اکبر سلیمانی امروز ۲۰ خرداد در نشست خبری ترجمان و تبادل دانش با بیان اینکه کمردرد یکی از معضلات جامعه به شمار میرود، اظهار کرد: این مساله در میان قشر فعال، موثر و مولد جامعه مشاهده میشود.
وی افزود: باید به سمت تحقیقات و پژوهشهایی پیش رویم که منجر به یک رویداد اثرگذار شود و مشکلی را برطرف کند تا در سالهای آتی میزان شیوع و بروز کمر درد کاهش یابد، از طرفی امید است تصمیمات در سیستم بهداشت و درمان براساس یک پایه تحقیقاتی باشد تا مشکل جدی که در سلامت مردم وجود دارد برطرف شود.
علی احمدی، مجری طرح تحقیقاتی «گایدلاین کشوری و بسته خدمات مراقبتی کمر درد و ادغام در نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران» پیرامون مطالعات پایلوت تحقیق در نظام سلامت اظهار کرد: کمردرد بعد از سرماخوردگی بیشترین دلیل مراجعه افراد به پزشک است و بعد از سردرد دومین بیماری دردناک به شمار میرود.
این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: وزارت بهداشت و درمان این ماموریت را به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد داد تا این طرح تحقیقاتی تدوین شود، لذا باتوجه به بررسیهای صورت گرفته ۲۸ گایدلاین در دنیا و کشورهای پیشرفته برای کمردرد وجود داشت که اینها بومیسازی و کارگروهی در این راستا با حضور ذینفعان تشکیل شد.
احمدی تاکید کرد: فرایندی طراحی شد که بهورز، مراقب سلامت و پزشک خانواده بتواند کار خود را برای مراقبت از کمردرد انجام دهد که از جمعیت حدود ۱۴۰ هزار نفری که در این طرح مورد بررسی قرار گرفتند، ۷۸ درصد مشکل کمردرد نداشتند، حدود ۱۹ درصد خطر کم، حدود سه درصد خطر متوسط و کمتر از یک درصد خطر بالای کمر درد داشتند.
وی در پایان با اشاره به یافتههای تحقیقاتی، تاکید کرد: لازم است سبک زندگی و سواد سلامت مردم افزایش یابد تا از عوامل خطر کمردرد دوری شود، در حقیقت اولین سند مکتوب برای پیشگیری از کمردرد در سطوح مختلف کشور فراهم و تبدیل به یک مقاله شده و در حال انتشار است که در اختیار وزارت بهداشت و درمان قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات