جنیفر وایکاف، متخصص غدد درونریز در دانشگاه «میشیگان» در آنآربر آمریکا و محقق اصلی این تحقیق اظهار کرد: ما این دستورالعملها را تدوین کردیم، زیرا میزان دیابت بین زنان در سن باروری رو به افزایش است و تعداد بسیار کمی از زنان مبتلا به دیابت مراقبتهای قبل از بارداری مناسبی دریافت میکنند.
وی افزود: علاوه بر برنامهریزی پیش از بارداری، این دستورالعمل پیشرفتهای فناوری در دیابت، زمان زایمان، داروها و رژیم غذایی را مورد بحث قرار میدهد. این دستورالعمل مشترک توسط انجمن «غدد درونریز» و انجمن اروپایی «غدد درونریزشناسی» صادر و منتشر شده است.
طبق گزارش سایت مدیکال اکسپرس، پیشنهادها شامل موارد زیر است:
• پرسش از همه زنان دیابتی در سن باروری در مورد قصد بارداریشان و طرح این سوال در هر ویزیت پزشک، چه مربوط به مراقبتهای تولید مثلی، دیابتی یا عادی آنان باشد.
• زمانبندی زایمان قبل از ۳۹ هفته برای زنان باردار مبتلا به دیابت، زیرا خطرات مرتبط با ادامه بارداری ممکن است از خطرات زایمان زودرس بیشتر باشد.
• قطع مصرف داروهای کاهش وزن قبل از بارداری.
• اجتناب از مصرف متفورمین در زنان بارداری که از قبل انسولین مصرف میکنند.
• از پمپهای انسولین حلقه بسته هیبریدی با کنترل مداوم گلوکز برای زنان باردار مبتلا به دیابت نوع ۱ استفاده شود.
• مشارکت در تنظیم خانواده و استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری تا زمانی که زن مبتلا به دیابت، آماده بارداری شود.
آنونزیاتا لاپولا، متخصص دیابت در دانشگاه «پادووا» در ایتالیا گفت: گروه تحقیقاتی این توصیهها را بر اساس شواهد حاصل از کارآزماییهای تصادفی کنترلشده تدوین کرده است و افزود: با توجه به افزایش دیابت نوع ۲ مرتبط با چاقی در سراسر جهان و زنانی که با این آسیبشناسی، باردار میشوند، این توصیهها به مسائل مربوط به تغذیه صحیح و رویکرد درمانی در چنین زنانی پرداخته است.
نتایج این تحقیق در مجله «غدد درونریز و متابولیسم بالینی» (the Journal of Clinical Endocrinology & Metabolis ) منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات