• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404043018954
  • خبرنگار : 71662

امضای تفاهم‌نامه همکاری برای توسعه پایدار کشاورزی بازارمحور

امضای تفاهم‌نامه همکاری برای توسعه پایدار کشاورزی بازارمحور

سازمان مرکزی تعاون روستایی و صندوق حمایت از توسعه کشاورزی با هدف تأمین سرمایه، توسعه سهامداری تعاونی‌ها در صندوق‌ها، ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای و اجرای خرید توافقی و تضمینی محصولات مزیت‌دار تفاهم کردند.

به گزارش ایسنا، مراسم انعقاد تفاهمنامه مشترک بین سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، روز دوشنبه،۳۰ تیرماه برگزار شد.

در این نشست با حضور محمدرضا طلایی، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، و عوض علیزاده مقدم، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی، برگزار، و بر نقش کلیدی تشکل‌های کشاورزی در توسعه پایدار تأکید شد.

محمدرضا طلایی با اشاره به تلاشهای ۱۲ روزه وزارت جهاد کشاورزی تحت هدایت وزیر، این دوره را برگ زرینی در تاریخ وزارتخانه دانست و اظهار کرد: در این مدت، مردم هیچ دغدغه‌ای در حوزه تأمین غذا نداشتند.

 وی صندوق‌های حمایت از توسعه کشاورزی را نهادی پیشرو خواند که با حداقل امکانات، جایگاه ویژهای در بخش کشاورزی کسب کرده و به قله‌های موفقیت رسیده‌اند.

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به فعالیت بیش از ۹ هزار تشکل، فدراسیون، تعاونی و اتحادیه ملی، این مجموعه‌ها را بازوی اصلی بخش کشاورزی دانست که ۵۰ تا ۶۰ درصد بذر و ۷۰ تا ۸۰ درصد کود کشور را تأمین می‌کنند.

وی افزود: تشکل‌ها از جنس مردم هستند و در یک سال گذشته چالش‌های بسیاری را رفع کرده‌اند، این تفاهمنامه گامی برای توسعه بازارمحوری و تقویت تولید و صادرات است.

عوض علیزاده مقدم در این مراسم با قدردانی از حمایت‌های مدیران و همکاران، بخش کشاورزی را مردمی‌ترین و در عین حال دولتی‌ترین حوزه اقتصادی کشور با حضور ۵ میلیون تولیدکننده توصیف کرد.

 وی ظرفیت‌های نهادی نظیر تعاونی‌ها، اتحادیه‌ها، نظام مهندسی کشاورزی و شرکت‌های دانش‌بنیان را بستری مناسب برای توسعه پایدار دانست و گفت: بخش کشاورزی در سه حوزه قبل از تولید، تولید و پس از تولید تعریف می‌شود و تأمین نهاده‌ها، بازار، صادرات و صنایع تبدیلی از چالش‌های اصلی هستند که با هم‌افزایی نهادها قابل حل است.

علیزاده مقدم از فعالیت ۱۷۲ صندوق توسعه بخش کشاورزی با اشاره به مشارکت بیش از ۸۸۰۰ تعاونی و اتحادیه و سرمایه ۵ هزار میلیارد تومانی که با تسهیلات روان و کارمزد با تسهیلات حداکثر ۴ درصد، بدون مشکلات بانکی نظیر مطالبات معوق، به تولیدکنندگان خدمت‌رسانی می‌کنند، گفت: برنامه‌ریزی برای گردش مالی ۴۵ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۴ انجام شده و این تفاهمنامه نقطه عطفی برای استقرار کشاورزی دانش‌بنیان و تقویت زنجیره‌های ارزش است.

این تفاهمنامه که با هدف تأمین سرمایه، توسعه سهامداری تعاونی‌ها در صندوقها، ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای و اجرای خرید توافقی و تضمینی محصولات مزیت‌دار تدوین شده است، نه‌تنها نیازهای مالی تعاونی‌ها را پاسخ می‌دهد، بلکه ارزش افزوده پایدار، تقویت اقتصاد روستایی و مدیریت هوشمند منابع را در راستای امنیت غذایی کشور محقق می‌سازد.

 طلایی و علیزاده مقدم هر دو بر اهمیت هم‌افزایی بین سازمان تعاون روستایی و صندوق‌های حمایت تأکید کرده و ابراز امیدواری کردند که این همکاری به توسعه پایدار بخش کشاورزی منجر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha