• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404041811217
  • منبع : سازمان حفاظت محیط زیست

بررسی زیستگاه‌های میش‌مرغ در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست

بررسی زیستگاه‌های میش‌مرغ در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: علاوه‌بر زیستگاه‌های فعلی، بررسی زیستگاه‌های تاریخی در استان‌های همدان، کردستان و زنجان نیز در دستورکار است.

به گزارش ایسنا حمید ظهرابی در دومین جلسهٔ کارگروه ملی حفاظت از میش مرغ که روز گذشته در معاونت محیط طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد با اشاره به موفقیت پروژهٔ زادآوری میش‌مرغ خارج از زیستگاه گفت: اقدامی که آغاز شده و اقداماتی که در گذشته انجام شده اقداماتی خوب اما ناکافی هستند و باید تلاشی جدی‌تر و بیشتر داشته باشیم. تشکیل کارگروه در سطح ملی و به مشارکت طلبیدن تمام ذی‌نفعان نه فقط در شهر بوکان و استان آذربایجان غربی، اقدامی برای توجه جدی‌تر به این گونهٔ ارزشمند و در معرض خطر است.

وی ادامه داد: در همین راستا سرشماری و برآورد جمعیت در زیستگاه‌ها در دو فصل بهار و پاییز انجام خواهد شد و علاوه‌بر زیستگاه‌های فعلی، بررسی زیستگاه‌های تاریخی در استان‌های همدان، کردستان و زنجان نیز در دستورکار است.

ظهرابی اضافه کرد: در حال حاضر جمعیت شناخته‌شدهٔ میش‌مرغ در زیستگاه‌هایی کوچک مشترک بین دو استان آذربایجان غربی و کردستان و با محوریت شهر بوکان زندگی می‌کند که تلاش اصلی ما ایجاد جمعیت پشتیبان و احیای زیستگاه‌های تاریخی این گونه است.

نادانسته‌های ما درباره میش مرغ زیاد است

فراهم احمدزاده - عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مجری پروژه - گفت: ما در این پروژه به نکته‌ای بسیار مهم رسیدیم و آن اینکه دانش ما دربارهٔ میش‌مرغ در ایران بسیار کم است و از طرفی نمی‌توان اطلاعات این گونه در اروپا و آسیا را به میش‌مرغ در ایران بسط داد.

وی ‌اضافه کرد: در همین پروژه که خوشبختانه تا به اینجای کار خوب پیش رفته، زادآوری خارج از فصل را مشاهده کردیم، در حالی که تمام منابع خارجی می‌گفتند که تخم‌هایی که خارج از فصل زادآوری در آشیانه‌ها گذاشته می‌شوند، فاقد نطفه هستند اما درست زمانی که فصل زادآوری تمام شده بود، آشیانه‌ای با دو تخم پیدا کردیم که در معرض خطر بود و در کمال ناباوری یکی از تخم‌ها تفریخ شد و حالا به‌عنوان چهارمین جوجه در سایت نگه‌داری می‌شود.

احمدزاده همچنین گفت: در همین پروژه متوجه شدیم که نیمی از تخم‌هایی که در آشیانه‌ها پیدا شدند فاقد نطفه هستند. دلیل این موضوع را به‌درستی نمی‌دانیم و این یکی از ابهاماتی است که ما دربارهٔ میش‌مرغ در ایران داریم.

وی تاکید کرد: باید بررسی‌های علمی را به‌طور مداوم انجام دهیم و خوشبختانه با همراهی معاونت محیط طبیعی، دفتر حیات‌ وحش، ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های آذربایجان غربی و کردستان و با همراهی محیطبانان و کارشناسان و فعالان محیط زیست بوکان این کار را با جدیت دنبال می‌کنیم.

حضور ۴ جوجه در سایت تکثیر

همچنین «پیمان ولیزاده» -معاون دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط زیست - گفت: در سری اول تفریخ تخم‌ها، سه جوجه متولد شدند که یکی از جوجه‌ها از ابتدا حال مساعدی نداشت و پس از چند روز تلف شد. هم‌اکنون با احتساب جوجه‌ای که ترک شده و بسیار ضعیف بود و از زیستگاه منتقل شد و جوجه‌ای که از تخم پیدا شدهٔ خارج از فصل زادآوری متولد شد، در سایت تکثیر و پرورش میش‌مرغ، چهار جوجه زندگی می‌کنند. سه جوجه که بزرگتر هستند در حال حاضر در مرحلهٔ تمرین پرواز هستند و وضعیتی بسیار مساعد دارند. جوجهٔ آخر نیز که تازه متولد شده، حال مساعدی دارد.

وی اضافه کرد: موضوع تکثیر خارج از زیستگاه تنها بخش کوچکی از برنامهٔ حفاظت از میش مرغ است. بخش اصلی مربوط به زیستگاه طبیعی و جمعیت زادآور در این زیستگاه‌هاست. از همین‌ رو با توجه به تلاش‌هایی که در سال‌های گذشته برای حفاظت از زیستگاه، آموزش و مشارکت جامعه محلی خصوصا کشاورزان شده، در ادامه راه، بخش مهمی از تلاش سازمان بر افزایش امنیت زیستگاه متمرکز خواهد شد. خوشبختانه جامعه محلی و فعالان محیط زیست همکاری مناسبی با سازمان دارند.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست،  در ادامه این جلسه، مدیران کل حفاظت محیط زیست استان‌های آذربایجان غربی و کردستان به تشریح اقدامات فنی و اجرایی در خصوص بهبود وضعیت میش‌مرغ پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha