رضا جمشیدی در جلسه کمیته پیگیری و پیادهسازی تولید نان کامل در استان، اظهار کرد: در اجرای طرح تولید نان کامل نباید با ابهام صحبت کرد؛ باید مشخص شود که این نان نسبت به آرد سفید برتری دارد یا خیر و اگر مشکلی وجود دارد، باید دقیقاً تبیین شود که مشکل در کجاست و اگر اشکالی در روند اجرای طرح است باید بررسی و برطرف شود.
وی افزود: از شرکت غله تقاضا میشود که برای تأمین آرد نان کامل، بهترین گندمهای موجود در استان را تخصیص دهد. با تغییر قیمت در کارگروه آرد و نان و افزایش قیمت نان، امیدواریم نانوایان به سمت پخت نان کامل حرکت کنند. اگر در این زمینه مصوبهای وجود داشته باشد، دیگر نباید دلیلی برای عدم اجرای آن مطرح شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در مورد قیمت آرد، پس از ۲۰ درصد افزایش قیمت انجام شده، مقرر است تا در دفتر اقتصادی استانداری افزایش بیشتر آن مورد بررسی قرار گیرد. آرد مورد استفاده در این طرح باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد تا کیفیت نهایی نان کامل تضمین شود.
جمشیدی ادامه داد: از قیمت نان نیز محدودیت افزایش ۲۰ درصدی برداشته شده و این موضوع باید با محوریت دفتر اقتصادی و با مشارکت اتحادیه نانوایان، اتاق اصناف و سایر نهادهای ذیربط بررسی شده و قیمت نان کامل بهطور منطقی افزایش پیدا کند. موضوع آموزش نیز در این زمینه مدنظر قرار گرفته و قرار است از ظرفیت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جهاد کشاورزی برای آموزشهای لازم استفاده شود.
وی تاکید کرد: نظارت بر اجرای این طرح باید جدی گرفته شود. نظارت ملی برای این موضوع پیشبینی شده است و در صورت وجود منابع، لازم است سهمیهای از این منابع به استان تخصیص یابد تا فرآیند نظارتی با دقت بیشتر دنبال شود. تامین گندم امروز انجام شده و ظرف مدت یک هفته نیز این نرخگذاری نهایی و اعلام خواهد شد.
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به حمایت نهادهای ملی از طرح نان کامل، اظهار کرد: وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد کلیت موضوع نان کامل را تأیید کرده و کارهای علمی و موضوعات مربوط به آن در تهران انجام شده است.
وی با بیان اینکه اکنون در یک دوران گذار قرار داریم، تأکید کرد: باید موضوع آموزش و نظارتها جدی گرفته شود؛ چراکه پایلوت این موضوع، خراسان رضوی است و لازم است این روند با دقت و بهطور تخصصی پیش برود تا امکان تعمیم آن به سایر استانها فراهم شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، وی با اشاره به نقش محوری آموزش در تحقق این طرح، گفت: تمام نانواییها و متقاضیان باید آموزش لازم را دریافت کنند تا بتوانند با کیفیت مطلوبی نان کامل را تولید کنند. با حل موضوع قیمت، انگیزه نانوایان نیز برای پخت نان کامل بیشتر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات