• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404031810972
  • خبرنگار : 50534

مدیرکل صمت استان زنجان:

بازدیدهای دوره‌ای و مستمر از واحدهای نانوایی انجام می‌شود

بازدیدهای دوره‌ای و مستمر از واحدهای نانوایی انجام می‌شود

ایسنا/زنجان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر نظارت دقیق در حوزه نان، گفت: بازدیدهای دوره‌ای و مستمر از واحدهای نانوایی انجام می‌شود و در برخی موارد، برخوردهای قانونی انجام شده است.

امیرعلی مسیبی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش نظارت‌ها در حوزه آرد و نان، اظهار کرد: موضوع کیفیت نان، وزن چانه، نوع پخت و نحوه برخورد متصدیان واحدهای نانوایی از جمله مهم‌ترین گلایه‌های مردمی است و این مسائل به طور جدی در دستور کار بازرسی‌ها قرار دارد.

وی با بیان اینکه تفاوت کیفیت خمیرمایه‌ها یکی از عوامل مؤثر در کیفیت نان است، افزود: استفاده از خمیرمایه نامرغوب یا شرایط نگهداری نادرست آن، تأثیر مستقیمی در افت کیفیت نان دارد. همچنین عواملی چون حرارت، زمان پخت و مهارت نانوا نیز بر کیفیت نهایی محصول مؤثر است.البته این حوزه های تخصصی است و بعضی از طریق موارد به بهداشت و همکاران جهاد کشاورزی قابل پیگیری است‌.

او با تأکید بر اینکه وزن چانه یکی از موضوعات پرتکرار در شکایات مردمی است، بیان کرد: دستگاه‌های نظارتی با استفاده از ترازو و ابزار دقیق، وزن نان را بررسی کرده و در صورت مشاهده تخلف، با متصدیان برخورد قانونی می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان زنجان با اشاره به برخی تخلفات درباره قیمت‌گذاری، بیان کرد: تغییرات غیرشفاف و نامحسوس قیمت نان به بهانه‌هایی نظیر افزودن کنجد، یکی از شیوه‌های رایج برخی واحدهای نانوایی برای افزایش قیمت است که رصد و برخورد با این موارد در حال انجام است.

مسیبی ابراز کرد: با توجه به سهمیه ثابت آرد در سطح استان و افزایش هزینه‌های جانبی طی سال‌های اخیر، برخی نانوایی‌ها مدعی هستند قیمت نان پاسخگوی هزینه‌ها نیست، اما طبق مصوبات کارگروه آرد و نان، هرگونه افزایش قیمت بدون مجوز، تخلف محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه سهمیه آرد براساس تعداد واحدهای فعال و نیاز هر محله توزیع می‌شود، اذعان کرد: راهکار نهایی برای ساماندهی وضعیت موجود، همکاری مشترک رسانه‌ها، مردم، دستگاه‌های اجرایی و اتاق اصناف است تا ضمن رعایت حقوق مصرف‌کننده، تولیدکنندگان نیز متضرر نشوند.

مسیبی خاطرنشان کرد: تقویت نظارت، ساماندهی مجوزهای صنفی و اجرای دقیق مصوبات کارگروه آرد و نان از مهم‌ترین برنامه‌های این اداره کل در حوزه آرد و نان است و تلاش می‌کنیم با ایجاد توازن، رضایت عمومی حاصل شود. 

به گزارش ایسنا، موضوعات مرتبط با زنجیره گندم، آرد و نان در سطح استان، ذیل کارگروه «گندم، آرد و نان» مدیریت و پیگیری می‌شود. این کارگروه ساختاری هم‌راستا با کارگروه ملی دارد و در استان به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و با دبیری سازمان جهاد کشاورزی تشکیل جلسه می‌دهد.

دبیرخانه این کارگروه که در سازمان جهاد کشاورزی مستقر است، مسئولیت‌هایی از جمله تنظیم جلسات، نگارش صورت‌جلسه‌ها، پیگیری مصوبات و هماهنگی‌های بین‌بخشی را برعهده دارد. همچنین بخش تأمین گندم – از مراحل کاشت و داشت تا برداشت – به صورت کامل بر عهده جهاد کشاورزی است. بخشی از فرآیند خرید نیز با هماهنگی این سازمان صورت می‌گیرد.

در سال‌های اخیر، به دنبال تغییرات متعدد در ساختارهای متولی آرد و نان از جمله واگذاری‌ها بین وزارت بازرگانی، شرکت‌های زیرمجموعه، و جهاد کشاورزی، سردرگمی‌هایی در حوزه مسئولیت‌ها به وجود آمده بود. با این حال، برگزاری مستمر جلسات کارگروه در مرکز استان و شهرستان‌ها موجب هم‌افزایی بیشتر دستگاه‌ها در حوزه‌های تأمین، توزیع، نظارت، قیمت‌گذاری، صدور پروانه‌های کسب و ساماندهی نانوایی‌ها شده است.

در شهرستان‌ها نیز جلسات به ریاست فرمانداران برگزار می‌شود و مسائل روز، از جمله جابه‌جایی واحدهای صنفی، بررسی درخواست مجوزهای جدید، ساماندهی وضعیت قیمت یا کمیت نان، در این جلسات مطرح و بررسی می‌شوند.

بخش عمده‌ای از نظارت‌ها توسط کارشناسان جهاد کشاورزی و اداره‌کل بازرسی و نظارت انجام می‌گیرد و هماهنگی میان اعضای کمیته‌های کارشناسی در راستای اجرای دقیق مصوبات کارگروه‌ها نقش کلیدی ایفا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha