به گزارش ایسنا اصغر مبارکی با اعلام این خبر گفت: در فصل تولید مثلی سال جاری تاکنون تعداد ۷۰ سر نوزاد گاندو در سه لانه مشاهده شده که تنها از یک لانه تعداد ۳۱ نوزاد تفریخ شدند که این تعداد نخستین رکورد در کشور محسوب میشود.
این کارشناس حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به حمایت و پشتیبانی سازمان حفاظت محیط زیست و موفقیت آمیز بودن پروژه تکثیر و پرورش در مزرعه در طول شش سال گذشته افزود: در این مدت تعداد این گونه را از تعداد ۲۰ سر مولد اولیه به بیش از ۲۰۰ عدد رسانده همچنین هدف اصلی حفاظت از گونه با ایجاد یک بانک جمعیت و ذخیره ژنتیکی از این گونه برای نخستسن بار در کشور محقق شده است.
وی تاکید کرد: استفاده از روشهای مختص گونه و تجربیات سایر کشورها در امر حفاظت از گونهها میتواند بسیار مفید باشد و کشورهای هند و پاکستان که در حوزه پراکنش این گونه هستند از سالهای قبل این فعالیتها را آغاز کردهاند. بدیهی است با توجه به اینکه این فعالیت در کشورمان تازه شروع به کار کرده لازم است حمایت بیش از پیش از آن انجام گیرد.
این کارشناس حیات وحش با تاکید بر اینکه تمساح پوزه کوتاه ایرانی در فهرست جهانی IUCN در شرایط آسیبپذیر و در فهرست ملی در لیست گونههای در معرض خطر انقراض قرار دارد، اضافه کرد: اگر شرایط جمعیتی و زادآوری گونه در مزرعه تکثیر و پرورش به همین شکل ادامه یابد، در سالهای آینده نگرانی از موضوع انقراض این گونه کاملاً مرتفع میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، مبارکی با اشاره به تحقق اهداف حفاظتی و پژوهشی در این مزرعه و اینکه میتوان از آن به عنوان یک الگوی موفق در کشور برای موضوع تکثیر و پرورش نام برد، گفت: لازم است برای حفاظت از گونههایی که در فهرست سرخ قرار دارند، برنامه حفاظتی مشخص با مدت زمان معین تعیین شود و از افراد متخصص در این زمینه استفاده شود تا برنامههای حفاظت به نتیجه مطلوب برسد.
انتهای پیام
نظرات