رضا اعظمی، صبح امروز در جلسه شورای قضایی استان با اشاره به مشکلات و اقدامات صورتگرفته در حوزه ثبت اسناد گفت: یکی از چالشهای اصلی استان در صدور اسناد مالکیت، موضوع اراضی فاقد بنا در داخل شهرهاست که بهدلیل عدم پوشش قانونی در فرآیند تعیین تکلیف، همچنان بلاتکلیف باقی ماندهاند.
وی، با بیان اینکه این موضوع یکی از گرههای اصلی در مسیر صدور سند مالکیت محسوب میشود، خواستار پیگیری مصوبه مربوطه از سوی مجلس شورای اسلامی شد و افزود: امیدواریم با پیگیریهای ریاست محترم سازمان ثبت و نمایندگان، این مشکل قانونی نیز بهزودی برطرف شود.
وی همچنین یکی دیگر از معضلات اصلی استان را نبود مرجع رسمی برای تعیین حدود اراضی درونشهری دانست و گفت: بهدلیل تداخل گسترده پلاکها، بهویژه در مناطقی همچون شریفآباد، مشکلات متعدد مالکیتی ایجاد شده و تاکنون برای سه هزار خانوار در این منطقه احکام ابطال اسناد اولیه صادر شده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کردستان با تأکید بر آمادگی کامل ادارهکل برای اجرای دقیق طرح حدنگاری و تعیین تکلیف اراضی گفت: در این راستا با تشکیل کارگروههای تخصصی حقوقی و بهرهگیری از تجربیات پیشکسوتان، قضات و کارشناسان، تاکنون ۲۵ معضل مهم ثبتی شناسایی و بررسی شده که ۲۲ مورد آن به نتیجه رسیده است.
اعظمی ادامه داد: صدور اسناد اراضی نایسر، عباسآباد، ننله، فرجه و دیگر مناطق حاشیهنشین از جمله اولویتهای ما در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری درباره حمایت از اقشار کمبرخوردار و تحقق شعار سال بوده است.
به گفته وی، در حوزه حمایت از تولید نیز اقدامات چشمگیری انجام شده که از جمله آن میتوان به صدور ۲۶۶ سند مالکیت برای واحدهای صنعتی در استان اشاره کرد که سالها در انتظار این اسناد بودهاند.
اعظمی در ادامه افزود: در زمینه اجرای طرح نهضت ملی مسکن نیز اداره ثبت استان کردستان با تشکیل کارگروه جهادی، موفق به صدور ۳۳۷۶ سند مالکیت برای متقاضیان این طرح شده و این اسناد امروز تحویل افراد خواهد شد.
وی همچنین از صدور ۲۳۶۵ سند برای اراضی بایر در شهر قروه و ۱۰۳ سند در منطقه «سد سیاهزاغ» دیواندره خبر داد و گفت: در مجموع، امروز بالغ بر ۶۱۱۰ سند مالکیت در استان صادر و تحویل متقاضیان میشود که این دستاورد حاصل تلاش جهادی و پیگیری مستمر همکاران ثبت اسناد استان و همراهی دستگاه قضایی بوده است.
ایجاد رضایتمندی عمومی هدف اصلی سند تحول قضایی است
حجتالاسلام سید حسین حسینی، رئیسکل دادگستری استان کردستان، در ادامه این جلسه اظهار کرد: اگرچه کردستان از نظر امکانات و نیروی انسانی با محدودیتهایی مواجه است، اما این مسئله هیچگاه مانع تحقق اهداف و رسالتهای دستگاه قضا نشده است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان قوه قضائیه در تیرماه سال گذشته، گفت: رهبری در آن جلسه دو توصیه کلیدی مطرح کردند؛ نخست، پیگیری جنایات رژیم صهیونیستی و دوم، جلب اعتماد عمومی. ما نیز در استان کردستان، رضایتمندی مردم را بهعنوان شاخص اصلی تحقق تحول قضایی قرار دادیم.
حسینی با بیان اینکه «تحول، چیزی جز ایجاد اعتماد عمومی و رضایت مردم نیست»، افزود: مسئولان عالی دستگاه قضا نیز در ارزیابیها بهصورت صریح بر این مسئله تأکید کردهاند و رضایت خود را از روند تحولات در کردستان اعلام داشتهاند.
رئیسکل دادگستری استان کردستان خاطرنشان کرد: طی سه سال اخیر، اقدامات مؤثری در راستای ارتقای عملکرد دستگاه قضا در استان انجام شده است که از جمله آنها میتوان به کاهش میانگین زمان رسیدگی به پروندهها از ۵۳ روز به میزان قابل توجه، کاهش ۴۱ درصدی شعب نامتعارف، و افزوده شدن ۹۰ شعبه جدید به مجموعه دادگستری اشاره کرد.
وی همچنین از اجرای موفق جذب ویژه قضات در استان خبر داد و گفت: برای نخستینبار، دوره کارآموزی قضایی در استان برگزار شد و مراحل تقسیم و اختصاص قضات جذبشده در حال پیگیری است. از مجموع مصوبات سفر رئیس قوه قضاییه به استان در اردیبهشت ۱۴۰۲، حدود ۹۸ درصد اجرایی شده است و تنها چند مورد مانند انتقال زندانهای داخل شهری باقی مانده که در مرحله تخصیص زمین و اعتبار قرار دارد.
حسینی با تأکید بر تعامل سازنده و در عین حال مقتدرانه دستگاه قضایی با سایر نهادها گفت: در شرایطی که گروهکهای معاند و رسانههای معارض تلاش میکنند مردم را از نظام جدا کنند، رویکرد جهادی و مردممحور دستگاه قضایی استان باعث شده برخلاف خواسته دشمنان، اعتماد عمومی به نظام تقویت شود.
صدور اسناد املاک راه و شهرسازی در چهار ماهه نخست امسال ۱۰ برابر شده است
جهانگیر الیاسی، مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان، با بیان اینکه همکاری ثبت اسناد استان نقشی محوری در پیشبرد برنامههای راه و شهرسازی داشته، اظهار کرد: در چهار ماه نخست امسال ۱۷۰۲ سند مالکیت برای اراضی تحت اختیار راه و شهرسازی استان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.
وی با اشاره به آمار سالهای گذشته گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۳۴۶ سند، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴۸۴ سند و در سال ۱۴۰۱ تنها ۱۲۷ سند صادر شده بود؛ این در حالی است که در چهار ماه نخست امسال، عملکرد ثبت اسناد معادل مجموع اسناد صادرشده در هفت سال گذشته است.
الیاسی با بیان اینکه روند فعلی نتیجه تعامل نزدیک و پیگیریهای مستمر ادارهکل ثبت اسناد و املاک استان است، افزود: در سه سال گذشته، تعداد اسناد ثبتشده برای راه و شهرسازی در سامانه بانک ملی زمین معادل پانزده سال پیش از آن بوده است که این امر جای تقدیر ویژه دارد.
وی ضمن قدردانی از دکتر اعظمی و همکاران وی در ادارهکل ثبت اسناد استان، گفت: تعامل جهادی و شبانهروزی ثبت اسناد با ادارهکل راه و شهرسازی بهویژه در راستای اجرای نهضت ملی مسکن، باعث جلوگیری از بازگشت سهمیههای بانکی و تسریع در صدور اسناد متقاضیان شد.
الیاسی خاطرنشان کرد: این میزان از صدور سند و تثبیت مالکیت اراضی، نهتنها روند تأمین زمین برای طرحهای ملی را تسهیل کرده، بلکه توانسته جایگاه استان کردستان را در بین استانهای کشور ارتقا دهد.
وی در پایان از حمایتهای رئیسکل دادگستری استان و همراهی مدیران قضایی و ثبتی استان قدردانی کرد و گفت: امیدواریم این تعامل سازنده، همچنان ادامه داشته باشد تا موانع در مسیر توسعه عمرانی و اجرای پروژههای ملی در کردستان به حداقل برسد.
مستندسازی ۷ هزار هکتار از اراضی آبی استان انجام شد
آرش آریانژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان، با اشاره به روند موفقیتآمیز مستندسازی اراضی این شرکت، اظهار کرد: در چهار سال گذشته با همکاری دستگاه قضایی و ادارهکل ثبت اسناد و املاک استان، موفق به دریافت سند مالکیت برای بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی شدیم که بخش عمدهای از آن مربوط به شبکههای آبیاری و زهکشی است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۱۳ هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش شبکههای آبیاری و زهکشی قرار دارد، افزود: برنامهریزی کردهایم تا پایان سال جاری برای تمام این اراضی نیز اسناد مالکیت تهیه و مستندسازی کامل انجام شود.
آریانژاد با بیان اینکه آخرین آمار منتشرشده از سوی وزارت نیرو نشان میدهد کردستان در زمره سه تا چهار استان برتر کشور در حوزه مستندسازی اراضی قرار دارد، ادامه داد: این دستاورد بدون همراهی و حمایت ویژه مسئولان قضایی استان، بهویژه دکتر اعظمی، مدیرکل ثبت اسناد و املاک، و تیم همراه ایشان، ممکن نبود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان با قدردانی از همکاری بیوقفه کارشناسان حوزه ثبت، بهویژه در حوزههای فنی و نقشهبرداری گفت: همدلی و همکاری تنگاتنگ میان شرکت آب منطقهای و اداره ثبت، به ما کمک کرد تا بتوانیم کارنامه قابل قبولی در حوزه مستندسازی در سطح کشور ارائه دهیم.
انتهای پیام
نظرات