• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۰۳:۰۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404041508891
  • خبرنگار : 50072

قبرس؛ حیات خلوت رژیم صهیونیستی

قبرس؛ حیات خلوت رژیم صهیونیستی

افزایش خرید املاک قبرس توسط سرمایه‌گذاران اسرائیلی، نگرانی هایی را نسبت به هجوم مهاجران از سرزمین های اشغالی فلسطین به این کشور و به خطر افتادن حاکمیت ملی، برانگیخته است.

به گزارش ایسنا،  استفانوس استفانو، سخنگوی حزب مترقی کارگران قبرس (AKEL)، در ماه ژوئن گفت: اسرائیلی‌ها قطعات زمین قابل توجه و دارایی‌های اقتصادی استراتژیک را خریداری می‌کنند و در حال ساخت مدارس صهیونیستی، کنیسه‌ها و مناطق محصور با ورودی هستند

وی تاکید کرد که «اسرائیل» در حال آماده‌سازی حیاط خلوت خود در قبرس است و این، زنگ خطری برای ما محسوب می‌شود.

سخنگوی حزب مترقی کارگران قبرس (AKEL) اظهار کرد: روزنامه‌های اسرائیلی از سیاست هدفمند گسترش «اسرائیل» در قبرس صحبت می‌کنند و ما این سخن را از روی بیگانه‌هراسی یا یهودستیزی نمی‌گوییم، بلکه می‌گوییم که «اسرائیل»، سرزمین ما را اشغال می‌کند.

استفانو خاطرنشان کرد که «اسرائیل»، قطعات زیادی زمین خریداری کرده و در حال ایجاد شهرک‌های محصور، عمدتا در «لارناکا» و «لیماسول» است که خانه‌های تفریحی نیستند، بلکه شهرک هستند و مناطق خاصی به صورت انبوه خریداری می‌شوند و این روش خرید، مناطق بسته‌ای ایجاد کرده است که تقریبا برای هیچ‌کس غیر از شهروندان اسرائیلی، قابل دسترسی نیست.

سخنگوی حزب مترقی کارگران هشدار داد: در مقطعی، متوجه خواهیم شد که زمین خودمان متعلق به خودمان نیست و قبرس در حال تبدیل شدن به «منطقه‌ای محصور» برای «اسرائیل» است.

خرید زمین‌ها از طریق ویژگی انجام می‌شود که به عنوان «ویزای طلایی» شناخته می‌شود؛ طرحی برای اقامت از طریق سرمایه‌گذاری که به اتباع غیر اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد با سرمایه‌گذاری در ملک، اقامت قبرس را دریافت کنند. قبرس هزاران مورد از این ویزاها را با نظارت اندک صادر کرده است، اما سایر کشورهای اتحادیه اروپا، از جمله اسپانیا، فروش زمین به اتباع غیر اتحادیه اروپا را محدود کرده‌اند.

رسانه‌های قبرس، از جمله «پولیتیس» و «سایپروس میل»، گزارش‌های تحقیقی جدیدی در مورد این شهرک‌های محصور و فشارهای سیاسی برای مقابله با سوءاستفاده از «ویزای طلایی»، به ویژه گزارش‌هایی از حزب مترقی کارگران منتشر کرده‌اند.

اسرائیلی‌ها بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، بیش از ۱۴۰۰ ملک در «لارناکا»، بیش از ۱۱۰۰ ملک در «لیماسول» و بیش از ۱۲۰۰ ملک در «پافوس» خریداری کرده‌اند که اغلب در نزدیکی بنادر، استراحتگاه‌ها و مکان‌های استراتژیک مانند پایگاه‌های ارتش واقع شده‌اند. در مجموع، از سال ۲۰۲۱ تاکنون، تقریبا ۴۰۰۰ ملک مرتبط با اسرائیل در سراسر جنوب قبرس خریداری شده است.

لوئیزوس لوئیزو، مشاور املاک قبرس به «سایپروس میل» گفت: اسرائیلی‌ها تمایل دارند قطعات زمین بزرگ، شامل اسپاها و استراحتگاه‌ها، به اصطلاح، «جوامع محصور» را خریداری کنند و روستای «پیلا» به مرکز غیررسمی آنها تبدیل شده است. بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۵، تعداد اسرائیلی‌های ساکن قبرس، از ۶۵۰۰ نفر، به حدود ۱۵ هزار نفر افزایش یافته است.  

روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» به تازگی گزارش کرد که سازمان اطلاعات موساد «اسرائیل» در قبرس فعال است و از این کشور برای «عملیات‌های مخفی» استفاده می‌کند. رسانه‌های عبری روند رو به رشد خرید زمین توسط «اسرائیل» در قبرس را در چند سال گذشته رصد کرده‌اند و «هاآرتص» در آگوست ۲۰۲۳ گزارش کرد که اسرائیلی‌ها در این جزیره هر چیزی که در معرض دید باشد را خریداری می‌کنند و آنجا را «اسرائیل دوم» می‌نامند.

در طول تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، ده‌ها اسرائیلی برای فرار از حملات موشک‌های بالستیک، با قایق به قبرس رفتند.

اورن آنولیک، سفیر رژیم صهیونیستی در قبرس و سیاستمداران برخی از احزاب میانه‌رو قبرس، اظهارات استفانو را محکوم کردند، اما دولت این کشور هنوز اظهار نظر رسمی در این مورد ارائه نکرده است. با این حال، یک مقام وزارت امور خارجه قبرس به روزنامه «سایپرا میل» گفت که «نیکوزیا» این موارد را زیر نظر دارد و در حال بررسی بحث پارلمانی در مورد نفرت‌پراکنی قبل از تعطیلات ماه آگوست است.

حزب مترقی کارگران اتهام یهودستیزی را نپذیرفت و گفت که با همه اشکال انسان‌ستیزی مخالف است و انتقادش سیاست‌های دولت و نه هویت یهودی را هدف قرار می‌دهد. استفانو، سفیر «اسرائیل» را به «تلاش برای جلوگیری از بحث‌های مشروع» متهم کرد.

سایت کریدل گزارش کرد، قبرس میزبان پایگاه «آکروتیری»، مرکز بزرگ تجهیزات ارتش بریتانیا است که توسط «اسرائیل» برای ماموریت‌های شناسایی بر فراز غزه استفاده شده است. رژیم صهیونیستی و قبرس در سال‌های اخیر، به عنوان بخشی از بیانیه مشترک که در سال ۲۰۱۷ امضا شد، همکاری‌های نظامی خود را تشدید کرده‌اند. آنها همچنین چندین رزمایش مشترک نظامی و دریایی انجام داده‌اند. قبرس همچنین روابط دفاعی نزدیکی با آمریکا دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha