• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۰۰:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041709820
  • خبرنگار : 50072

کدام عادات بانکی نشانه اولیه ابتلا به آلزایمر است؟

کدام عادات بانکی نشانه اولیه ابتلا به آلزایمر است؟

ایسنا/خراسان رضوی نتایج پژوهش کنونی نشان داد، رفتارهای بانکی روزمره افراد مسن می‌تواند سال‌ها قبل از تشخیص بیماری به شناسایی علائم اولیه زوال شناختی کمک کند.

پژوهشگران دانشگاه «ناتینگهام»(Nottingham) و گروه بانکداری «لویدز»(Lloyds)، داده‌های مالی بیش از ۶۶ هزار نفر در بریتانیا را تجزیه‌وتحلیل کردند تا دریابند چگونه عادات بانکی افراد ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را فاش می‌کند.

در این پژوهش، دو گروه با هم مقایسه شدند که ۱۶ هزار و ۷۴۲ نفر به دلیل از دست دادن توانایی مالی برای وکالتنامه ثبت‌نام کرده بودند و گروه کنترل متشکل از ۵۰ هزار و ۲۲۶ نفر با سن و پیشینه مشابه که چنین موردی را ثبت نکرده بودند.

نتایج این پژوهش قابل توجه بود؛ تغییرات ظریف در فعالیت مالی از ۵ تا ۱۰ سال قبل از اینکه افراد به‌عنوان ناتوان در مدیریت امور مالی خود شناخته شوند، نمایان شدند، این علائم اولیه شامل هزینه‌های کمتر برای سفر و سرگرمی، ورود کمتر به بانکداری آنلاین و اشتباهات مکرر مانند گم کردن کارت یا درخواست تنظیم مجدد رمز کارت بانکی بود.

افراد گروه درخواست کننده وکالتنامه موارد زیر را ثبت کردند:

• تقریبا ۱۰ درصد کمتر احتمال داشت که پنج سال قبل از ثبت وکالتنامه خود، برای سفر هزینه کنند.

• تقریبا ۸ درصد کمتر احتمال داشت که برای سرگرمی‌هایی مانند باغبانی هزینه کنند.

• به‌طور متوسط، یک بار کمتر در ماه وارد بانکداری آنلاین می‌شدند. 

• بیشتر احتمال داشت که کلاهبرداری را گزارش کنند یا برای تنظیم مجدد اعتبارنامه بانکی به کمک نیاز داشته باشند.

به گفته پژوهشگران، این تغییرات ممکن است منعکس‌کننده تاثیر اولیه بیماری آلزایمر یا زوال عقل باشد. به‌طور خاص، افراد مبتلا به زوال شناختی ممکن است به تدریج مشارکت در مراقبت از خود یا فعالیت‌های خارج از منزل را متوقف کنند و در عوض زمان بیشتری را در خانه بگذرانند. در کنار این تغییرات، آنان ممکن است اشتباهات مالی بیشتری را تجربه کنند یا در برابر کلاهبرداری‌ها آسیب‌پذیرتر شوند.

جان گادرگود، پژوهشگر ارشد این پژوهش از دانشکده اقتصاد دانشگاه «ناتینگهام»، این یافته‌ها را پیشرفتی برای درک چگونگی عملکرد رفتارهای مالی روزمره به‌عنوان علائم هشدار دهنده خواند و بیان کرد: این اولین شواهد در مقیاس بزرگ است که نشان می‌دهد، داده‌های بانکی می‌توانند علائم اولیه زوال شناختی را آشکار کنند. اگر این نوع داده‌ها با مسولیت‌پذیری استفاده شوند، می‌توانند به محافظت از افراد آسیب‌پذیر کمک کنند.

اگرچه این پژوهش پیشنهاد نمی‌کند که بانک‌ها باید به‌عنوان مراجع پزشکی عمل کنند، اما دریچه‌ای به سوی سیستم‌های مالی امن‌تر و حمایتی‌تر می‌گشاید.

با وجود محافظت‌های مناسب از حریم خصوصی، الگوهای فعالیت مالی می‌تواند روزی به ایجاد هشدارهای اولیه نه فقط برای بانک‌ها، بلکه برای اعضای خانواده و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی کمک کنند و قبل از وقوع آسیب مالی وارد عمل شوند.

یکی دیگر از نکات مهم این پژوهش، آگاهی عمومی پایین در مورد ثبت‌ وکالتنامه است. بسیاری از افراد قبل از ایجاد حمایت‌های قانونی، منتظر می‌مانند تا زوال شناختی آشکار شود، اما نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که علائم رفتاری بسیار زودتر شروع می‌شوند. این امر نیاز به آموزش بهتر در مورد مزایای برنامه‌ریزی اولیه وکالتنامه را برجسته می‌کند، به خصوص با توجه به اینکه میزان زوال عقل همچنان رو به افزایش است.

پژوهشگران ارشد، تحقیقات بیشتری را در مورد چگونگی همکاری موسسات مالی، سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی و ارائه‌دهندگان مراقبت‌های اجتماعی برای نظارت و پاسخ به این علائم هشداردهنده اولیه با رعایت دقیق اقدامات حفاظتی برای محافظت از داده‌های شخصی، توصیه می‌کنند.

سایت ساینس گزارش کرد، به‌طور خلاصه، رفتار بانکی روزمره شما، تعداد دفعات ورود به سیستم، محل خرج کردن و نحوه مدیریت حساب‌هایتان می‌تواند منعکس‌کننده تغییرات در سلامت مغز باشد. نتایج این پژوهش امید می‌دهد که در آینده، این سرنخ‌های ظریف بتواند به حمایت زودهنگام و نتایج بهتر برای افرادی منجر شود که با زوال شناختی مواجه هستند.

یافته‌های این پژوهش در JAMA Network Open منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha