بهرام نصراللهیزاده روز سهشنبه ۲۷ تیرماه در جلسه هماندیشی اساتید دانشگاه کردستان، با اشاره به جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی با مشارکت آمریکا، و مفهوم امنیت در این رویدادها اظهار کرد: دیدگاههای سنتی در مورد امنیت ملی که صرفاً بر بعد نظامی و بقای کشور متمرکز بودند، ناکارآمد است، چرا که امنیت، یک مفهوم اجتماعی و تولید اجتماعی بوده که با رضایت و مشارکت واقعی شهروندان و نه صرفاً با شعار ایجاد میشود.
وی، با بیان اینکه برخوردهای تنگنظرانه به نفع امنیت ملی نیست، افزود: امنیت نظامی بدون امنیت اجتماعی تأمین نخواهد شد.
از گفتمانهای ناکارآمد تا شکلگیری «ایران نوین»
عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان به بررسی تحولات گفتمانی در تاریخ معاصر ایران پرداخت و به گفتمان پهلوی اول اشاره کرد که با تأکید بر ایران باستان و نفی تنوعات درونی جامعه، منجر به انقلابی شد که در واقع پاسخ به ناکارآمدی آن گفتمان بود. پس از انقلاب نیز هرچند مسئله ایران در قانون اساسی وجود داشت، اما گفتمان «امتمحور» غلبه یافت.
نصراللهیزاده با بیان اینکه تحولات اخیر نشان داد که ما هیچ دوست بیرونی استراتژیک نداریم، بیان کرد: اما در مقابل، مشارکت و همدلی مردم در این وقایع نشان داد که گفتمان جدیدی در حال شکلگیری است، یک ایرانِ اصیل و با محتوا که نشان می دهد اسلامیت با ایرانیت در تضاد نیست، بلکه در کنار هم میتواند تضمینکننده بقای کشور باشد.
او از ادغام اسلام و ایران در مراسم عزاداری محرم به عنوان نمونهای از این همگرایی یاد کرد.
لزوم بازسازی ساختارها و افزایش اعتماد عمومی
این استاد دانشگاه تأکید کرد که جنگها همواره موجب تقویت ملتها میشوند و ایران در تاریخ خود به طور متوسط هر پنج و نیم سال یک جنگ را تجربه کرده است. اما اکنون زمان بازسازی بسیاری از گفتمانها، رفتارها و ساختارها فرا رسیده است.
او با اشاره به تفاوت بار حقوقی اظهارات یک مسئول رسمی با یک فعال سیاسی، بر اهمیت حفظ اعتماد مردم به نهادها تأکید کرد.
نصراللهیزاده با تأکید بر اینکه «برنده این جنگ مردم ایران، فرهنگ و تمدن مردم ایران بود»، درخواست کرد تا دایره «خودیها» گسترش پیدا کرده و از تنگنظری پرهیز شود.
انتهای پیام
نظرات