در این رویداد علمی که با استقبال چشمگیر پزشکان و متخصصان روبرو شد، موضوعات روز و کاربردی حوزه سلامت گوارش و میکروبیوتا مورد بررسی قرار گرفت.
در این سمینار، مفاهیم پایهای مانند میکروبیوم چیست، چه نقشی در بدن ایفا میکند، و پروبیوتیکها و پستپروبیوتیکها چه تأثیری بر سلامت انسان دارند، به شکلی تخصصی و علمی ارائه شد.
از مهمترین محورهای مورد بحث در این سمینار اثر مصرف پروبیوتیکها و پستپروبیوتیکها بر سلامت از دیدگاه تغذیه و بالینی، نقش میکروبیوتا در محور روده-مغز و تأثیر آن در بیماریهای عصبی، کاربرد پروبیوتیکها در بیماریهای عفونی کودکان، نقش میکروبیوم در بیماریهای گوارشی و کبد، کاهش عوارض مصرف آنتیبیوتیکها با کمک پروبیوتیکها، چالشها و روند جهانی در زمینه مقاومت آنتیبیوتیکی بود که پزشکان و اساتید شرکتکننده، ضمن تأکید بر اهمیت روزافزون مطالعه، میکروبیوم روده در سلامت انسان، بر لزوم بهرهگیری از رویکردهای نوین مانند استفاده هدفمند از پروبیوتیکها برای پیشگیری و درمان بیماریها تأکید کردند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم در روز سهشنبه ۳۱ تیر، میکروبیوم، مجموعهای از میکرو ارگانیسمهای مفید است که در بدن انسان به ویژه در دستگاه گوارش زندگی میکنند و نقش مهمی در سلامت سیستم ایمنی، متابولیسم، و حتی خلقوخو دارند. اختلال در تعادل این جمعیت میکروبی، میتواند به بروز بیماریهای مختلف منجر شود. پروبیوتیکها و پستپروبیوتیکها، به عنوان مکملهای تغذیهای، به بازسازی و تقویت این اکوسیستم حیاتی کمک میکنند.
برگزاری این سمینار، گامی مهم در ارتقاء دانش تخصصی جامعه پزشکی استان و کشور در زمینه علوم نوین تغذیه و دارو به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات