دکتر احمد نجاتیان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه کشور طی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، شرایط خاصی را تجربه کرد، گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، شرایطی خاص برای کشور بود و در این میان کادر درمان و پرستاران نیز پای کار آمدند و در کنار مدافعان کشور که در خط مقدم حضور دارند، قرار گرفتند تا این افراد با خیال راحت از کشور دفاع کنند و خیال مردم نیز از ارائه خدمات درمانی راحت باشد.
وی با بیان اینکه بررسی حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و آمبولانسها یک عدد بزرگ را نشان میدهد، افزود: جامعه پرستاری کشور، ۳ شهید به کشور تقدیم کرد که برخی از این افراد در محل خدمت حضور نداشتند و در کنار خانوادههای خود بودند که به فیض شهادت نائل آمدند. پرستارانی که در بیمارستانها و آمبولانسهای مورد اصابت قرار گرفته خدمترسانی میکردند، آسیب دیدند. تهاجم به بیمارستانها و آمبولانسها سبب شد که بار روانی به کادر درمانی و بیماران وارد شود. برخی بیمارستانها در شهرهایی خدمترسانی میکنند که مورد تهاجم قرار میگرفت و این موضوع سبب آسیب به کادر درمان، خانوادههای کادر درمان و بیماران میشد.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری درباره ضرورت افزایش تابآوری کادر درمان گفت: با توجه به شرایط جنگ ۱۲ روزه و آسیبهای روانی که کادر درمان تجربه کردند، میبایست اقداماتی انجام دهیم که تابآوری در میان پرسنل نظام سلامت افزایش یابد. افزایش تابآوری سبب میشود نیروی کافی برای بیمارستانها در شرایط بحرانی تامین کنیم، تا علاوه بر خدمترسانی در کنار خانوادههای خود حضور داشته باشند. تابآوری در نظام سلامت به ویژه برای گروههای پرستاری مهم است. معاونت پرستاری وزارت بهداشت، اقداماتی در زمینه افزایش تابآوری گروههای پرستاری است.
وی با بیان اینکه میبایست به فکر تامین نیروی انسانی باشیم، گفت: پاندمی کرونا، یک شرایط بحرانی برای تمام کشور بود. به دلیل اینکه تعداد بیماران مبتلا به کرونا بسیار زیاد بود، از پرستاران طرحی و همچنین پرستارانی که چندان تمایلی برای حضور در عرصه خدمت نداشتند، استفاده کردیم. متاسفانه، اگرچه از ظرفیت این افراد استفاده کردیم اما آنها را پس از اتمام روزهای کرونایی به دست فراموشی سپردیم. اگرچه فراموش کردن افراد ممکن است منجر به از بینرفتن حضور داوطلبانه افراد در شرایط بحرانی شود اما شاهد تقاضای داوطلبانه پرستاران برای حضور در عرصه خدمت طی جنگ ۱۲ روزه بودیم.
انتهای پیام
نظرات