• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۰۵:۳۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404041710459
  • خبرنگار : 71664

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

همکاری انتقال خون با سازمان انرژی اتمی/ تولید دستگاه اشعه خون با فناوری بالا

همکاری انتقال خون با سازمان انرژی اتمی/ تولید دستگاه اشعه خون با فناوری بالا
عکس آرشیوی است.

معاون فنی و فن آوری‌های نوین سازمان انتقال خون از تولید دستگاه اشعه خون با فناوری بسیار بالا با همکاری سازمان انرژی اتمی خبر داد و گفت: این دستگاه تولید داخلی است و یک اقدام ارزشمند در راستای خدمت‌رسانی به بیماران نیازمند خون است و پس از تایید نهایی، به تعداد مورد نیاز کشور ساخته می‌شود.

 دکتر عبادالله سالک مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه دستگاه اشعه خون از تجهیزات مهم در زمینه فرآورده‌های خونی است، اظهار کرد: همکاری سازمان انتقال خون با سازمان انرژی اتمی سبب تولید دستگاه اشعه خون شده که یک دستگاه با فناوری بسیار بالا است و فقط دو - سه کشور توانسته‌اند موفق به ساخت این دستگاه شوند. بازهم تاکید می‌کنم فناوری دستگاه اشعه خون بسیار بالا است و حساسیت آن به قدری زیاد است که اگر میزان تابش اشعه از یک میزان خاص افزایش یابد، فرآورده خونی از بین می‌رود و کارایی لازم را ندارد. 

وی درباره ارزیابی‌های انجام شده دستگاه اشعه خون گفت: سازمان انتقال خون نسبت به ارزیابی فنی دستگاه اشعه خون اقدام کرده و نتایج  ارزیابی‌ها بیانگر این است که این دستگاه هیچ تفاوت معناداری با نمونه خارجی ندارد. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این دستگاه در اداره کل انتقال خون استان تهران نصب می‌شود تا سازمان انتقال خون نسبت به ارزیابی نهایی آن اقدام کند و در نهایت نیز منجر به تولید تعدادی از این دستگاه‌ها برای رفع نیاز کشور شود. 

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون با بیان اینکه برخی فرآورده‌های خونی می‌بایست اشعه دریافت کنند، توضیح داد: در برخی بیماران مانند افرادی که مبتلا به بیماری‌ها مشکلات ایمنی هستند یا نوزادان نارسی که می‌بایست خون دریافت کنند، فرآورده خونی می‌بایست پیش از تزریق به بیمار، اشعه دریافت کند. اگر فرآورده خونی اشعه دریافت نکند، منجر به «بیماری پیوند علیه میزبان» "Graft-versus-host disease" می‌شود که ۱۰۰ درصد کشنده است. با توجه به این شرایط، ضرورت استفاده از دستگاه اشعه خون بسیار مهم است. 

سالک‌مقدم درباره نصب این دستگاه در اداره‌کل انتقال خون استان تهران گفت: با توجه به اینکه دستگاه اشعه خون، منبع رادیواکتیو دارد، برای نصب نیازمند مجوزها و زیرساخت‌های لازم است. سازمان انتقال خون توانسته است زیرساخت‌های لازم را فراهم کند و سازمان انرژی اتمی نیز در حال اعمال مسائل فنی است تا دستگاه قابلیت جابجایی داشته باشد. این دستگاه تولید داخلی است و یک اقدام ارزشمند است و پس از تایید نهایی، تعداد مورد نیاز کشور ساخته می‌شود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha