• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۶:۰۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1404030603786
  • خبرنگار : 71667

پروژه فیبر نوری روی ریل سرعت

پروژه فیبر نوری روی ریل سرعت

سال گذشته صندوق توسعه شبکه فیبرنوری در جلسه شورای نگهبان بررسی و اساسنامه آن تأیید شد و به تازگی از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده است که حساب این صندوق در خزانه کل کشور افتتاح شد که به واسطه آن توسعه اجرای پروژه فیبر نوری از سوی اپراتورهای دارای تعهد پوشش تسریع می‌یابد.

به گزارش ایسنا، پاییز سال ۱۴۰۲ بود که مجلس شورای اسلامی تأسیس صندوق توسعه شبکه فیبر نوری را تصویب کرد. در آن زمان گفته شد که به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت‌های زیرساختی کاربران مخابراتی و توسعه شبکه دسترسی نهایی اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری صندوقی تحت عنوان صندوق توسعه‌ی شبکه فیبر نوری تاسیس می‌شود.  

اما از آنجایی که پروژه فیبرنوری از مهم ترین پروژه‌های ارتباطی کشور محسوب می‌شود مقرر شد در دولت چهاردهم همانند گذشته با بازنگری و نگاهی مبتنی بر اتصال ادامه پیدا می کند بر این اساس سال گذشته اساسنامه صندوق توسعه شبکه فیبرنوری تأیید شد.

سخنگوی شورای نگهبان با اعلام این خبر توضیح داد که اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری» در جلسه شورای نگهبان بررسی شد و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.  

در نهایت اخیرا عضو موظف هیات مدیره صندوق توسعه شبکه فیبر نوری از گشایش حساب این صندوق در خزانه‌داری کل کشور خبر داد. گشایش حساب صندوق، توسعه اجرای پروژه فیبر نوری را از سوی اپراتورهای دارای تعهد پوشش تسریع می کند، اعطای مشوق در زمینه توسعه پوشش شبکه شامل ایجاد، توسعه، بهره برداری و اتصال، جلب، جذب و هدایت منابع مالی و وجوه ریالی و ارزی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی و همچنین حمایت و تشویق صنایع و شرکتهای دانش بنیان تولیدکننده تجهیزات و محصولات بومی مورد نیاز توسعه شبکه از وظایف اصلی صندوق توسعه شبکه فیبر نوری اعلام شده است.  

به گفته این مقام مسئول بر اساس قانون برنامه هفتم، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید با استفاده از منابع این صندوق و سرمایه‌گذاری کاروران مخابراتی سالانه، حداقل پنج میلیون امکان برقراری اشتراک اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری در کشور ایجاد کند.   

چند خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته‌اند؟

به دلیل اینکه در سال‌های گذشته با توجه به قابل‌ رقابت و قابل‌ مقایسه بودن کیفیت، سرعت و قیمت ارتباطات سیار نسبت به ارتباطات ثابت که در طول چندین سال هم توسعه پیدا نکرده بود، کاربران انتخاب کردند که در بسیاری از بهره‌برداری‌های خود از شبکه اینترنت، ارتباطات سیار را بر ارتباطات ثابت ترجیح دهند.

با نگاهی بر سایت IRANFTTX می‌توان دریافت تاکنون هشت میلیون و ۲۲۷ هزار و ۹۲۰ نفر تحت پوشش این فناوری قرار گرفته‌اند که بیانگر پیشرفت ۴۱ درصدی این کلان پروژه است.    

گفتنی است با اجرای پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها به برقراری توازن بار ترافیکی بین  شبکه ثابت و سیار کشور کمک می‌کند.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۳:۳۰

من درخواست دادم ولی گفتن باید ده نفر جمع کنی توی کوچتون تا براتون بکشیم

avatar
دیروز ۱۶:۰۰

آمار اتصال رو هم اعلام کنید. حداقل 6 میلیون تومان هزینه اتصال دارد

avatar
امروز ۰۸:۲۱

هر هفته اخبار پیشرفت شبکه فیبر نوری پخش میشه، ولی ما توی مشهد(منطقه شهری نه حاشیه یا روستا) با فاصله ۴۰۰ متری از مرکز مخابرات درخواست فیبر نوری دادیم ولی میگن زیرساخت نداریم و تجهیزات راه اندازی هم موجود نیست!