• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041609639
  • خبرنگار : 50619

استاندار خراسان رضوی:

نیشابور مرکز تجلی ایمان، اندیشه و هویت تاریخی است

نیشابور مرکز تجلی ایمان، اندیشه و هویت تاریخی است

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت تمدنی منطقه نیشابور بزرگ گفت: این خاک فقط میزبان یک رویداد مذهبی نبوده؛ بلکه مرکز تجلی ایمان، اندیشه و هویت تاریخی ما است.

غلامحسین مظفری در مراسم برگزاری آیین‌های فرهنگی و مذهبی که در محل رویداد حدیث سلسله‌الذهب و همزمان با برگزاری یادواره‌ شهید امنیت سرهنگ هادی میرآبادی در نیشابور برگزار شد، افزود: امروز مفتخریم که فرزندان همان نیاکانی هستیم که حدیث ولایت را از زبان امام خود شنیدند، ثبت کردند و به میراث بشری سپردند.

وی با اشاره به وجود ۵۵۰۰ هکتار محدوده میراثی در نیشابور و شناسایی سه لایه تمدنی در این منطقه افزود: نیشابور در آستانه یک دوره نوین فرهنگی و تمدنی قرار دارد؛ این شهر تنها یک جغرافیای شهری نیست بلکه یک سرمایه ملی ـ اسلامی است که قابلیت تبدیل‌شدن به یک الگوی فرهنگی و بین‌المللی را دارد.

مظفری با توصیف رویداد «سلسله نور در دل حزن» به عنوان گامی مؤثر و در خور شأن نیشابور، بیان کرد: کاری شایسته آغاز شده اما این تازه آغاز راه است؛ قرار نیست بنایی در این مکان ساخته شود بلکه باید فضایی فرهنگی طراحی کنیم که روایت‌گر هویت، ایمان و شکوه تاریخی این شهر باشد.

وی با گرامیداشت یاد زنده‌یاد مهندس کمیلی‌پور، عضو فقید شورای اسلامی شهر نیشابور، خواستار تسریع در اجرای طرح‌های فرهنگی در این محدوده تاریخی شد.

وی با بیان اینکه این مسیر باید مستمر، منسجم و اثرگذار ادامه یابد تا نیشابور بار دیگر شکوه دیرین خود را بازیابد، گفت: این نخستین بار پس از ۱۲۴۶ سال است که محل تاریخی روایت حدیث سلسله‌الذهب که روزی با صدای ملکوتی امام رضا مزین شد، بار دیگر به کانون انس با ولایت و احیای نور رضوی تبدیل شده است و بی‌تردید، برگزارکننده حقیقی این محفل، خود امام رضاست.

 نیشابور، دروازه معرفت رضوی برای شیعیان جهان

شهردار نیشابور، در حاشیه این رویداد معنوی گفت: بر اساس تصمیم شهرداری و شورای اسلامی دوره ششم، برای حدیث شریف سلسله‌الذهب کاری ماندگار در این شهر انجام می‌شود و نیشابور را از وضعیت بن‌بستی که سال‌ها با آن مواجه بوده، خارج می‌کند.

سیدحسن میرفانی با اشاره به رویکرد علمی و فرهنگی این طرح افزود: در همین راستا قراردادی با دانشگاه شهید بهشتی منعقد شد؛ مطالعات آن بیش از دو سال به طول انجامید و شرق‌شناس و نیشابور شناس برجسته‌ای چون «ریچارد بولیت» نیز بر آن صحه گذاشت.

شهردار نیشابور با تأکید بر اهمیت احیای این مکان تاریخی بیان کرد: امام رضا (ع) ۱۲۴۶ سال پیش در این مکان مقدس قدم گذاشتند؛ ما امروز وظیفه داریم این مسیر را ادامه دهیم.

وی ادامه داد: هزاران متر زمین در این محدوده خریداری و تملک شد و در نخستین گام، ۶ شب متوالی، مراسم باشکوه «سلسله نور در دل حزن» برگزار شد تا به همشهریان گرامی اعلام کنیم که این مکان مقدس، پس از قرن‌ها فراموشی، دوباره به حیات برگشته است.

میرفانی در ادامه به افق بلند این پروژه اشاره و اظهار کرد: هدف ما تحقق یک مرکز بزرگ فرهنگی و بین‌المللی است؛ جایی که شیعیان از سراسر جهان پیش از تشرف به حرم مطهر امام رضا (ع)، در نیشابور حاضر شوند و واحدی از امام‌شناسی را در این مکان بگذرانند؛ اینجا باید به دروازه شناخت، ایمان و وحدت شیعیان جهان تبدیل شود.

به گزارش ایسنا به نقل از شهرداری نیشابور مکانِ رویداد بیان حدیث سلسله‌الذهب توسط امام رضا(ع)، مدتی است که با همت شهرداری نیشابور و همکاری علمی و پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی تهران شناسایی شده و امسال همزمان با آغاز ماه محرم در این مکان، شهرداری نیشابور به برگزاری مراسم‌ مذهبی همچون آیین شبیه‌خوانی پرداخته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha