف و اثر آن بر ناترازی گاز طبیعی» با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه بر عدم تکرار تجربه‌های ناموفق گذشته تأکید شده است، اظهار کرد: به همین منظور ارائه چارچوبی برای آسیب‌شناسی چالش‌های پیش‌رو ضرورت می‌یابد.

وی با تأکید بر تعامل دولت و مجلس برای تحقق اهداف راهبردی برنامه هفتم توسعه در رفع ناترازی انرژی کشور، گفت: یک بحث عملیاتی و کارکردی برای آسیب‌شناسی گذشته وجود دارد که اقدام‌های گذشته به نتیجه نرسیده است و یک بحث آینده‌پژوهی است که الزامی ایجاد می‌کند که اگر این روند ناترازی ادامه پیدا کند نه تنها بر توسعه و پیشرفت کشور تأثیر می‌گذارد بلکه سامانه‌های انرژی، اقتصادی و امنیتی کشور را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی با اشاره به چالش‌های تدوین و نظارت بر مقررات اصلاح الگوی مصرف، اظهار کرد: یکی از بحث‌های جدی، تورم قوانین و مقررات است به همین منظور اهتمامی از طرف مجموعه وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران وجود دارد که به دنبال همدلی و همکاری با مجلس و دیگر نهادهاست تا چالش‌ها را شناسایی و اولویت‌بندی کند و سازوکارهایی عملیاتی در نظر گرفته شود که در مرحله اول از تعمیق بحران در حوزه ناترازی گاز جلوگیری شود و دوم به سمت حل و مدیریت بحران برود.

جوکار با تأکید بر رویکرد جدید و استفاده از توان نخبگی و عملیاتی در درون مجموعه‌های وزارت نفت و ارگان‌های دیگر برای حل بحران ناترازی گاز، اظهار کرد: در این زمینه تلاش شده است که هم‌اندیشی در تعامل با بخش خصوصی و اندیشکده‌ها در موضوع چالش‌های گاز انجام شود.

وی یکی از گام‌های اولیه برای حل بحران را تعامل‌های هم‌اندیشانه علمی و به اشتراک گذاشتن تجربه‌های عملیاتی دانست و گفت: مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی تصمیم دارد سلسله نشست‌های تخصصی با همراهی مجلس و کمیسیون انرژی مجلس و صاحبنظران برای تحقق برنامه هفتم توسعه برگزار کند تا با هم‌افزایی تجربیات از تکرار برنامه‌های ناموفق گذشته جلوگیری شود و بتواند موضوع امنیت انرژی کشور را از این وضعیت نجات دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha